Já primárně BPi nemám jako NAS, ale jako lokální server, který koordinuje a vyhodnocuje výstupy z čidel a do budoucna automatizuje domácnost, každopádně když už ho mám, tak jsem k tomu prdnul disk a mám ho jako „emergency backup storage“. Ano určitě se dá použít jiný HW, nebo koupit hotové řešení, ale já si chtěl hrát a zjistit co to vlastně umí...
Na druhou stranu pak nejsem „vázaný“ na jeden ekosystém... Jako když přijdu do krámu a že chci termoregulační hlavici na radiátor a oni mi řeknou, že ano, ale zahoďte všechno co máte a kupte si jen tuhle značku, tak řeknu proč? Chci to do svýho ekosystému. Proč bych si kupoval čidla teploty, termostat, atp. když to už doma mám od jiného výrobce a ten mi poskytnul API, abych si to připojil kam chci.
Ano, měl jsem se informovat už ze začátku a neměl bych tento problém, každopádně ze začátku jsem nevěděl co jde všechno a jak automatizovat, když se zeptám topenářů, jestli to už někdy řešili, tak mi řeknou, ve většině případů že ani nevědí, že to jde...