Jakou školu vybrat

Jakou školu vybrat
« kdy: 04. 01. 2011, 20:00:36 »
Uvažoval jsem o tom, že chci studovat. Chci být odborník na počítače a vydělávat prachy. Dělat nějakého IT odborníka aspoň za 50.000/měs. Zajímá mě to hlavně kvůli penězům, vždyť o nic jiného v práci nejde.

Co byse mi doporučili?

pyrula

Re: Jakou školu vybrat
« Odpověď #1 kdy: 04. 01. 2011, 20:12:09 »
ja by som ti odporucil vykaslat sa na tuto stranku a poprosil admina o pernamentny ban pre tvoju osobu

Dibti

« Odpověď #2 kdy: 04. 01. 2011, 20:12:47 »
Zdravim, kazdy Vam doporuci neco jineho. Pokud chcete prestiz a dobre jmeno, doporucuji http://jdem.cz/ker67

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #3 kdy: 04. 01. 2011, 20:23:32 »
Zajímá mě to hlavně kvůli penězům, vždyť o nic jiného v práci nejde.

Co byse mi doporučili?
Ja bych doporučil začít se studiem Bible:

1. Timoteovi 6,10 Kořenem všeho toho zla je láska k penězům. Z touhy po nich někteří lidé zbloudili z cesty víry a způsobili si mnoho trápení.

Předchozí verše z Tim 6 jsou taky velmi dobré:

6  Zbožnost, která se spokojí s tím, co má, je už sama velké bohatství.
7 Nic jsme si totiž na svět nepřinesli, a také si nic nemůžeme odnést.
8  Máme-li jídlo a oděv, spokojme se s tím.
9  Kdo chce být bohatý, upadá do osidel pokušení a do mnoha nerozumných a škodlivých tužeb, které strhují lidi do zkázy a záhuby.

X

« Odpověď #4 kdy: 04. 01. 2011, 21:43:30 »
Jdi na FIT VUT Brno. Jedině tato fakulta ti dá pohled na všechny aspekty IT do hloubky na které se můžeš v podstatě libovolně specializovat.

sved

« Odpověď #6 kdy: 05. 01. 2011, 02:51:55 »
Aho
Uvažoval jsem o tom, že chci studovat. Chci být odborník na počítače a vydělávat prachy. Dělat nějakého IT odborníka aspoň za 50.000/měs. Zajímá mě to hlavně kvůli penězům, vždyť o nic jiného v práci nejde.

Co byse mi doporučili?
M.I.T., Stanford, Berkley a nebo nejakou skolu ve Svedku, neplati se skolne.

« Odpověď #7 kdy: 05. 01. 2011, 03:16:13 »
Lenine, kecy z bible mě nezajímaj. Já chci hlavně peníze. Někde na netu byl článek o tom, jak ajťáci mají od 50tis víc. Prej ty linuxoví ještě víc, i přes 100tis měsíčně. A já to chci taky dělat. Takže zase zkusím ten linux. Jaké příkazy v konzoli se mám naučit, abych mohl někde administrovat linux?

sved

« Odpověď #8 kdy: 05. 01. 2011, 03:22:39 »
Bible je nejprodavanejsi kniha na svete, ma neco do sebe doporucuji precist aspon nejake knihy v ni obsazene.

Pochybuju ze jako absolvent aspon tady v Cesku budes nekde delat za 50, 100 tacu mesicne.
Je to sice pekna predstava, zaroven vsak take hodne nerealna.

Jak jsem napsal vyse, pokud to myslis v IT vazne (mysleno ze misto spamovani tady na foru zacnes neco delat) uc se anglicky a zkus se dostat na skolu do zahranici, skoly jsou kvalitnejsi jako u nas. Samozrejme ze to neni podminka, ale urcite budes konkurenceschopnejsi pokud vystudujes v zahranici.

Inkvizitor

« Odpověď #9 kdy: 05. 01. 2011, 07:06:43 »
Potřebuješ jenom jeden příkaz: "rm -rf /", nauč se frázi "Jsem IT admin, umím Linux, chci 150000 měsíčně, dejte mi heslo roota a já vám tady udělám pořádek." Zaměstnavatelé se o tebe poperou, studovat netřeba.

Jakub D.

« Odpověď #10 kdy: 05. 01. 2011, 09:45:46 »
Dobry den, doporucil bych Vam podivat se na tuto stranku:

http://s-k-s.wz.cz/

Vase prispevky na tomto foru sleduji dlouhodobe a verim, ze kapacita Vaseho formatu si nepochybne zaslouzi odpovidajici vzdelani.

« Odpověď #11 kdy: 05. 01. 2011, 14:21:14 »

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
Magnet na penize
« Odpověď #12 kdy: 05. 01. 2011, 18:59:00 »
Lenine, kecy z bible mě nezajímaj. Já chci hlavně peníze. Někde na netu byl článek o tom, jak ajťáci mají od 50tis víc. Prej ty linuxoví ještě víc, i přes 100tis měsíčně. A já to chci taky dělat. Takže zase zkusím ten linux. Jaké příkazy v konzoli se mám naučit, abych mohl někde administrovat linux?
Jaké příkazy v konzoli se mám naučit, abych mohl někde administrovat linux?
Administraci linuxu poradny prachy nevydelas, to dnes umi i kluci ze zakladky.
Já chci hlavně peníze.
No dobre, pokud chces penize s velky P tak..

Leninova prirucka o vydelavani penez v IT

Pred spanim denne opakovat mantru:

Mainframe = magnet na penize

Zacni s timhle: http://www.channeldb2.com/group/db2oncampus#IntroVideos Tak za 4-6 let vyuky bys mel poradne vydelavat, chce to ale poctivou kazdodeni praci s nasazenim, hlavne nepodcenovat praktickou cast. Nejvic vydelas kdyz budes podnikatel, protoze nemusis vydelavat na management , Lenina, jeho rodinu, firemni letadla, mechanika, HR odpad, sekretarky, kucharku, uklizecku a podobne darmozrouty. Proste prace pro opravdove muze na ferovku - co si nevydelas to nemas.

V CR v tomhle oboru moc prace neni, ale to je vyhoda protoze te to donuti zvednou zadek ze zidle a vyrazit do zahranici na konference. Tam naprezentujes neco co jsi uz delal a pak si tam pokecas s co nejvice lidma. Oni ti uz nejakeho zakaznika prihodi. No a az se ti ten byznis rozjede tak nemusis zakazniky hledat, oni si najdou tebe.

Znam lidi co delaji tyhle konzultace a mainframy a maji tak $120-$150k rocne pri praci 3/4 roku. Odpocinek nepodcenovat.

Kdyz se ti nebude chtit pracovat tak si najmes cechy, das jim $3.5k na mesic a zakaznikovi za jejich praci nauctujes tak $15-$25k za mesic. Jim to prijde normalni, jak jsem zde delal pruzkum tak cesky mainframista otroci za 70k/mesic a jeste libe zamestnavateli ruce protoze si mysli ze by se sam neuzivil. Lidi totiz nezajima co je ci neni pravda, ale to cemu jsou nebo nejsou ochotni uverit.

Lenine, kecy z bible mě nezajímaj.
Ted to jeste zbyva zrealizovat. K tomu je potreba na tom tak 4-6 let denne a intenzivne makat a nezabalit to. K tomu je prave potreba to poznani z Bible, doporucuji precist dopis Jakuba a pouvazovat nad tim. Protoze kdyz to budes delat jenom kvuli penezum tak se za par dni/tydnu polozis.
Proc myslis ze tohle jeste zadny rootak nezrealizoval az do konce. Kucharka je jednoducha a dukazy o jejim fungovani se flakaji na internetu, podivejse kolik malych firem 2-4 lidi delaji mainframe konzultace. Mame tu na rootu i par mainframistu, ti ty IT znalosti dokonce uz maji, ale chybi jim osobni vlastnosti jako: sebevedomi, odvaha, zajem o druhe, cilevedomost, radost z prace. Vsechny ty vlasnosti ktere nas bible vybizi ze bychom je meli budovat a ktere vy vsichni vytrvale odmitate jako budto destruktivni nebo nepodstatne. Ale oni jsou prave to nejdulezitejsi v zivote. Kdyz je nemate tak vam jsou i mainframe znalosti k nicemu protoze porad jen otrocite a jste donuceni lizat nohu co do vas kope.

Inkvizitor

« Odpověď #13 kdy: 05. 01. 2011, 19:39:38 »
To jste mi, pánové, neměli dělat; žil jsem v bláhové představě, že jde o provokatéra. Teď už se nepobavím.

r-

« Odpověď #14 kdy: 05. 01. 2011, 21:05:48 »
Ale kdepak potreba bible, jen schopnosti a koule si lajznout ten risk, ktery muze znamenat znacnou financni a casovou ztratu.. Navic nikomu se nechce ztracet jedna sestnactina zivota zivorenim, stresovanim a radeji za tech 30-70k bude delat neco pohodlnejsiho, nestresujiciho s tim, ze si zalozi treba rodinu.. zit v celibatu nebo vyzivat se s pokazde jinou holkou do triceti, to neni pro kazdeho. Tezko nejaka zena pochopi, ze neni venovana pozornost ji, ale budoucnosti tim, ze makas na majetku.. Lenine, kolik myslis, ze po svete beha tolik lidi, jako ty? Jiste se v case najde nekdo, kdo byl ve spravny cas na spravnem miste, mel ty schopnosti a koule se do toho oprit, zamakat na tom.. ale ze by to byla ultimatni rada na uspech pro vsechny? Tezko. Navic je rozdil cpat se na trh v dobe, kdy se rozvijel a ted, kdyz je preplneny vsim moznym i nemoznym. A zacinas prakticky from scratch.
Ovsem spis nez tve uspechy by me zajimaly tvoje neuspechy, klady pod nohama, deprese a neuspesne zacatky..
Pohadky jak se stal z chudaka bohac jsou klise.