Lenovo T420s - cena

nobody(ten pravej)

Re:Lenovo T420s - cena
« Odpověď #45 kdy: 31. 01. 2017, 22:53:21 »
Takže jestli to zabíjí takhle displej, tak do toho nejdu. Nějaký tip na jiný, ideálně 14" ThinkPad ale s dobrým displejem?

ohledne displeje nedokazu rict, sam mam v Thinkpad T42, T60p i X220t vsude IPS displeje, ale...
je dost mozne ze ty narky jsou prehnane a proste porovnavaji TN a IPS... jestli mas doma nejake Notebooku co nemaji IPS displeje, tak asi znas ze musis na to koukat vicemene kolmo, jakmile displej moc nebo malo natocis a koukas na nej ze sikma tam se tomu menej barvy a/nebo tmavne, ty TN LCD v T420 nebudou nejspis o moc horsi (cekam spis lepsi) nez bezne TN displeje jinejch vyrobcu stejne doby...

ROZHODNE pozor na nove (jak poslal milous) Thinkpady, jednak to ma mnohem horsi klavesnici druhak neni Thinkpad jako Thinkpad... v ramci komercializaco-konzumnosti doslo k tomu ze Lenovo pridalo do rady Thinkpad radu E (Edge), rady L, ktere nemaji technologicky nic spolecneho s Thinkpady rady X(prenosne), T(pracovni), W(graficke stanice)...

osone bych proste koupil to co si mel vybrano a v ramci 14dni zkusebni doby se rozhodl jestli LCD ti vyhovuje nebo ne...

Livan

« Odpověď #46 kdy: 01. 02. 2017, 08:09:27 »
tak pritlac a kup si totok: https://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-13?dq=4226220

Tak tomuto se obloukem vyhni, je to plastovy smejd, ktery ma pramalo spolecneho s radou X nebo T.
Tak tomuto já nerozumím, proč lidi posuzujou notebooky podle toho, zda se s ním dají zatloukat hřebíky nebo ne. Doposud jsem měl vždy jenom plastové notebooky a nikdy jsem s tím neměl problém, nikdy se mi neulomil pánt nebo něco takového.

pepík

« Odpověď #47 kdy: 01. 02. 2017, 08:38:19 »
Díky všem za názory. Objednán T420s s velkým diskem. snad bude syn spokojen.

milous

« Odpověď #48 kdy: 01. 02. 2017, 08:41:40 »
tak pritlac a kup si totok: https://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-13?dq=4226220

Tak tomuto se obloukem vyhni, je to plastovy smejd, ktery ma pramalo spolecneho s radou X nebo T.
Tak tomuto já nerozumím, proč lidi posuzujou notebooky podle toho, zda se s ním dají zatloukat hřebíky nebo ne. Doposud jsem měl vždy jenom plastové notebooky a nikdy jsem s tím neměl problém, nikdy se mi neulomil pánt nebo něco takového.

tak on ma kazdy svou pravdu, tak mu ji neber..

co se thinkpadu13 tyce, mam ho od vanoc a jsem spokojen, klavesnice je super, display super, hoodne rychly ssdcko (m.2), je to plastak, bezi mi na tom manjaro (ten puvodni operacni system co tam byl od lenovo/ms je nejakej divnej), jsem spokojen neb tento notak mam na takove to domaci brouzdani, takze ocenuju vahu a rozmery, moje vytky jsou vsak tyto:

- uz jsem musel reklamovat LCD neb se na nem objevily fleky, nastesti tam mam prikoupenou zaruku na 36 mesicu
- nema to podsvicenou klavesnici ani thinklight, ted nekdy zjara by mel byt Thinkpad13 druha generace s kabylakem a podsvicenou klv
- nema to rj45, etherneta pouze pres redukci

takze za me spokojenost, ale beru tento model jako takovou ekonomictejsi variantu a tim padem toleruju jeho nedostatky, kazdopadne jako hlavni notas mam latitide e7440 a na servisni/spinave ucely lenovo x220ku a t420s, to jsou vsechno takove robustni notasy do nepohody, jimiz muzes zatloukat hrebiky :-)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #49 kdy: 01. 02. 2017, 11:12:58 »
Tak tomuto já nerozumím, proč lidi posuzujou notebooky podle toho, zda se s ním dají zatloukat hřebíky nebo ne. [...]

plastovej Thinkpad je proste stejnej podvod jako bakelitove Porsche ;) Thinkpad (T/W/X) bylo synonymem brutalne kvalitni konstrukce, to ze to jmeno dnes dostave plastak je proste podvod, plastak se ma jmenovat Ideapad...

Michalek_II

« Odpověď #50 kdy: 01. 02. 2017, 11:16:31 »
Takže za 15 klacků máte starou herku, úžasný kaouf ... nelze než doporučit  ::)

milous

« Odpověď #51 kdy: 01. 02. 2017, 11:47:26 »
Tak tomuto já nerozumím, proč lidi posuzujou notebooky podle toho, zda se s ním dají zatloukat hřebíky nebo ne. [...]

plastovej Thinkpad je proste stejnej podvod jako bakelitove Porsche ;) Thinkpad (T/W/X) bylo synonymem brutalne kvalitni konstrukce, to ze to jmeno dnes dostave plastak je proste podvod, plastak se ma jmenovat Ideapad...

souhlasim, kazdopadne to krasne zapada do dnesniho sveta plneho ojebavani, false a podvodu cili s tim ja nemam problem neb navic PREDEM vim co kupuju a - opakuji - mam to na domaci brouzdani, takze nejvetsi adrenalin, co ten thinkpad13 zazije, je ze ho prikreju dekou nebo mu dojde stava. nehodlam jej tahat na mount everest. nevnucuju jej nikomu, pouze davam k dispozici dalsi alternativu a me zkusenosti reagujic tak na postesk nad mizernou kvalitou TN displeju. a ten rozdil mezi IPS na thinkpadu13 (navic fullhd/13") a TN co mam  na x220/t420s jest vskutku nebetycny..

mozna ze optimum by bylo koupit repasi s IPSkem a vepchat tam SSDcko, ale nevim zda to lze vubec sehnat..
v neposledni rade tez muze nekomu vadit fakt, ze ten notas (repase) nekdo uz ohrabaval svejma nemytejma pazourama a KDOVICO nad nim delal :-)

Livan

« Odpověď #52 kdy: 01. 02. 2017, 13:12:45 »
Nejdříve vyzkoušej a potom posuzuj. Ještě nedávno jsem byl taky takto skeptický, pokud jsem jeden takový kus ze zoufalství nekoupil pro syna. Já i on jsme byli nadšeni jak to chodí a za cenu nižší než ten púvodní nový Asus, který před tím používal.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #53 kdy: 01. 02. 2017, 13:49:07 »
za prve, je to za 9690Kc a zbyla cena byla uvaha za nove SSD a instalaci W10 ;)

za druhe, ta "stara herka" ma kvalitnejsi konstrukci, vice moznosti, vyssi vykon nez "nove smecko" a hlavne BEZKONKURENCNI klavesnici... je to v zasade to same jako bys misto Porche 911/LandRover (v zavislosti jestli ti jde o kvalitu nebo teren) po generalce ze zarukou kupoval radeji novou Dacii/FabiiJunior...

souhlasim, kazdopadne to krasne zapada do dnesniho sveta plneho ojebavani, false a podvodu cili s tim ja nemam problem neb navic PREDEM vim co kupuju
to je mi jasne, sam mam z podobneho duvodu plastaka Lenovo Ideapad Yoga300, jen myslim ze je potreba proste jasne upozornit ze neni Thinkpad(Edge/L/?) jako Thinkpad(T/W/X) :)

pepík

« Odpověď #54 kdy: 01. 02. 2017, 14:18:38 »

To jsem měl za těch 14 tisíc koupit plastovej velkej krám, kterej nikam syn nosit nebude jak bude křehkej a velkej? A co výkon? On ho potřebuje na grafické programy atd. A za takový nový notebook nejsech ochoten dát 50 litrů.

anonym

« Odpověď #55 kdy: 01. 02. 2017, 15:27:32 »
Lowend notebooky nebrat, rozpadnou se driv nez odejde elektronika!

Konzul

« Odpověď #56 kdy: 02. 02. 2017, 13:28:07 »
Tak, co se týče ThinkPadů z řady L, tak myslím, že je nejde házet do jednoho pytle s Éčky a IdeaPady, přeci jen, je to sice plasťák, ale podle mých zkušeností už je ta konstrukce trochu někde jinde (zkušenosti mám z L530 i ta klávesnice je celkem dobrá). Jasně, s Tčky to asi srovnávat nejde, ale s tím lowendem taky ne.

G

« Odpověď #57 kdy: 02. 02. 2017, 15:04:32 »
Dle mého názoru v rámci konfigurace vyhovující. Nevím co ostatní řeší s odolností. Notebook jsem používal v dešti, sněhu, házel nechtíc po chodníku, tančil na něm a žadný problém s mechanickou výdrží konstrukce jsem neznamenal. Váha je nositelná, výkonost ( já T410, i5,4G RAM, 256 SSD) dobrá, dostačující i na virtualizaci desktopu, linuxového serveru a virtualní sítě. Otázkou je poruchovost grafiky, měl jsem intel, bez problémů. Je to sice již starší ale poříd profi notebook.
Na klávesnici existují polepky, jediná možná vada, poškozený pásek klávesnice projevující se psaním nesmyslů v oblasti písmene q, řešeno výměnou za jinou na náklad prodejce repasu.

pepík

« Odpověď #58 kdy: 02. 02. 2017, 17:29:26 »
Nestrašte mě tady s toug grafikou. Doufám, že bude OK a bude dobře fungovat i v Debianu...  :) Jinak pokud odejde, co se s tím dá dělat? Jde koupit nová?

milous

« Odpověď #59 kdy: 02. 02. 2017, 17:55:28 »
Nestrašte mě tady s toug grafikou. Doufám, že bude OK a bude dobře fungovat i v Debianu...  :) Jinak pokud odejde, co se s tím dá dělat? Jde koupit nová?

povetsinou ses pak v pytli, ale muzes se pokusit si ji nekde nechat zapect, v malem procentu se zadari..