Byl by zájem o detailní postup konfigurace mailového serveru?

robotron

Re:Byl by zájem o detailní postup konfigurace mailového serveru?
« Odpověď #15 kdy: 02. 12. 2016, 02:28:44 »
Ja bych si to s velkym zajmem precetl a dost mozna i brzy podle toho neco nastavil. Zatim jedu na nejakym postfixu, dovecotu a squirrelu, ale spamy mam poreseny dost nevyhovujicim zpusobem a je to tudiz spis zoufalost.

postak

« Odpověď #16 kdy: 02. 12. 2016, 04:04:09 »
Proc s tim ztracet cas, kdyz Zoho Mail je zdarma pro jednu domenu?

« Odpověď #17 kdy: 02. 12. 2016, 06:15:48 »
Z mé strany určitě. Přečíst si zkušenosti druhých není nikdy na škodu.

dustin

« Odpověď #18 kdy: 02. 12. 2016, 06:29:19 »
Určitě, především by mě zajímalo řešení antispamu tak, aby uměl pružně reagovat na nové spamové kampaně. Tedy nějaký průběžný update pravidel spamassassinu, nejlépe automatizovaný :-) Díky.

mail sluzba

« Odpověď #19 kdy: 02. 12. 2016, 07:02:20 »
Byl by zájem ...

Ano, byl, velky. Muzem se zacit tesit?

Ich

« Odpověď #20 kdy: 02. 12. 2016, 07:44:46 »
Ano, o takové články je nouze vždy a konkrétně v posledních letech. Určitě to ocení redakce i čtenáři!

Ondro

« Odpověď #21 kdy: 02. 12. 2016, 07:49:34 »
Urcite by bol zaujem. Uz len z toho dovodu, ze moznosti a sposobov konfiguracie mail servera moze byt vela  a kazdy moze byt vhodny na ine nasadenie.

Pridavam tu odkaz na tutorial, ktory mne velmi pomohol. Najlepsi aky som zatial nasiel.

https://workaround.org/ispmail/jessie

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 02. 12. 2016, 07:59:18 »
Dobrá, vidím, že zcela zbytečné to nebude, tak to krok za krokem sepíšu a zamotám to do krásné pohádky o princezně Mailence, rytíři Securovi a zlých skřítcích Spamprdovi, Hackroušovi a Javamenovi :D Jen ještě jeden dotaz, jestli to pojmout jako návod pro lidi Linuxem nepolíbené (tzn včetně alespoň stručného popisu použitých příkazů, které každý linuxák zná a považuje za samozřejmé), nebo si podobné popisy ušetřit? Ono je mi v práci občas vytýkáno, že mé postupy jsou příliš stručné a někdy je problém podle nich něco udělat.
Pro Javamena: neboj, bude to bezpečné, Javu nepožívám :D

« Odpověď #23 kdy: 02. 12. 2016, 08:24:26 »
Zájem bych měl taky. Co se týká toho rozepsání pro linux virgins, tam bych se přimluvil za uvedení, ale nějaké označení. Např. kurzívou nebo menším fontem. Prostě aby bylo jasné, že tady je odbočka.

pedro m

« Odpověď #24 kdy: 02. 12. 2016, 08:25:28 »
zajem je na 100%
jednoho blbecka nereste

diky kluci

ZAJDAN

• 2 086
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 02. 12. 2016, 08:31:55 »
ja jsem  pro...predem diky !!!
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Jezevec

« Odpověď #26 kdy: 02. 12. 2016, 08:50:09 »
Ja bych to taky bral :-)

« Odpověď #27 kdy: 02. 12. 2016, 09:04:02 »
Možná bys mohl uvést i některé složitější příkazy... Ať tak či tak určitě to bude lepší než "verbální zneužívání"...

dustin

« Odpověď #28 kdy: 02. 12. 2016, 09:05:55 »
jestli to pojmout jako návod pro lidi Linuxem nepolíbené (tzn včetně alespoň stručného popisu použitých příkazů, které každý linuxák zná a považuje za samozřejmé), nebo si podobné popisy ušetřit?

IMO by měl mailserver připojený do internetu instalovat/konfigurovat člověk, co tomu aspoň trochu rozumí. Za sebe bych raději stručnější, ale kompletnější (sieve klikátka na klientech, aktualizace antispamu, spamové foldery pro jednotlivé uživatele, aby se sami mohli podívat, apod.). A nebo - tak jak tě to bude bavit.

D.J.Bobo

« Odpověď #29 kdy: 02. 12. 2016, 09:07:01 »
Jj, bude bezva mít vše na jednom místě. Tady na Rootu sice taky něco je, ale jen takový základ. Zbytek je třeba hledat různě po webu a lepit dohromady.

Rozhodně se přimlouvám, osobně používám Postfix (+PostfixAdmin) + Dovecot + MySQL + RoundCube + Sieve + SA. Právě to SA a Sieve je takové u mě nedotažené, tak třeba bych našel inspiraci to opravit. Samozřejmě by bylo bezva i SSL na Postfix i Dovecot (taky mám, ale chvíli jsem se s tím trápil).
Taky bych se přimlouval za Z-Push (ten mě, potvora, zatím nechodí - SoGo jsem nezkoušel - zatím).
Nicméně Autoconfig pro Thunderbird je bezva a chodí skvěle.

A pro pisatele výše: Proč vlastní řešení? Třeba proto, že mám více než jednu doménu pro maily. Nebo třeba pro potěšení, že nemusím za každých okolností kupovat hotová řešení, když mi ta zadarmo nestačí. A taky radost, že mi to chodí ... (nevím, jestli ten vítězný pocit znáš, je to skoro, jak když vyhraješ závod) :-)