Náhlé vypnutí PC

David

Náhlé vypnutí PC
« kdy: 15. 01. 2017, 18:03:58 »
Dobry vecer . Hral som hry ked mi zrazu vyplo pc. A uz sa neda zapnut. Zdrojom si myslim ze to nebude lebo nejaké LEDky mi svietia ale ventilatory a ostatne nenabehne  čo mam spravit ? Dakujem
« Poslední změna: 15. 01. 2017, 22:50:54 od Petr Krčmář »

trubicoid2

Re:Nahle vypnutie pc
« Odpověď #1 kdy: 15. 01. 2017, 18:15:05 »
co to je? notebook/desktop? inegrovana nebo diskretni grafika?

Fantomas

« Odpověď #2 kdy: 15. 01. 2017, 18:31:28 »
Zdrojom si myslim ze to nebude lebo nejaké LEDky mi svietia ale ventilatory a ostatne nenabehne  čo mam spravit ?
Nemysli a vyzkousej jiny zdroj.

Sten

« Odpověď #3 kdy: 15. 01. 2017, 22:15:20 »
Dobry vecer . Hral som hry ked mi zrazu vyplo pc. A uz sa neda zapnut. Zdrojom si myslim ze to nebude lebo nejaké LEDky mi svietia ale ventilatory a ostatne nenabehne  čo mam spravit ? Dakujem

Tak to by klidně mohlo být právě zdrojem. Včera jsem ze stejného důvodu měnil zdroj u domácího serveru (vytuhnul v noci na pátek a po hard resetu už nenaběhl, LEDka na desce také svítila) a už zase jede. Levné zdroje mají levné kondenzátory, které vysychají, čímž zdroji časem klesá výkon. A pak jednou klesne tak, že už ten počítač neutáhne, pokud je pod zátěží (start a hraní her mají hodně velké nároky).

Youda

Re:Náhlé vypnutí PC
« Odpověď #4 kdy: 15. 01. 2017, 23:24:54 »

Tohle typuju na MoBo v kremikovem nebi.

Bugs

« Odpověď #5 kdy: 16. 01. 2017, 06:44:00 »

Toto jsem řešil o víkendu na svém herním PC, odešel mi 1 paměťový modul. Zkus prostřídat všechny paměťové moduly v 1. slotu a uvidíš.

troll

« Odpověď #6 kdy: 16. 01. 2017, 08:34:47 »
  čo mam spravit ? Dakujem

Dat to do servisu?

j

« Odpověď #7 kdy: 16. 01. 2017, 19:10:03 »
Chjo ... bud tomu rozumis, a pak si poradis, nebo tomu nerozumis a pak ti nezbude nez nekomu zaplatit. Stejne se pricina neda zjistit jinak nez se se vemou jiny komponenty a postupne se to vyzkousi. Jediny co muzes je ocesat to na nezbytny minimum = odpoj vsechny disky (jak od dat tak zdroje), nech tam jeden RAM modul, vytahnej vsechny karty (pokud mas procak s integrovanou a je kam zapojit monas, tak vytrhni i pripadnou externi grafarnu) a zkus to zapnout.

Taky to dukladne ocuchej, pokud nekde neco smrdi jak dobre ulezely vejce, tak neco vyhorelo.

Kristalova koule rika, ze to muze bejt pomerne cokoli, klidne i ten zdroj, protoze ten ma nekolik vetvi. A to ze ti svitej LEDky napajeny z 5V, indikuje leda to, ze ta 5V iddle vetev to neni.

j

« Odpověď #8 kdy: 16. 01. 2017, 19:12:16 »
Jo, abych nezapomel, zevseho nejdriv s tim (odpojenym od vseho) poradne zatres. Mozna mas totiz kliku, a sroubek co se ti vali pod deskou ti jen zkratoval zdroj, kterej se z duvodu svy ochrany odmita zapnout.