Radeon R7 360 na Debianu

ZAJDAN

• 2 091
    • Zobrazit profil
Radeon R7 360 na Debianu
« kdy: 06. 12. 2016, 10:34:46 »
Ahoj,
nemáte někdo zkušenost, zda se da rozbehnout na debianu  graficky chipset  AMD Radeon R7 360 ?
Na strankach vyrobce zde:
http://support.amd.com/en-us/download/linux

se uvadi oficialne podporovane Ubuntu coz je derivat debianu, ale nemam vubec tuseni jaka je ve skutecnosti kompatibilita veci pro Ubuntu s Debianem.
Jeste bych byl ochotny nainstalovat CentOS..ten by mel byt tedy kompatibilni kdyz je oficialni podpora pro Redhat ?

díky
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Re:Radeon R7 360 na Debianu
« Odpověď #1 kdy: 06. 12. 2016, 11:23:59 »
Ahoj, presne takúto kartu mám v mojom PC, mám tam Gentoo a ide mi bez problémov sopensource ovládačmi xf86-video-ati aj xf86-video-amdgpu, potreboval som akurát linux-firmware, prípadne amdgpu-ucode. Driver Amdgpu-pro priamo od AMD som neskúšal - nebolo treba, výkon mi dostačuje a nemám žiaden problém so stabilitou.
Predpokladám, že v Debiane karta pôjde okamžite, prípadne po stiahnutí linux-firmware.

ZAJDAN

• 2 091
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 06. 12. 2016, 13:29:21 »
díky za info...
ja bych byl velice rad, kdyby se nemuseli delat vselijake špeky, triky
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Duff

« Odpověď #3 kdy: 06. 12. 2016, 19:21:21 »
Na Jessie je amdgpu v backportech. V stretch už přímo. Mělo by stačit nainstalovat balíčky:

xserver-xorg-video-amdgpu
firmware-amd-graphics

A to by asi mělo stačit a po restartu by se měla chytnout.

Pokud ne tak bude ještě potřeba upravit konfiguraci xorg.

Jinak pokud nepotřebujete závratný 3d výkon tak by měl asi fungovat radeon ovladač bez jakéhokoli zásahu do systému.

ZAJDAN

• 2 091
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 07. 12. 2016, 08:36:22 »
díky za info