Občas mi nechodí maily

P@well

Občas mi nechodí maily
« kdy: 11. 01. 2011, 17:41:49 »
Zdravím, mám problém s přijímáním mailů na svém serveru.
Když si pošlu mail, tak přijde tak jeden z deseti. Prostě některé přijdou, ale většinou ne. Nevysledoval jsem v tom žádnou souvislost. Řekl bych, že maily, které jsem si poslal z oné domény a pak na ně dal Re, chodily celkem obstojně, ale pokud jsem stejnou e-mailovou adresu vyplnil přímo do adresního řádku, tak mail v drtivé většině případů nepřišel.

V DNS mám tyto záznamy:

domena.cz  MX  10 mail.domena.cz    
mail           A     81.91.xx.xx    
@              A     81.91.xx.xx    
*              A     81.91.xx.xx

U domény je nastaveno DNSSEC (tomu nerozumím, ale předpokládám, že by to nemělo vadit).

Na serveru mám nainstalované dva webové klienty (RoundCube a Horde). Maily, pochopitelně, nejsou ani v jenom.
Po odeslání mailu nepřijde žádná zpráva o nedoručení mailu, ale posílaný mail většinou nedojde.
E-mailové schránky byly vytvořeny přes QmailAdmin, odesílání mailů funguje 100%.

Netušíte někdo kde jsem co udělal špatně?
Nějaké nastavení VitrualHost v Apachi, DNS ... Já už fakt nevím.

Díky moc za jakýkoliv námět.
« Poslední změna: 11. 01. 2011, 21:26:54 od Petr Krčmář »

MedikCZ

Re: Občas mi nechodí maily (Nastavení mailu, DNS ?)
« Odpověď #1 kdy: 11. 01. 2011, 18:15:02 »
Tento problem jsem mel take a zjistil jsem ze mam pretizenej smtp server. Mrkni jestli nekdo nedela utoky na SMTP. Pouzivas DenyHost a jine ochranne prvky?

mihu

Re: Občas mi nechodí maily (Nastavení mailu, DNS ?)
« Odpověď #2 kdy: 11. 01. 2011, 20:14:38 »
občas neškodí počkat než Vám odpoví helpdesk;-)

Re: Občas mi nechodí maily
« Odpověď #3 kdy: 11. 01. 2011, 21:29:27 »
Existují správné reverzní záznamy pro ty IP adresy? Většina dnešních mail serverů je využívá jako minimální kontrolu důvěryhodnosti. Odkud ty maily odesíláš? Nemůžeš použít nějaký svůj mail server a zkontrolovat logy, jestli se v nich nepíše, proč mail neodešel?

« Odpověď #4 kdy: 11. 01. 2011, 22:45:06 »
Existují správné reverzní záznamy pro ty IP adresy? Většina dnešních mail serverů je využívá jako minimální kontrolu důvěryhodnosti. Odkud ty maily odesíláš? Nemůžeš použít nějaký svůj mail server a zkontrolovat logy, jestli se v nich nepíše, proč mail neodešel?

Lenže to by mal problém odoslať email zo svojho servera, nie prijať z cudzieho.

Každopádne skontrolovať logy je výborný nápad, z toho sa človek môže dozvedieť veľa  ;)
Prípadne by si mohol vytvoriť dočasný alias a dať ho sem, tí z nás ktorí majú pod palcom nejaký emailový server by mohli vidieť čo sa deje.

« Odpověď #5 kdy: 11. 01. 2011, 23:49:02 »
Aha, pardon, nějak jsem si popletl směr. On se snaží přijímat, ne vysílat. ;) Každopádně log by to zřejmě vysvětlil.

P@well

« Odpověď #6 kdy: 12. 01. 2011, 10:10:06 »
Zdravím!
Tak problém byl v nastavení spamfiltru. Jedno pravidlo způsobovalo označení většího množství emailů jako spam.
2 mihu: Na helpdesk jsem se obrátil, ale protože je to náš fyzický server (i když v jejich serverovně), tak jsem nečekal, že by se tím nějak zabývali. Naštěstí je to natolik solidní firma, že mi poradili. Nevím, jestli tady můžu dělat reklamu .... je to Web4U ;-)