Automatický script pro mazání starých souborů ve složce

Roman

Ahoj,
mám RasPi s Jessie. Chci jej použít jako server webkamery (program motion) pro ukládání záznamu na ext. HDD. Počítač nebude připojen do sítě, bude zamknutej ve sklepě. Jen jsem si vytvořil WiFi hotspot a přes ftp apache se budu dívat na záznamy, kdyby něco.
Potřeboval bych vyřešit problém s mazáním starých souborů. Po čase se disk zaplní a to motion přestane nahrávat. Potřeboval bych pomoc s vytvořením scriptu, kterej bude mazat soubory od nejstaršího až když bude zbývat např. 5GB místa na disku. Co jsem našel, tak jsou to jen scripty, co mažou po čase. Dík za pomoc
« Poslední změna: 03. 01. 2017, 21:18:37 od Roman Bořánek »

Fantomas

ByCzech

• 1 864
    • Zobrazit profil
Re:automatický script pro mazání starých souborů ve složce
« Odpověď #2 kdy: 03. 01. 2017, 13:26:28 »
Ahoj,
mám RasPi s Jessie. Chci jej použít jako server webkamery (program motion) pro ukládání záznamu na ext. HDD. Počítač nebude připojen do sítě, bude zamknutej ve sklepě. Jen jsem si vytvořil WiFi hotspot a přes ftp apache se budu dívat na záznamy, kdyby něco.
Potřeboval bych vyřešit problém s mazáním starých souborů. Po čase se disk zaplní a to motion přestane nahrávat. Potřeboval bych pomoc s vytvořením scriptu, kterej bude mazat soubory od nejstaršího až když bude zbývat např. 5GB místa na disku. Co jsem našel, tak jsou to jen scripty, co mažou po čase. Dík za pomoc

Tohle je přece tak na jeden řádek do cronu :o

e3k

« Odpověď #3 kdy: 03. 01. 2017, 13:26:43 »
Ahoj,

tak nejak?

#!/bin/bash
if [ du -s ~/zlozka|awk '{print $1}' -gt 5000000 ] then
  find /zlozka -type f -mmin +10000 -exec rm {} \;
fi

e3k

« Odpověď #4 kdy: 03. 01. 2017, 13:27:43 »
#!/bin/bash
if [ $(du -s ~/Desktop|awk '{print $1}') -gt 8000000 ]; then
  echo 123
fi

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 03. 01. 2017, 13:35:03 »
Ahoj,

Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash
while [[ $(df -k mount_point | tail -n 1 | awk '{print $4'}) -lt 5000000 ]]; do
    rm $(ls /cesta_k_zaznamum/*avi -rt | head -1)
done

kde mount_point je filesystém, na kterém jsou záznamy a cesta_k_zaznamum je snad jasná.

Chová se to tak, že dokud je na disku méně místa než 5000000kB, maže nejstarší soubor, jakmile je míst víc, skončí to. Možno spouštět z cronu libovolně často.

Roman

« Odpověď #6 kdy: 03. 01. 2017, 14:12:53 »
Díky moc. vyzkouším. Já vím, že to je jednoduché. Ale jak pro koho. Jsem s těží nastavil to, co jsem napsal. Já jsem byl vždycky windowsovej

Roman

Re:Automatický script pro mazání starých souborů ve složce
« Odpověď #7 kdy: 05. 01. 2017, 18:36:35 »
háže mi to chybu
Citace
/home/pi/del_vid.sh: line 2: syntax error in conditional expression: unexpected token `;'
/home/pi/del_vid.sh: line 2: syntax error near `;'
/home/pi/del_vid.sh: line 2: `while [[ $(df -k /mnt/usb_hdd | tail -n 1 | awk '{print $4'}) -lt 434000000]]; do '

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
Re:Automatický script pro mazání starých souborů ve složce
« Odpověď #8 kdy: 05. 01. 2017, 20:12:39 »
háže mi to chybu
Citace
/home/pi/del_vid.sh: line 2: syntax error in conditional expression: unexpected token `;'
/home/pi/del_vid.sh: line 2: syntax error near `;'
/home/pi/del_vid.sh: line 2: `while [[ $(df -k /mnt/usb_hdd | tail -n 1 | awk '{print $4'}) -lt 434000000]]; do '
Na konci u 434000000]] musí být mezera, aneb 434000000 ]]