Lenine, kecy z bible mě nezajímaj. Já chci hlavně peníze. Někde na netu byl článek o tom, jak ajťáci mají od 50tis víc. Prej ty linuxoví ještě víc, i přes 100tis měsíčně. A já to chci taky dělat. Takže zase zkusím ten linux. Jaké příkazy v konzoli se mám naučit, abych mohl někde administrovat linux?
Jaké příkazy v konzoli se mám naučit, abych mohl někde administrovat linux?
Administraci linuxu poradny prachy nevydelas, to dnes umi i kluci ze zakladky.
Já chci hlavně peníze.
No dobre, pokud chces penize s velky P tak..
Leninova prirucka o vydelavani penez v ITPred spanim denne opakovat mantru:
Mainframe = magnet na penizeZacni s timhle:
http://www.channeldb2.com/group/db2oncampus#IntroVideos Tak za 4-6 let vyuky bys mel poradne vydelavat, chce to ale poctivou kazdodeni praci s nasazenim, hlavne nepodcenovat praktickou cast. Nejvic vydelas kdyz budes podnikatel, protoze nemusis vydelavat na management , Lenina, jeho rodinu, firemni letadla, mechanika, HR odpad, sekretarky, kucharku, uklizecku a podobne darmozrouty. Proste prace pro
opravdove muze na ferovku -
co si nevydelas to nemas.
V CR v tomhle oboru moc prace neni, ale to je vyhoda protoze te to donuti zvednou zadek ze zidle a vyrazit do zahranici na konference. Tam naprezentujes neco co jsi uz delal a pak si tam pokecas s co nejvice lidma. Oni ti uz nejakeho zakaznika prihodi. No a az se ti ten byznis rozjede tak nemusis zakazniky hledat, oni si najdou tebe.
Znam lidi co delaji tyhle konzultace a mainframy a maji tak $120-$150k rocne pri praci 3/4 roku. Odpocinek nepodcenovat.
Kdyz se ti nebude chtit pracovat tak si najmes cechy, das jim $3.5k na mesic a zakaznikovi za jejich praci nauctujes tak $15-$25k za mesic. Jim to prijde normalni, jak jsem zde delal pruzkum tak cesky mainframista otroci za 70k/mesic a jeste libe zamestnavateli ruce protoze si mysli ze by se sam neuzivil. Lidi totiz nezajima co je ci neni pravda, ale to cemu jsou nebo nejsou ochotni uverit.
Lenine, kecy z bible mě nezajímaj.
Ted to jeste zbyva zrealizovat. K tomu je potreba na tom tak 4-6 let denne a intenzivne makat a nezabalit to. K tomu je prave potreba to poznani z Bible, doporucuji precist dopis Jakuba a pouvazovat nad tim. Protoze kdyz to budes delat jenom kvuli penezum tak se za par dni/tydnu polozis.
Proc myslis ze tohle jeste zadny rootak nezrealizoval az do konce. Kucharka je jednoducha a dukazy o jejim fungovani se flakaji na internetu, podivejse kolik malych firem 2-4 lidi delaji mainframe konzultace. Mame tu na rootu i par mainframistu, ti ty IT znalosti dokonce uz maji, ale chybi jim osobni vlastnosti jako: sebevedomi, odvaha, zajem o druhe, cilevedomost, radost z prace. Vsechny ty vlasnosti ktere nas bible vybizi ze bychom je meli budovat a ktere vy vsichni vytrvale odmitate jako budto destruktivni nebo nepodstatne. Ale oni jsou prave to nejdulezitejsi v zivote. Kdyz je nemate tak vam jsou i mainframe znalosti k nicemu protoze porad jen otrocite a jste donuceni lizat nohu co do vas kope.