One shot rendering v Cloudu?

One shot rendering v Cloudu?
« kdy: 15. 01. 2017, 23:36:29 »
Ahoj,
potřeboval bych se zeptat, kde bude nejlepší spouštět skripty s renderingem pro jednu appku.
Momentálně to jeden na jednom dvoujádrovém serveru, ale ten přestává stíhat. Momentálně renderuje 8 sekund, ale kdyby byly ve frontě další zákazníci, tak by si docela počkali.
Dále bychom na těch one shot renderech docela dost ušetřili si myslím...
Chtěl bych něco, co bude škálovatelné a po vykonání renderu se může vypnout.
Prostě něco jako deployment instance pro každý render zvlášť s tím, že po vykonání se terminuje.
Bohužel bootování instancí trvá moc dlouho...
Našel jsem AWS Lambda, který vypadá suprově, ale pochybuju, že se do toho bude moct nahrát Blender...
Dále aws ec2 s GPU, kde to renderování bylo fakt rychlé díky tomu, že se renderovalo přes GPU, ale ten boot time je tristní.
Nevíte někdo o něčem? Prostě něco jako one time skript exekuce s tím, že by se v tom mohlo renderovat přes Blender a pak to ukončit.

joohn

Re:One shot rendering v Cloudu?
« Odpověď #1 kdy: 16. 01. 2017, 01:58:47 »
Ano, AWS Lambda by bola idealna, ale dat tam blender by bolo vela hackovania. Preco nepouzijes nejaky komercny rendering as a service - oni to budu mat isto uz nejako vyriesene?

« Odpověď #2 kdy: 16. 01. 2017, 02:42:50 »
Na to jsem koukal. Většina toho nebere Blender a taky se tam platí měsíčně za používání jednoho serveru....To mi je úplně naprd...
Našel jsem článek, kde člověk začal renderovat v povray v Lambdě:
http://blog.megafaunasoft.com/2015/02/worlds-cheapest-render-farm.html
« Poslední změna: 16. 01. 2017, 02:47:30 od Darkhunter »

j

« Odpověď #3 kdy: 16. 01. 2017, 11:18:20 »
Uz sem na to delsi dobu nekoukal, ale co si pamatuju, tak nejaka reneder sluzba byla soucasti boincu. Pokud si pamatuju fungovalo to tak, ze si pocital na svym HW a dostaval si body, ktery si pak moh utratit vypoctem v celym clusteru. Ale obecne to melo smysl pro veci ktery by se na single stroji pocitaly tydny. Jestli resis sekundy, tak je to asi mimo.