Jak to tam máš udělané? Jeden disk a dva bootloadery, nebo dva disky a dva boot loadery? Je lepší to rozepsat, ať Ti poradíme přesné řešení ... já osobně bych měl jen jeden bootloader a spouštěl z něj naprosto všechno.
Ahoj,
mám jeden disk, rozdelený na C:\system (win7 partícia - 100MB), D:\win7 (win - 350GB), ďalej je už len linux.
Spočiatku som si nainštaloval Suse, avšak nebol som spokojný. Suse bol nainštalovaný s grub do MBR. Následne po zhodnotení som chcel skúsiť Ubuntu, ktorý keĎ som nainštaloval, nastavil som Grub do oddielu C:\ system (win7 particia - 100MB). Po nainštalovaní Ubuntu sa mi nechcel spustiť Win7, tak som skúsil win7 dvd a dal som opraviť systém. Ani tak to nepomohlo. Win7 stále nebootovalo (čierna obrazovka). Podarilo sa mi nabootovať Win7 pomocou Hirens boot cd. Neváhal som a nainštaloval som si Easy BCD do windowsu, nastavil som si ho, a teraz mi to bootuje nasledovne:
1; nabootuje win7 bootmenu (to nechcem aby sa dialo). Ak vyberiem win7 tak nabootouje normálka.
2; ak vyberiem linux, nabootuje mi najprv grub, kde si môžem zase vybrať.
KeĎ to zhrniem, potrebujem dostať preč nie lilo..
...ale win7 bootloader. Chcem len grub.
Vieš s tým pomôcť? už som v koncoch, som začiatočník vo vodách linuxu. Ak budeš potrebovať nejaké konfiguračné súbory, daj vedieť ktoré a ako na to a skopírujem ich sem.
ďakuem všetkým...Mišo