Oprava poškozených fotek

Oprava poškozených fotek
« kdy: 10. 12. 2016, 11:24:07 »
Dobrý den.Stalo se mi,že jsem si zkopíroval fotky na flashku a když jsem je prohlížel,tak jsou přes fotky pruhy.chtěl bych se zeptat,zda to jde přes nějaký program opravit.Stalo se totiž,že tu složku z které se to kopírovalo,je vymazaná.Tak mám jen ty poškozené fotky.Moc děkuji za odpověď.Kulda.

David1234

Re:Oprava poškozených fotek
« Odpověď #1 kdy: 10. 12. 2016, 12:51:56 »
Jak si tu složku vymazal? Pokusil bych se obnovit fotky z té smazané složky pomocí nástroje PhotoRec http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec.

jajaj

« Odpověď #2 kdy: 10. 12. 2016, 12:56:58 »
Asi bol prerušený dátový tok pri kopírovaní a neboli uložené všetky dáta potrebné k dekódovaniu súboru (obrázku). Podľa mňa ti v tomto prípade nepomôže už nič, len nanovo nakopírovať súbory. Ešte je možné, že došlo k poškodeniu nosiča, kde boli dáta. Ale ani v tomto prípade ti PhotRec asi nepomôže.

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 10. 12. 2016, 14:30:30 »
To normálně obnovíš ze zálohy, no...  ;D

David1234

« Odpověď #4 kdy: 10. 12. 2016, 16:40:09 »
Mluvil jsem o tom aby photorec spustil nad FS kde byl originál, který smazal..

jajaj

« Odpověď #5 kdy: 11. 12. 2016, 11:33:09 »
Áno, jasné na obnovu vymazaného adresára to pôjde. A ja som zas písal o súboroch, ktoré neboli korektne uložené na flashku.
Ináč súhlasím s Lol Phirae. Na pravidelné robenie zálohy sa väčšinou spomenie až vtedy, keď je potrebná. Vtedy je však už väčšinou neskoro.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 11. 12. 2016, 13:14:01 »
Mluvil jsem o tom aby photorec spustil nad FS kde byl originál, který smazal..

Potiz je, ze na to je vhodne vypnout OS okamzite po zjisteni problemu, k cemuz asi nedoslo, takze z tech fotek mozna prezivaji dve a pul a zbytek uz je treba v zakonceni zazivaciho traktu.

Jose D

• 912
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 11. 12. 2016, 13:14:48 »
Dobrý den.Stalo se mi,že jsem si zkopíroval fotky na flashku a když jsem je prohlížel,tak jsou přes fotky pruhy.chtěl bych se zeptat,zda to jde přes nějaký program opravit.Stalo se totiž,že tu složku z které se to kopírovalo,je vymazaná.Tak mám jen ty poškozené fotky.Moc děkuji za odpověď.Kulda.
Tohle je špatný. Větší šance dávám obnově původní lokace, než záchraně dat na flashce. Ale je to celkem zvláštní chyba, ani bych se nedivil kdyby už byly nějak postižený soubory na zdrojovým médiu. Obnovit ze zálohy.

Lol Phirae

« Odpověď #8 kdy: 11. 12. 2016, 13:21:30 »
Případně to můžeš vydávat za umělecký záměr, a třeba za to někdo zaplatí pár (desítek) milionů  ;D :o

randolf

« Odpověď #9 kdy: 12. 12. 2016, 10:48:09 »
Zalezi na charakteru poskozeni. Pokud je tech "pruhu" malo a jsou jen uzounke (vzdy jeden radek), tak budou mit charakter "salt and pepper noise" a trivialne by se to dalo vyresit lokalni interpolaci z radku nad a pod (samozrejme to nebude uplne puvodni fotka, ale na prvni pohled to nepujde videt). Zalezi, co to bylo za kompresi. Pokud JPEG (predpokladam), tak ty pruhy temer urcite budou sirsi. Pokud RAW, tak verim, ze by s tim neco delat slo.
Dej tady jeden soubor jako priklad..
jinak existuje na webu docela dost nastroju a opravu JPEG.