...
Nicméně když byste chtěli programovat, co byste se učili? Ve škole jsem měl nejvíc Javu, ale to mi do práce stačit nebude
...
Ja som sa za mojej ery ucil na skole iba klasicke programovacie jazyky. Ked som prisiel do praxe a musel som vediet rychlo vyriesit prakricke veci zistil som ze mi nepomozu - pretoze su tazkopadne. Sila je v skriptovacich jazykoch: Perl, Python, Ruby, Tcl/Tk, REXX, ...
Ked budes vediet slusne nejaky skriptovaci jazyk + SQL budes velmi flexibilny. Budes vediet v jednom skripte kombinovat systemove prikazy, manipulovat data v databaze, validovat data pomocou regex, parsovat/generovat rozne formaty: XML, JSON, YAML - skratka budes king a v tom bude tvoja pridana hodnota, ze dokazes vyriesit vsetko.
Samozrejme okrem toho treba vediet aj normalny enterprise jazyk co si sa ucil na skole - napr. Java.
Este chcem dodat, ze jazyk je len uplny zaklad. Aby si bol uspesny, budes sa musiet naucit rozumiet hlavne business problematike, ktoru programujes. Programator, ktory ovlada len jazyk, nerozumie business problematike, ktoru ma programovat a treba mu vsetko detailne popisat a vsetko po nom testovat je na ...