Museli jste někdy spolupracovat s neschopnym kolegou?

hu

Re:Museli jste někdy spolupracovat s neschopnym kolegou?
« Odpověď #90 kdy: 22. 12. 2016, 16:53:07 »
Pak máte něco umět, když čtete takové blbosti :-\

Umři, prosím.

javaman ()

« Odpověď #91 kdy: 22. 12. 2016, 17:16:24 »
Takze asi nebudem nejaky lopatovy lepic kodu viazany na jazyk, ako ty. :D

Pro myslíš? Myslím, proč si myslíš, nejsi lopata. A že nebudeme stejní, to bych také tipoval 8)

Radovan.

« Odpověď #92 kdy: 22. 12. 2016, 20:55:33 »
Bohužel kvůli práci nemám na knihy moc času, ale před nějakou dobou jsem dočetl třeba Kmen Andromeda, TO, nebo Atlas mraků a všechny bych určitě doporučil.

No aspoň to. Řekl bych, že máte navíc. Kmen Andromeda je lepší jako film.
Film z jednasedmdesátého byl proti knize dost slabý, ten nový jsem neviděl ale podle hodnocení je to sračka. Televizní sračka. Na americké televizní filmy se dalo koukat tak do konce osmdesátých let, pak upadly.

Lama

« Odpověď #93 kdy: 22. 12. 2016, 23:30:48 »
Ano. Tak pokud třeba dělali matiku, tak je tu šance, že budou pořád dobří. Problém je v tom, že pokud děláš matiku třeba od 10, tak počítač je to první, co ovládneš. Kdokoli jiný nemá moc šanci si vybudovat kvalitní myšlení. Čím to teda rozvinuli oni před 20?

Kvalitní myšlení buduje četba románů, kvalitní literatury. Mentální vizualizace neznámých světů a prostředí. Matematika. Taky poslech hudby. Rozhodně ne programování. Ale komu není dáno, v apatyce nekoupí. Programovat třeba od 10 může, na programování není nic složitého. A za posledních 40 let k žádným převratným změnám v programování nedošlo. V 90. letech bylo objeveno pár do té doby neznámých algoritmů. Jinak vše podstatné bylo prakticky funkční už v 70. letech. Jen hw bylo slabší a to kladlo důraz na jiné aspekty programování.

Takže konzumace cizích produktů buduje myšlení, zatímco vymýšlení vlastních produktů, světů, příběhů - programování her - myšlení nerozvíjí. Mentální vizualizace toku programu, průběh výpočtu algoritmu, vidět kód dynamicky, to nijak myšlení nezlepšuje.

Ano čtení z vás udělá kinga. Samotné programování ne. Chcete-li něco napsat, musíte mít co.

Čtení z tebe udělá maximálně tak opakovače cizích myšlenek.
Chcete-li něco napsat, musíte mít co. - S tim se dá souhlasit. Ale to s čtením až tak nesouvisí. V prvé řadě musím mít svůj vlastní nápad nebo nějaký příběh, který jsem prožil a chci o něm referovat. Jenom a pouze čtení ze mě spisovatele neudělá. Spíš naopak. na sobě pozoruji, že konzumace cizího obsahu spíš zabíjí moji vlastní (již tak mizernou) tvořivost.

Ale komu není dáno, v apatyce nekoupí. - A proto je tvůj příspěvek nesmysl. Buď představivost máš nebo nemáš a pak ti nepomůže ani přečtení milionu knih.

Jasně, čtení z tebe udělá kinga :D OMG. Když to je tak jednoduché, proč to teda děti nedělají a proč se to lemplové učí až na VŠ? Proč se pořád říká, že je nedostatek dobrých vývojářů, když se to naučí každý? Kámo, máš tam zase díry jako obvykle.

Treba proto, ze lidi dnes skoro nectou? Cteni rozviji predstavivost a programator bez predstavivosti muze leda tak delat tu tvoji oblibenou lopatu.
I ty Brute?
Podle mě je to s představivostí jak s inteligencí, bu ji mám, nebo ji nemám s tim, že ji mohu během života trošku vytrénovat, ale jen o pár bodů, z dementa se genius nestane i kdyby přečet všechny knihovny na světě. Jak řekl Novej, komu neni dáno, v apatice nekoupí.
A programování rozvíjí představivost samo o sobě.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #94 kdy: 23. 12. 2016, 00:11:56 »
Takže konzumace cizích produktů buduje myšlení, zatímco vymýšlení vlastních produktů, světů, příběhů - programování her - myšlení nerozvíjí. Mentální vizualizace toku programu, průběh výpočtu algoritmu, vidět kód dynamicky, to nijak myšlení nezlepšuje.

Ne. Konzumace cizich produktu ve veky, kdy se mozek silne vyviji, rozviji predstavivost a inteligenci. Ty nasledne poslouzi k tvorbe vlastnich produktu.

Citace
I ty Brute?

Ano. Ale vsimni si, ze jsem nenapsal "lopatu", ale "tu tvoji oblibenou lopatu".

Citace
Podle mě je to s představivostí jak s inteligencí, bu ji mám, nebo ji nemám s tim, že ji mohu během života trošku vytrénovat, ale jen o pár bodů, z dementa se genius nestane i kdyby přečet všechny knihovny na světě. Jak řekl Novej, komu neni dáno, v apatice nekoupí.
A programování rozvíjí představivost samo o sobě.

Ano, mas nebo nemas. Ale muzes a nemusis rozvinout. Knihy predstavivost rozviji a to mnohem vice, nez filmy. To, co ve filmu vidis, si u knihy musis sam predstavit. Samozrejme, funguje to jen s dobrymi knihami. Jestli jsi treba cetl Verneovky nebo Trosku, kdyz jsi na to mel ten spravny vek, mel bys vedet, o cem mluvim.

Lama

« Odpověď #95 kdy: 23. 12. 2016, 22:54:11 »
Ono možná existuje víc druhů představivosti, jako je víc druhů paměti. Představit si děj při čtení knihy mi problémy nedělá, ale představit si něco abstraktního jako vnitřní činnost trošku složitějšího programu, neztratit kontext při odskakování do různých částí, to je pro mě větší oříšek. Trošku se to dá vytrénovat, ale stejně se člověk nedostane přes to, co má napsáno v DNA. Kniha vede člověka za ručičku.

Já třeba mám dodnes rád primitivní - primitivní z hlediska vizuálu, z hlediska hratelnosti je to často opačně - osmibitové hry právě proto, že to člověku dává prostor pro fantazii. To samé platí i pro animované filmy či seriály s jednoduchou grafikou.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #96 kdy: 23. 12. 2016, 23:32:17 »
@Lama: Kdyz nrozvijis predstavivost cetbou v detstvi, nebudes ji rozvijet ani v dospelosti nad nejakym odskakovanim v kodu. Pedstavivost totiz budes mit tak malou, ze nebude co rozvijet. Co se nepouziva, zakrni nebo se nikdy nerozvine. A tezko muzes po prvnacich chtit, aby predstavivost rozvijeli rovnou odskakovanim v kodu. Tim dosahnes leda toho, ze se ani nenauci poradne cist.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #97 kdy: 26. 12. 2016, 15:12:56 »
@Lama: Kdyz nrozvijis predstavivost cetbou v detstvi, nebudes ji rozvijet ani v dospelosti nad nejakym odskakovanim v kodu. Pedstavivost totiz budes mit tak malou, ze nebude co rozvijet. Co se nepouziva, zakrni nebo se nikdy nerozvine. A tezko muzes po prvnacich chtit, aby predstavivost rozvijeli rovnou odskakovanim v kodu. Tim dosahnes leda toho, ze se ani nenauci poradne cist.
Důležitější než představivost je kreativita, a ta se naučit nedá, nicméně i když má někdo kreativní myšlení, potřebuje znalosti, aby měl na čem stavět. Extrémní případ je Einstein a jeho myšlenkové experimenty, který intenzivním přemýšlením o problémech tehdejší fyziky došel k převratným objevům, ovšem bez hlubokého chápání tehdejších poznatků by se nikam nedostal.

jpu

« Odpověď #98 kdy: 26. 12. 2016, 15:46:46 »
pre javamana je aj Einstein lopata :)

javaman ()

« Odpověď #99 kdy: 26. 12. 2016, 15:51:40 »
Proč by měl být? Einsteina bych v týmu rád viděl.

Ale jak znám dnešní náboráře, tak by se ho zeptali na pár znalostí a pak mu nabídli 55, protože nemá tolik praxe s konkrétní technologií ;D

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #100 kdy: 26. 12. 2016, 16:11:24 »
pre javamana je aj Einstein lopata :)
Einsteinovi by to bylo jedno :)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #101 kdy: 26. 12. 2016, 16:52:42 »
Důležitější než představivost je kreativita, a ta se naučit nedá, ...

Tyhle dve veci jdou jaksi ruku v ruce. Bych chtel videt, jak by fungovala tvorivost bez predstavivosti. Vlastne nechtel, to je prece zname - to jsou sprejeri v ulicich.

Proč by měl být? Einsteina bych v týmu rád viděl.

Ver, ze bys opravdu rad nebyl. Einstein tedy nebyl tak moc tymovy clovek a urcite to nebyl nekdo, kdo by plytval dusevnim usilim na nejake javove algoritmy.

javaman ()

« Odpověď #102 kdy: 26. 12. 2016, 17:01:12 »
Aha, já myslel, že to byla tupá lopata jako všichni tady. Musel by být týmový hráč a chodit přesně na devátou hodinu, protože tak tu chodí každý ;D

Pokud chceš špičku, tak samozřejmě ty lidi nebudou jako lopaty. Týmový hráč obvykle znamená lopata. Prostě pokud stavíš tým z osobností, nemůžeš čekat, že jejich nejoblíbenější zábavou bude společná hospoda po práci.

Javové algoritmy jsou úplně stejně složité jako jakákoli jiná abstraktní disciplína, takže by ho to určitě bavilo.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #103 kdy: 26. 12. 2016, 17:09:50 »
Důležitější než představivost je kreativita, a ta se naučit nedá, ...

Tyhle dve veci jdou jaksi ruku v ruce. Bych chtel videt, jak by fungovala tvorivost bez predstavivosti. Vlastne nechtel, to je prece zname - to jsou sprejeri v ulicich.
Jdou, ale není to to samé. Specielně představivost neimplikuje tvořivost.

jpu

« Odpověď #104 kdy: 26. 12. 2016, 17:48:52 »
Javové algoritmy jsou úplně stejně složité jako jakákoli jiná abstraktní disciplína, takže by ho to určitě bavilo.
ja som myslel, ze algoritmy vychadzaju z nejakych matematickych definicii, dokazov a nie z konkretneho jazyka, ktory len danu matematicku definiciu algoritmu implementuje. Ci java algoritmy to su nejake spešl?