DVB-T2 tuner funkční pod Linuxem

Jerrin

DVB-T2 tuner funkční pod Linuxem
« kdy: 18. 01. 2017, 00:29:50 »
Zdravim,

Viete mi doporucit nejaky dobry dvb-t2 tuner funkcny spolahlivo pod linuxom? Je lepsia karta alebo USB?
Chcem streamovat do LAN vsetky programy z multiplexu, tak mam trochu obavu, ci to priepustnost USB zvladne (ak ten tuner nebude USB3).
Na cene az tak nezalezi, ide mi o spolahlivost riesenia.
Vopred vdaka za tipy!
« Poslední změna: 18. 01. 2017, 10:29:40 od Petr Krčmář »

Sten

Re:DVB-T2 tuner funkční pod Linuxem
« Odpověď #1 kdy: 18. 01. 2017, 10:58:12 »
Jeden multiplex to zvládne, přechodová síť 12 bude mít 33 Mbps.

Admik

« Odpověď #2 kdy: 18. 01. 2017, 12:33:29 »
Cize jeden tuner = 1 multiplex (cca 3-5 programov, podla toho kolko je v multiplexe) ?
Ako je to potom s platenym multiplexom?

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 18. 01. 2017, 14:16:31 »
DVB-T2 multiplex podle konfigurace může mít tok max 50 Mbit (DVB-T má 31 Mbit). To není až takový nárůst, to USB 2 zvládne

Sten

« Odpověď #4 kdy: 18. 01. 2017, 14:33:07 »
Cize jeden tuner = 1 multiplex (cca 3-5 programov, podla toho kolko je v multiplexe) ?

To je už teď potřeba, jeden tuner nezvládne demodulovat víc frekvencí (resp. existují tunery se dvěma přijímači, ale ty se chovají totožně jako dva tunery v USB hubu). U DVB-T2 na USB2 bude potřeba to zapojit co nejblíž USB řadiče (tedy ne do hubu), ale to často bylo potřeba i u DVB-T.

Ako je to potom s platenym multiplexom?

Celý multiplex je scramblovaný dohromady, takže jeden CI modul dešifruje všechny programy v jednom multiplexu najednou. Nevím ale, jak je to dnes s podporou CI v Linuxu, před pěti lety (když jsem se zajímal o DVB-S), to bylo dost tristní.

petr

« Odpověď #5 kdy: 19. 01. 2017, 14:47:13 »
Ahoj, mam zkusenosti pouze se streemovanim DVBT(1) ale usb prijmace a mel jsme jich nekolik nejsou prilis dobra volba. Sem tam se mi stalo ze proste zmrzly. pricitam to prave prenosu pres usb, a to proste mesice v kuse nevydrzelo. Takze pokud muzes usb se vyhni.
pocitac/server jel nonstop, streaming jsem delal pres getstream (mimochodem vyborny sw, extremne rychly a jednoduchy)
Na kazdy mux je potreba jeden prijmac.
pokud jde o placene kanaly, to je komplikovane znam jen z doslechu majitele DVB-S karet byli casto nestastni a defakto jedina karta ktera tu kartu dokazala rozumne cist byla airstar.
ps: mimochodem airstar karty jsou spiscka jak provedenim tak stabilitou a kvalitou prijmu.
Bohuzel aktualni situaci ohledne HW neznam, mam placene IPTV od ISP.

j

« Odpověď #6 kdy: 19. 01. 2017, 17:13:29 »
Nebo si porid neco takovyho http://shop.tbsdtv.com/tbs6209-dvbt2c2tcisdbt-octatv-tuner-p-153.html tuxe uvadej jako supported, ma to 8 tuneru (ta jedna karta).

Jerrin

« Odpověď #7 kdy: 13. 02. 2017, 20:43:40 »

Tak jsem se rozhodl jit do
TBSDTV karty a musim rict, ze je to fakt dobra karta a vse bezi zatim jak hodinky :-) Diky "j" sa tip!
Dekuju i ostatnim za napady!