forwardnuty port sa stava po case neaktivnym

Kamil

forwardnuty port sa stava po case neaktivnym
« kdy: 05. 01. 2011, 23:51:17 »
Zdravim, mam nasledovny proble: doma v pivnici mi bezi server(Debian lenny) na rodinne zalezitosti ako je ftp,samba,apache... potreboval som domaci web na urcite obdobie zpristupnit z vonku,vlastnim masinu s verejnou IP a tak sm urobil presmerovanie portu 80 zdomaceho serveru  na server s verejnou IP,pouzil som prikaz:
Citace
ssh  -R *:80:localhost:80 vzdialeny_server -l root

vsetko som to spustil cez screen na pozadi.urcity cas (15min) to bezalo a nakoniec spadlo.Otvoreny port na vzdialenom servery bol ale nekomunikoval s lokalnym serverom doma.
tak som to zacyklil
Citace
#!/bin/bash

while [[ 1 ]];
do
    ssh  -R *:80:localhost:80 ip_address -l root
        sleep 15
 done

uz to drzi asi 30 minut ,ale potom znovu fail...

myslim ze je proble mv tom ze ked sa to opakuje dookola ten script tak uz server odmieta forwardovat lebo sa port 80 pouziva..
Dufam ze som ro napisal zrozumitelne :)
Dakujem za kazdu radu

Kamil

ET

Re: forwardnuty port sa stava po case neaktivnym
« Odpověď #1 kdy: 06. 01. 2011, 01:08:54 »
nebude spatne nastavenej session timeout v /etc/ssh/sshd_config ? zkus kouknout po ClientAliveInterval a nastavit na hodnotu 3600[s = 1h]  - pak restartnout sshd a vyzkouset - hodku by to melo vydrzet - popr v tom tunelu ve screenu pustit treba watch, top, htop, prstat aby se to refreshovalo

Kamil

Re: forwardnuty port sa stava po case neaktivnym
« Odpověď #2 kdy: 06. 01. 2011, 14:42:45 »
No skusil som to tiez ..a to iste.Vyriesil som to cez OpenVPN spustil som na pozadi ping na obidvoch masinach kazdych 10sekund a zatial to bezi bez problemov.. :)