Doporučte ergonomickou myš

Doporučte ergonomickou myš
« kdy: 09. 01. 2011, 22:10:32 »
Ahoj všichni,
   léta jsem používal myš Microsoft Laser 6000 verze 1 a byl jsem s ní velmi spokojen. Bohužel myši něco odešlo a chová se, jako by měla pořád stisknuté tlačítko. Hledám tedy novou myš.
   Tenhle model se už nevyrábí a tak jsem hledal něco podobného. Objevil jsem dva modely: Microsoft Laser 6000 verze 2 nebo Logitech M705. První je nástupce mé staré myši, druhá je podobná. Obě mají na Alze, ale nemusím to kupovat nutně tam.
   Co od myši očekávám: bezdrát, laser, ergonomický tvar, pohodlné používání, dlouhá výdrž na baterie. Máte zkušenost s některou z těch myší nebo s podobnou? Dejte mi zajímavý tip. Díky.

iwtu

Re: Doporučte ergonomickou myš
« Odpověď #1 kdy: 09. 01. 2011, 23:57:24 »
Logitech MX alebo VX. Ale taku citlivu zalezitost ako mys, by som si odporucil naprv osahat...

xmms

• 151
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 10. 01. 2011, 00:56:40 »
Taky jsem zkoušel různé myši a vždycky byl s něčím problém. Ty bezdrátové jsou kvůli baterce moc těžké, jiné drahé a báječné myši na pohled mají dost blbě udělané tlačítka. Třeba to chtělo pro stisknutí nezvykle větší tlak, takže se mi tlačítko nezmáčklo. No zkrátka jsem si na ty nadupané myši nikdy nezvyknul. Nakonec jsem zjistil, že nejlepší myši jsou ty nejjednodušší a nejlevnější jako třeba tahle

http://mysi.heureka.cz/genius-netscroll-310/

Ale to je asi dost subjektivní. Podobně jako s klávesnicí. Nikdo moc nechce do PC notebookovou klávesnici, já naopak mám takové nejradši, dobře a rychle se na tom píše.
« Poslední změna: 10. 01. 2011, 00:58:18 od xmms »

« Odpověď #3 kdy: 10. 01. 2011, 04:13:30 »
xmms: S klavesnici souhlasim, (!!!kvalitni!!!) notebookova klavesnice je mnohem pohodlnejsi, s mysi nikoliv... osobne tez preferuju dratove. Ale co se tyce kvalit, tak rozhodne je poznat rozdil mezi 90korunovym geniusem a mysmi za 1000Kc. Osobne pracuju uz 6,5 roku s jednim kusem Logitech MX510 (stala me tenkrat 1200) a rozhodne je to jedna z nejlepsich investic, co jsem udelal... ne jen tim, ze vydrzela tolik let, ale hlavne ta ergonomie a kvalita. Ten genius ti sice treba vydrzi 2 roky, koupis dalsiho... a ani nahodou se stejne za 10let nedostanes na tu cenu co jsem utratil ja, ale to pohodli, presnost v ruce a kvalita je nevycislitelna.

« Odpověď #4 kdy: 10. 01. 2011, 09:55:30 »
Díky za tipy. To osahání je samozřejmě dobrý nápad, otázka je, kde tyhle věci mají v kamenném obchodě a je možné si na ně sáhnout.

« Odpověď #5 kdy: 10. 01. 2011, 14:46:15 »
Jednoznačně doporučuji VerticalMouse of Evoluentu. Chvilku si na ni budete zvykat, ale stojí to za to. Nevím že by ji někdo v ČR prodával, ale koupit se dá např. na ebay.

Blaazen.

« Odpověď #6 kdy: 10. 01. 2011, 15:03:02 »
Panebože, takovej špalek.  :-)

Ještě bych chtěl zmínit citlivost. Mám bluetooth myš Genius Navigator BT905 - nic extra, ale má až příliš vysokou citlivost. I když si v nastavení KDE4 snížím citlivost na 0.1 (to je minimum), tak je pořád až moc rychlá.

« Odpověď #7 kdy: 10. 01. 2011, 16:04:16 »
Uff, ta VerticalMouse je už trochu moc. Vyhovuje mi větší myš s dlaní pootočenou tak o 30 stupňů, ale 90 je už trochu moc. Ale díky za tip, třeba se to někomu jinému bude líbit.

Re:Doporučte ergonomickou myš
« Odpověď #8 kdy: 03. 12. 2011, 15:40:29 »
Nechcem zakladat dalsiu temu, no mam podobny problem. Chcel by som nejaku mysku co sa dobre drzi (mam rad velke mysi), aby mi slapali vsetky tlacitka aj pod Linuxom, Moze byt aj bezdrat, v pripade ze ma solidnu vydrz na baterky. Nechcem aby bola moc draha.. okolo 20€, nie viac ako 30. Mate nejake dobre tipy?

« Odpověď #9 kdy: 03. 12. 2011, 15:49:50 »
Dodal by som este ze sa mi celkom paci http://www.alza.sk/gigabyte-gm-eco600-cerna-d240707.htm ma s nou nikto skusenosti pod linuxom? Vdaka

« Odpověď #10 kdy: 03. 12. 2011, 16:18:54 »
Do značky Gigabyte bych jít nebál. Mám už delší čas ( cca 2 roky ) předchozí model téhle myši: http://www.alza.cz/gigabyte-gm-m8000x-cerna-d155369.htm
V té doby jsem jí pořídil za cca 850 Kč jsem s ní maximálně spokojený. Nastavení citlivosti, nastavení váhy, náhradní lyžinky apod

« Odpověď #11 kdy: 03. 12. 2011, 16:25:51 »
Do značky Gigabyte bych jít nebál. Mám už delší čas ( cca 2 roky ) předchozí model téhle myši: http://www.alza.cz/gigabyte-gm-m8000x-cerna-d155369.htm
V té doby jsem jí pořídil za cca 850 Kč jsem s ní maximálně spokojený. Nastavení citlivosti, nastavení váhy, náhradní lyžinky apod

Ide mi o to ze ci pojde nastavit ta citlivost, a hlavne aby to nemalo problem s parovanim pod linuxom. Tie navigacne tlacidla pre broeser dufam nebudu problem.

« Odpověď #12 kdy: 03. 12. 2011, 16:51:02 »
Na citlivost má extra tlačítko a pod Linuxem mi to funguje naprosto v pohodě - vyzkoušeno Debian, Arch a Sabayon. není nutné cokoliv nastavovat nebo instalovat. Pak jsou tam dvě tlačítka na palec pravé ruky, které automaticky fungují třeba v prohlížeči jako Zpět a vpřed. Josu ale trochu nešikovně umístěné a tak je moc nepoužívám. Bez problémů funguje stisk kolečka i scroll vpravo a vlevo jeho naklápěním

« Odpověď #13 kdy: 03. 12. 2011, 17:04:12 »
Na citlivost má extra tlačítko a pod Linuxem mi to funguje naprosto v pohodě - vyzkoušeno Debian, Arch a Sabayon. není nutné cokoliv nastavovat nebo instalovat. Pak jsou tam dvě tlačítka na palec pravé ruky, které automaticky fungují třeba v prohlížeči jako Zpět a vpřed. Josu ale trochu nešikovně umístěné a tak je moc nepoužívám. Bez problémů funguje stisk kolečka i scroll vpravo a vlevo jeho naklápěním

Okej, dufam ze v novsom produkte zostane funkcnost zachovana :)
Dakujem

« Odpověď #14 kdy: 03. 12. 2011, 17:09:21 »
Od pohledu to vypadá stejně, takže taky doufám. Jen nevím, jestli se Ti to vejde do rozpočtu...