Zjištění DPI u myši

Janulka

Zjištění DPI u myši
« kdy: 05. 12. 2016, 15:47:30 »
Ahojky,

Mam na mysi tlacitko na zmenu DPI ale nevim jak poznat ktera hodnota je mala a ktera velka.
K mysi neni dodavany zadny software :-(

Neexistuje neco co me rekne jake DPI ma mys aktualne ?
« Poslední změna: 05. 12. 2016, 18:43:16 od Petr Krčmář »

ByCzech

• 1 864
    • Zobrazit profil
Re:Zjisteni DPI u mysi
« Odpověď #1 kdy: 05. 12. 2016, 16:54:00 »
Přesný typ myši by nebyl?

Jinak mám obavu, že spousta myší, které mají jen HW tlačítko a nejsou programovatelné, tak ani DPI nehlásí, protože přes standardní ovladač ani nemají jak.

Jinak poznat jestli je zapnuté vyšší nebo nižší DPI u myši jde snadno. Vyšší DPI → kurzor se hýbe více při stejné dráze posunu vlastní myši.

Edit admin: Necitujte celé příspěvky nad sebou, zhoršuje to čitelnost.
« Poslední změna: 05. 12. 2016, 18:43:38 od Petr Krčmář »

robotron

Re:Zjištění DPI u myši
« Odpověď #2 kdy: 06. 12. 2016, 15:14:11 »
Je to snadne. Podle rychlosti v pixelech pod X11 nebo jinym okennim systemem se moc presne orientovat nelze, nebot tam pusobi adaptivni zrychlovani/zpomalovani. Naproti tomu subsystem Linuxu uinput je schopen vypisovat primo prirustky "bodu" tak, jak je posila mys. hd /dev/input/mouse0 & posunout od mysi o znamou delku v mm & secist.

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 06. 12. 2016, 17:22:54 »
Tak nevím, nebylo to kdysi ve /var/log/Xorg.*.log? Nebo to už taky pohltil Lennart?

robotron

« Odpověď #4 kdy: 06. 12. 2016, 17:55:31 »
Co by melo bejt v X.log? To, jak uzivatel prepina na mysi tlacitko citlivosti, ktery negeneruje zadnej HID report?

nobody(ten pravej)

« Odpověď #5 kdy: 06. 12. 2016, 18:03:07 »
pokud je otazka: "jak poznat ktera hodnota je mala a ktera velka."
tak je odpoved: "Vyšší DPI → kurzor se hýbe více při stejné dráze posunu vlastní myši."

BLBL

« Odpověď #6 kdy: 06. 12. 2016, 20:41:19 »
nobody: Zase plácáš blbosti podle oka se nepozná rozdíl mezi -100 nebo +100 rozdíl v DPI

Asi chce nějaký soft na windows co ukáže aktuální hodnotu DPI u myši.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #7 kdy: 06. 12. 2016, 21:04:11 »
nobody: Zase plácáš blbosti podle oka se nepozná rozdíl mezi -100 nebo +100 rozdíl v DPI
kdo tu (krome tebe) mluvi o +-100DPI? mys s prepinanim DPI prepina (nejcasteji) po vetsim rozsahu, ten viditelny okem je... rozhodne je viditelny oken nejmene a nejvice, tedy predmet dotazu: "ktera hodnota je mala a ktera velka."

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 06. 12. 2016, 21:28:05 »
A co kdyz to neprepina, ale zapina jen po dobu, kdy drzim tlacitko? Trea pro lidi, co maji desne velky monitor a chteji dojet jeste dnes na druhou stranu.

Lol Phirae

« Odpověď #9 kdy: 06. 12. 2016, 23:07:42 »
Co by melo bejt v X.log? To, jak uzivatel prepina na mysi tlacitko citlivosti, ktery negeneruje zadnej HID report?

Nastavené DPI tam bylo. Magora, co by si to neustále přepínal za chodu, jsem teda eště neviděl, normálně si to člověk nastaví na individuálně vyhovující hodnotu a tím to definitivně zhasne.

davkol

« Odpověď #10 kdy: 07. 12. 2016, 00:00:04 »

Jenda

« Odpověď #11 kdy: 07. 12. 2016, 00:48:55 »
Možná by tazatelka mohla říct, k čemu to potřebuje. Já třeba DPI své myši neznám, prostě jsem něco nastavil na ní a pak jsem hýbal hodnotou v X.org dokud mi nepřišlo, že se to používá pohodlně.

A pokud tímto způsobem chce zneužít myš jako nějaký senzor posunu, tak stejně musí mít možnost externí kalibrace, protože té plastové optice se fakt nedá přesné číslo věřit.

To jsou zase kecy…

http://www.mouse-sensitivity.com/dpianalyzer.html

Píšou tam že All acceleration must be turned off. No a potom je to jenom fancy javascript s reklamama okolo, který vydělí dvě čísla…

ByCzech

• 1 864
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 07. 12. 2016, 01:43:14 »

Asi chce nějaký soft na windows co ukáže aktuální hodnotu DPI u myši.

Nobody blbosti neplácá neb opsal to co jsem dříve napsal já. Čili mne jen citoval. Neviděl jsem ještě myš, který by na HW tlačítko, které neposílá žádné info do OS měnila DPI takhle pomalu. Obvykle to jsou jen 2 hodnoty - plné DPI a poloviční. Sám takovou myš mám, 1600/800 DPI a znát to je okamžitě po přepnutí.
Pak jsou ještě programovatelné myši, kterým jde DPI nastavit softwarově, k tomu se pak dodává speciální soft. Tazatelka ale jasně napsala, že nic takového nemá, takže je zbytečné se tím zabývat.

Hodnota DPI se vyčte ze specifikace myši a pozná se jak jsem psal výše já a nobody.

Janulka

« Odpověď #13 kdy: 07. 12. 2016, 13:06:07 »
Mám windows 7 a žádný software k myší není.
Určitě nejde poznat podle oka jaká ta hodnota je.

Takže hledaám nějakou aplikaci která mě zobrazí jednoduše DPI myši.

Lol Phirae

« Odpověď #14 kdy: 07. 12. 2016, 13:28:10 »
Tak když to nepoznáš, tak to asi nefunguje, ale každopádně ti je ta informace k hovnu.