Stopky pod Linuxem

dan67

Stopky pod Linuxem
« kdy: 22. 11. 2016, 22:20:51 »
Ahoj,
hledám stopky pod linuxem. A zatím jsem nebyl úspěšný.
Našem jsem nějaké odkazy na mrtvé staré aplikace,... nesplňovaly mé představy.

Potřebuju stopky, které poběží v okně, pokud možno pouze čas, minimalistické okno. Konfigurovatelné, aspoň co do velikosti.
Potřebuju aby byly vždy "nahoře", stále viditelné. Jako ukazatel času. "Pod nimi" poběží flash player.

Systém - Ubuntu/Lubuntu 16.10, LXDE.

Pod win jsem neměl problém, byl celkem výběr. Ale pod Linuxem jsem zatím nic nenašel. Zkoušel jsem i variantu win stopek spouštěných pod wine, ale neudrží se "vždy nahoře".

Díky za rady a tipy.
« Poslední změna: 22. 11. 2016, 23:39:51 od Petr Krčmář »

#

Re:stopky
« Odpověď #1 kdy: 22. 11. 2016, 22:35:02 »
co je smyslem, po nake dobe upozornit? nebo videt celou dobu odpocitavani? uzivatel nastavuje cas nebo jde z nake jine aplikace? zkus popsat trochu co ocekavas.

dan67

« Odpověď #2 kdy: 22. 11. 2016, 22:50:04 »
Co je smyslem?

V počítači si pustím video z webu - NFL - ve flash playeru.
Sednu na kolo před monitor a šlapu a trenuju :-)
Chvíli volně, chvíli rychle, chvíli těžký převod, chvíli lehký... v různých časech, různě dlouho...

Můžu koukat na cyklocomputer na řídítkách, ale je to nepohodlné. Když budu mít ty stopky v rohu obrazovky, tak to je ideální. Vidím ubíhající čas...

Turban Legend

« Odpověď #3 kdy: 22. 11. 2016, 22:57:02 »
Zkoušel jsem tohle:

Kód: [Vybrat]
apt search stopwatch
apt install stopwatch gnome-clocks

Ty Gnome stopky jsou hezčí ale zabírají dost místa. Ty první se dají docela dost zmenšit.

dan67

« Odpověď #4 kdy: 22. 11. 2016, 23:14:31 »
díly, ale oboje jsem zkoušel, jako první jsem hledal co nabídne ubuntu.

gnome-clock jsou šílené, chci koukat na video, ne na obrovské okno s malýma číslama uprostřed :-(
clockwatch jsou nekonfigurovatelné, zase moc malé...

Používal jsem Ultimate stopwatch, byly super, ale pod wine nejedou :-(
Obstojně vypadají třeba http://free-stopwatch.com/ (to jejich plovoucí okno), ale neudrží se nahoře, asi problém wine.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Stopky pod Linuxem
« Odpověď #5 kdy: 22. 11. 2016, 23:50:51 »
Tak v Lubuntu staci kliknout na ikonu v levem rohu na liste okna a rici, ze Layer->Always on top a je to. Chodi to i pro Wine aplikace.

Stopky muzete udelat v bashi: date1=`date +%s`; while true; do echo -ne "$(date -u --date @$((`date +%s` - $date1)) +%H:%M:%S)\r"; sleep 1 ; done

Muzete si je hodit do maleho terminaloveho okna. Muzete si na to nainstalovat nejaky mensi terminal, ktery budete pouzivat jen na to a nakonfigurovat si tam pismena jak v Kajovi Marikovi.

Jenda

« Odpověď #6 kdy: 23. 11. 2016, 04:56:37 »
Použil bych terminál a v něm nějakou smyčku podobnou třeba té, co píše Jarda.

dan67

« Odpověď #7 kdy: 23. 11. 2016, 22:49:38 »
Díky, ten bash zkusím, to vypadá dobře.

Layer - Always on top jsem zkusil, ale flash vždy skočí nahoru. Možná je problém v chrome, nebo flashem. ještě budu zkoušet.

Tak v Lubuntu staci kliknout na ikonu v levem rohu na liste okna a rici, ze Layer->Always on top a je to. Chodi to i pro Wine aplikace.

Stopky muzete udelat v bashi: date1=`date +%s`; while true; do echo -ne "$(date -u --date @$((`date +%s` - $date1)) +%H:%M:%S)\r"; sleep 1 ; done

Muzete si je hodit do maleho terminaloveho okna. Muzete si na to nainstalovat nejaky mensi terminal, ktery budete pouzivat jen na to a nakonfigurovat si tam pismena jak v Kajovi Marikovi.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 23. 11. 2016, 23:26:20 »
Díky, ten bash zkusím, to vypadá dobře.

Layer - Always on top jsem zkusil, ale flash vždy skočí nahoru. Možná je problém v chrome, nebo flashem. ještě budu zkoušet.

Divne. Ted jsem si pustil video z YT, pres to hodil okno jine aplikace, rekl ze Always on top a nic mi neprolejza, muzu kliknout do browseru, dostane fokus, ale flash zustane dole. Podeziram, ze mate nejakou prasarnu v ovladaci grafiky nebo neco. To se pak nekdy deji veci.... Pokud to neni Chromajzlem, jak rikate. Uz proto, ze pouziva jiny Flash.

Ad stopky v bashi: mel byste byt schopen napsat skript, ktery zavola nejaky terminal a v nem ten prikaz - k tomu si pak udelate .desktop soubor, kterym to spustite. Tomu terminalu byste snad mohl parametrem podstrcit jiny nez defaultni konfiguracni soubor, ve kterem bude nastaveno vetsi pismo. Jeste by to chtelo zjistit, jestli z prikazove radky lze nastavovat parametry okna, jako zminene Always on tom, eventuelne velikost a polohu okna.

#

« Odpověď #9 kdy: 25. 11. 2016, 17:53:23 »
Vidis, kdyz clovek napise na co to potrebuje hned se lip radi :)

Pokud by z nakyho duvodu nevyhovoval ten shell script, muzes pouzit utimer, kterej ma jak stopky tak odpocet, ale nevim jestli je pro ubuntu

Kód: [Vybrat]
$ utimer -s
Elapsed Time: 0 days 00:00:01.821 (1.821 seconds)

$ utimer -c 20
Time Remaining: 0 days 00:00:17.782 (17.782 seconds)

dan67

« Odpověď #10 kdy: 28. 11. 2016, 14:00:53 »
Díky všem za pomoc se stopkama.
Ten bash skript od JardyP jede, přesně tohle potřebuju.

Upravit otevíraný xterm to vhodné podoby už snad zvládnu, to už jsem dělal, abych měl větší fonty a mc vypadal jak má, ne rozypaný čaj a nečitelná čeština...

Teď jdu na to "Vždy nahoře", to dám ale do samostatného vlákna...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 28. 11. 2016, 14:18:01 »
Ten bash skript od JardyP jede, přesně tohle potřebuju.

Tyhle veci se hledaji na Googlu, coz je presne to, co jsem udelal. Akorat jsem tam pridal ten sleep, aby to nezralo CPU na nesmyslny cyklus. Cenou za to je nepatrna chyba v case preklopeni vterin, mozna by bylo lpsi neco jako sleep 0.95s jestli sleep zere tolik desetinych mist.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 28. 11. 2016, 14:26:02 »
Tohle přímo volá po Javě. Nějaký cool řešní s callbackama, aby k těmto drobným časovým odchylkám nedocházelo. Stačí vzít lopatu, přihodit do PC pár CPU a něco GB RAMky a aplikačka pojede jak vyšitá :D

« Odpověď #13 kdy: 28. 11. 2016, 15:39:45 »
Tohle přímo volá po Javě. Nějaký cool řešní s callbackama, aby k těmto drobným časovým odchylkám nedocházelo. Stačí vzít lopatu, přihodit do PC pár CPU a něco GB RAMky a aplikačka pojede jak vyšitá :D

Prostě čelynž pro nabušeného lopatamana, co za míň jak 150 ani nevstane z postele...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 28. 11. 2016, 22:50:52 »

To jo, ale bude to chtit hodne silny stroj, aby ta Java stacila ty objekty a tridy v pameti prehazovat dostatecne rychle aby ono pripadne zpozdeni preklopeni vterin nebylo jeste horsi a kdyz se pusti garbage collector, mohlo by trvat i nekolik minut.

Tak me tak napada, ze bych si asi radsi vedle pocitace postavil budik.