Děkuji za odpovědi.
Svůj projekt bych chtěl zveřejnit pod Open source licencí.
A jak píše javaman (), přeci nejde popřít získanou znalost.
Zvláště, když obojí vzniká v krátkém časovém rozdílu a obojí bude mít, ač se budu snažit sebevíce, stejný rukopis.
Také jsem přispěl do firemního projektu kousky z toho svého, jelikož mě to nevadí.
Oba projekty jsou v jiném jazyce, takže o přímou kopii nejde.
Konkurenční produkt to také není, takže zaměstnavatele to přímo poškodit nemůže.
V případě, že za ním přijdu, a na problém upozorním, se vystavuji riziku, že to zatrhne.
Dám asi konkrétní příklad.
Když budu totožný prvek řídit v obou projektech, v odlišném jazyce, tak stejně musím nastudovat totožnou dokumentaci a postup vymyslím pouze jeden.
Dochází zde ke kolizi?
Jak jsem již psal, přeci nebudu vynalézat kolo nadvakrát.
A v osobním projektu, tedy ten co bude vidět a může mě reprezentovat do budoucna, přeci nebudu používat tu horší variantu.
Tak zde je problem stim ze predpokladam ze urcite know how ziskas v praci (spis ocekavam veskere, takze budes placen zamestnavatelem) a to nasledne vyuzijes pro svuj osobni prospech ve svem projektu. Zde muze byt problem, samozrejme v realu je velmi tezke toto dokazat a jak jzi bylo receno hodne zalezi jak moc by si mohl svoji cinnosti poskodit zamestanavatele.
Jinak pripad z reality:
Zamestavatel Z zamestanaval programatora P. P pro Z vytvoril informacni system ktery panu Z vydelaval pomerne pekne penize. Tak si P rekl ze proc to neudelat taky, takze vzal veskery kod, db struktury co pro Z vytvoril a nektere klienty a rozjel konkurencni informacni system. No a co myslite, stejne mu to proslo a dale pokracuje. Samozrejme je to stale u soudu a tam to i dalsich nekolik desetileti bude hnit.
Dnes pan Z uvazuje ze stejne vetsina kodu bude vyvijena pod open source. Ono ma smysl si urcite veci hlidat, ale samotnej kod az na vyjimky zas tak chranit nutne neni
Jinak ja osobne bych si to opravdu probral se sefem (vedenim), ono vetsinou neni problem zejmena pokud nehrozi konkurence.