Pux by měl být elm-like binding na react.
Pokud to správně chápu na první pohled, tak se tím myslí asi spíš Elm 0.16. To bylo fakt FRP, hodně jako React. Od 0.17 Elm prošel dost zásadní změnou, která není úplně jasná, když v tom neděláš (úplně bez urážky, to určitě chápeš), ale v 17ce se fakt píše líp. Viz
http://elm-lang.org/blog/farewell-to-frp Přijde mi, jakoby Elm pokukoval po užší spolupráci s Elixirem/Phoenixem, což by bylo megacool

Elm konkrétně jsem nezkoušel, ale co jsem četl, tak je to dobré intro do FP...a tím to tak končí. Nemá to TypeClassy, což mi osobně připadá jako docela problém.
Jako haskellistu by tě to mohlo štvát, to určitě. Ale je to myslím vědomej krok - nejspíš proto, aby se jazyk nekomplikoval, a mně osobně to zas tak moc neva - v té konkrétní doméně webovýho programování se bez nich dá obejít a tam, kde to fakt nejde (např. obecná fce toString) má runtime "výjimky" - on může dělat a dělá věci, který bys v jazyce neudělal

Kdyby typeclassy měl, mohl bys dělat větší abstrakce a měl bys míň boilerplate, ale otázka je, jestli to stojí za to

Neumím to vysvětlit, musel bys to vyzkoušet sám (docela doporučuju). Pro haskellistu to asi bude trochu opruz z těch omezení, ale na druhou stranu, podle mě má Elm větší šanci získat větší publikum, právě proto, jak moc se Evan soustředí na jednoduchost, přístupnost a user friendliness.
Četl jsem o praktickém provozu Node.js dost škaredé věci...
Bylo by něco konkrétního? Kolega na to chce právě přepisovat něco rozsáhlejšího, tak by mě to zajímalo...
Sorry, nevzpomenu si ani co tam přesně bylo, ani kde jsem to četl, ale byl to prostě nějakej blogpost od týpka, co právě psal, jak si to s Node.js maloval a pak ho z toho po nasazení málem jeblo, tak zas radši vycouval

Nechci o Node nic tvrdit, zkušenosti nemám, ale k čemukoli z JS světa bych byl extra podezřívavej a před nasazením si to teda pořádně proklepl... Jako Python a Ruby jsou sice taky nic moc světy, ale aspoň mají nějakou historii a spousty instalací, že jo, tak se člověk asi tak nespálí...