Síťová komunikace v .NET

Kryštof

Síťová komunikace v .NET
« kdy: 03. 02. 2017, 09:16:39 »
Dobrý den, prosím o radu případně návod, jak se ubírat.

Popis problému:

Pomocí Windows Forms programu v C# obsluhuji přes RS-232 čtečku čárových kódů. Komunikace je obousměrná, čtečka přijímá povely jako typ a obsah kódu, který má číst a porovnávat a vždy, když kód ve stroji přečte, pošle jeho obsah po seriové lince. Případně pošle ERROR.
V obslužné aplikaci v C# používám komponentu serialPort a metodou DataReceived odchytávám text při příchodu zprávy. Zprávy chodí nepravidelně podle výroby, cca každých 5 - 10 vteřin.
Současný stav mi funguje dobře, ale vyžaduje mít v obslužném PC seriovou linku. Plánujeme obnovu PC za dotykové All-in One a je možné, že již nebudou vybaveny seriovými porty.
Čtečka (Keyence SR-751) umožňuje stejnou komunikaci a ovládání po ethernetu. Se síťovou komunikací nemám zkušenost. Našel jsem si na fórech příklady komunikace pomocí socketů (snad to píšu dobře) a ve dvou konzolích si dokážu poslat zprávu, ale musím mít neustále "otevřenou" komunikaci a poslouchat.

Chtěl bych se zeptat, jak nejelegantněji by se dala tato komunikace řešit ve Windows Form aplikaci. Zda existuje nějaká komponenta, která při příchodu zprávy na určitém portu vyvolala nějakou metodu nebo event.

Díky moc za přečtení a případnou radu
« Poslední změna: 03. 02. 2017, 22:05:13 od Petr Krčmář »

lobo

Kryštof

Re:Síťová komunikace v .net
« Odpověď #2 kdy: 03. 02. 2017, 10:22:16 »
Dekuju. Ptal jsem se dealera a on mi rikal, ze nic nemaji. Tak me nenapadlo si to overit.
Podivam se.
K

lobo

« Odpověď #3 kdy: 03. 02. 2017, 10:28:30 »
podla mna je tam vsetko co potrebujes :

We have prepared sample applications of the following 4 programs.
These programs are for checking the communication and connection of code reader.
- Ethernet Client ---------------------------------------------------------------------------------------
This application connects to code readers with Ethernet from PC, sends commands to start reading,
receives the reading result and displays it.
- Ethernet Server --------------------------------------------------------------------------------------
This application listens to the TCP connection from code readers, perform the connecting process,
- RS232C -----------------------------------------------------------------------------------------------
This application connects to code readers with RS-232C from PC, sends commands to start reading,
- LiveView ----------------------------------------------------------------------------------------------
This application connects to a code reader with Ethernet or USB from PC, display live images from
the code reader.

Kryštof

« Odpověď #4 kdy: 03. 02. 2017, 10:40:02 »
Uz to mam stazene. Koukal jsem na to zatim jen v telefonu, ale je to, jak rikas. Diky.