ISP může legálně logovat legálně spoustu věcí a uchovávat je dlouho jak potřebuje, pokud si to zdůvodní z důvodu účtování, projektování, ochrany sítě, ... Viz zákon o elektronických komunikacích. Jediné, do čeho se šije z pohledu Soudního dvora EU, pokud provozovatel uchovává data jen na základě obecného požadavku státu, aby sbíral lokalizační údaje do foroty pro potřebu dohledávání uživatelů a jejich aktivit zpětně. To je dneska řešeno také v ZoEK, TŘ a pár navazujících vyhláškách.
Takže pokud sbírám dat výlučně za účelem naplnění požadavků státu, tak nyní ukládám obvykle půl roku dle požadavků vyhlášky č. 357/2012 Sb. (a stát mi za to případně proplácí náklady dle vyhlášky č. 462/2013 Sb.). Pokud ale pro příklad provozuji službu s FUPem, mám účtovací dobu 1 rok, tak data si ukládám rok a půl zcela legálně, abych při reklamaci zákazníkem mu detailně vyložil kdy, co, kde sosal a dohromady to dalo tolik, kolik je mu účtováno. Pokud ovšem se na mě obrátí Policie ČR při vyšetřování nečeho a já ty data mám (kvůli tomu zpracování účtování), tak mu je poskytnu na základě žádosti, jak mi ukládá TŘ (a zdarma).