Týká se EET vývoje SW?

Mirek

Týká se EET vývoje SW?
« kdy: 02. 02. 2017, 22:34:40 »
Ahoj,
jsem trochu zmaten z té druhé vlny EET co má nastoupit 1. března. Jsem freelance vývojář (OSVČ) a jednak dělám práci pro klienty (vývoj SW) a jednak mám svůj webový projekt kde jakoby poskytuji licenci k používání (něco jak třeba na Githubu, kde za 7 USD měsíčně můžete mít privátní repozitáře).

Bude se mě od 1. března nějak týkat EET? Díky

Ivan Nový

Re:Týká se EET vývoje SW?
« Odpověď #1 kdy: 02. 02. 2017, 23:11:16 »
Ahoj,
jsem trochu zmaten z té druhé vlny EET co má nastoupit 1. března. Jsem freelance vývojář (OSVČ) a jednak dělám práci pro klienty (vývoj SW) a jednak mám svůj webový projekt kde jakoby poskytuji licenci k používání (něco jak třeba na Githubu, kde za 7 USD měsíčně můžete mít privátní repozitáře).

Ano, protože minoritní činnost provádíte v samostatné provozovně, internetové stránce.

hu

« Odpověď #2 kdy: 02. 02. 2017, 23:16:29 »
Ahoj,

Ano, protože minoritní činnost provádíte v samostatné provozovně, internetové stránce.

Nemlž. Svoje výklady si nech na pavlač.

Ivan Nový

« Odpověď #3 kdy: 02. 02. 2017, 23:26:09 »
Ahoj,

Nemlž. Svoje výklady si nech na pavlač.
Cituji z http://www.podnikatel.cz/clanky/minoritni-cinnost-u-eet-drive-evidovat-nemusite-jaka-jsou-ale-pro-ni-kriteria/

Aby šlo minoritní činnost evidovat až s činností hlavní, musí platit:

minoritní činnost není provozována v samostatné provozovně,
    platby z minoritní činnosti tvoří maximálně 49 % z celkových plateb provozovny a současně nepřevyšují částku 175 000 Kč v dané provozovně (pokud by byla provozovna účelově rozdělena, nebere se na toto účelové rozdělení zřetel).

j

« Odpověď #4 kdy: 02. 02. 2017, 23:31:59 »
Bude, beres hotovost? Pokud ne, tak to neres ... pokud ti vsichni platej na fakturu prevodem, vubec se tim nezabejvej.

Sten

« Odpověď #5 kdy: 02. 02. 2017, 23:44:10 »
Ahoj,

Ne, druhá vlna se týká maloobchodu a velkoobchodu. IT (NACE 62) se bude EET týkat až ve třetí vlně (od 1. března 2018). Pokud ale přijímáte platby jen bankovním převodem, tak ty se neevidují.

Mirek

« Odpověď #6 kdy: 02. 02. 2017, 23:45:24 »
Bude, beres hotovost? Pokud ne, tak to neres ... pokud ti vsichni platej na fakturu prevodem, vubec se tim nezabejvej.

Na tom webu lze platit Paypalem, jinak faktury platí převodem na účet.

j

« Odpověď #7 kdy: 02. 02. 2017, 23:56:44 »
Paypal je banka s bankovni licenci v EU, ze to buresovo prisluhovaci nevedi je jejich problem. Tudiz i paypal je prevod z uctu na ucet.

http://www.infoworld.com/article/2660971/techology-business/paypal-granted-banking-license-in-europe.html

Jenda

« Odpověď #8 kdy: 03. 02. 2017, 04:51:06 »
Ne, druhá vlna se týká maloobchodu a velkoobchodu. IT (NACE 62) se bude EET týkat až ve třetí vlně (od 1. března 2018). Pokud ale přijímáte platby jen bankovním převodem, tak ty se neevidují.

Prodej (licencí na) software není maloobchod?

Sten

« Odpověď #9 kdy: 03. 02. 2017, 05:45:16 »
Prodej (licencí na) software není maloobchod?

Pouze přeprodávání vydaných licencí spadá pod obchod, vydávání software (ne na zakázku) je NACE 582 a také není ve druhé vlně.

Sten

« Odpověď #10 kdy: 03. 02. 2017, 05:49:53 »
Paypal je banka s bankovni licenci v EU, ze to buresovo prisluhovaci nevedi je jejich problem. Tudiz i paypal je prevod z uctu na ucet.

http://www.infoworld.com/article/2660971/techology-business/paypal-granted-banking-license-in-europe.html

Paypal není převod mezi účty, ale platební brána (která také vyžaduje bankovní licenci, a právě tuhle licenci PayPal má) a evidenci podléhá.

j

« Odpověď #11 kdy: 03. 02. 2017, 08:39:52 »

Paypal není převod mezi účty, ale platební brána (která také vyžaduje bankovní licenci, a právě tuhle licenci PayPal má) a evidenci podléhá.

Nezvan kraviny, vis o tom kulovy ... paypal ja banka jako kazda jina. Neni to zadna platebni brana, protoze ta zadnou bankovni licenci nepotrebuje. Paypal byl platebni brana PRED tim, nez ziskal tu bankovni licenci. Na paypal se daji penize previst prevodem z libovolny banky, pripadne se na nej daji vlozit i hotove. Takze jak rikam, vis o tom prd.

A odkazovat na blabol nulovy pravni vahy to nemyslis vazne zejo ...

spasitel

« Odpověď #12 kdy: 03. 02. 2017, 08:47:09 »
Neres. Nemas se ceho bat. Zakony osira kazdy

Tomáš Roll

« Odpověď #13 kdy: 03. 02. 2017, 09:15:42 »

Je to tvůj problém, protože to ty budeš platit pokutu. Co řekne úředník, to je svaté.

Stan

« Odpověď #14 kdy: 03. 02. 2017, 11:39:56 »
Tak pokud J dá závaznou právní analýzu a zaváže se uhradit veškeré vzniklé škody (pokuty, soudy, ušlý zisk apod.), tak klidně na paypal kašli. V opačném případě je v tuto chvíli paypal potřeba evidovat, v budoucnu se od toho možná upustí.
Ale nebál bych se toho. Proti EET je potřeba brojit pouze z principu, jinak je to trivka.