Doporučte kvalitní 2.1 repro

Xwinus

Doporučte kvalitní 2.1 repro
« kdy: 03. 01. 2011, 16:57:49 »
Zdravím,
k notebooku jsem od prodejce dostal jako bonus repro Logitech X-210 (odkaz: http://www.alza.cz/reproduktory-logitech-x-210-2-1-25w-rms-d58226.htm?kampan=adwords_longtail&gclid=CLq64IWynqYCFcQH3wodKXWGnQ). I přes svůj nevalný výkon a provedení měly poměrně slušný zvuk na repro téhle kategorie. Bohužel mi před pár dny odešly, hledám proto nějakou 2.1 soustavu k počítači i na poslech hudby, jsem ochoten investovat do 2000Kč. Můžete někdo doporučit vhodnou soustavu?
Díky

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re: Doporučte kvalitní 2.1 repro
« Odpověď #1 kdy: 03. 01. 2011, 17:32:06 »
Já si k Vánocům dopřál Modecom MC-2150. Cena cca 1700, zvuk podle mě ok (subjektivně, jejich "horší" bráška MC-2110 vyhrál test, podle toho jsem se i řídil), zesilovač je solo, bedny se připojují všechny do něj, mají dálkové ovládání, dva vstupy, decentní světlo na zesilovači (zelené LED na dva vstupy, červený displej s hlasitostí), provedení hnědé dřevo/černá. Za mě spokojenost. Jen jsou asi starší a už nebudou tak dobře k sehnání...

Případný dotaz se pokusím zodpovědět
« Poslední změna: 03. 01. 2011, 17:38:01 od Pavouk106 »

Xwinus

« Odpověď #2 kdy: 03. 01. 2011, 18:57:02 »
Já si k Vánocům dopřál Modecom MC-2150. Cena cca 1700, zvuk podle mě ok (subjektivně, jejich "horší" bráška MC-2110 vyhrál test, podle toho jsem se i řídil), zesilovač je solo, bedny se připojují všechny do něj, mají dálkové ovládání, dva vstupy, decentní světlo na zesilovači (zelené LED na dva vstupy, červený displej s hlasitostí), provedení hnědé dřevo/černá. Za mě spokojenost. Jen jsou asi starší a už nebudou tak dobře k sehnání...

Případný dotaz se pokusím zodpovědět

měl bych k nim dotaz, v notebooku mám výstup 3,5mm Jack, mají tyto reproduktory jack nebo cinch vstup? Jinak vypadají velmi dobře, jenom jejich dostupnost je horší, kupoval jste je v ČR přes nějaký e-shop? Děkuji

Waseq

« Odpověď #3 kdy: 03. 01. 2011, 20:53:12 »
Logitech Z4 - cenu si nepamatuju, ale jsou výborné. Překvapily velmi pěkným zvukem a to i při vyšší hlasitosti.

Nomen

« Odpověď #4 kdy: 04. 01. 2011, 07:44:18 »
Proč 2.1? Proč ne 2.0? Mám docela slušnou zkušenost s dvoupásmovkami Genius z řady SP-HF. Hodně muziky za minimum peněz. Občas si trošku zaduní, ale ještě jsem v téhle cenové kategorii nepotkal reprosoustavy, které by s basy neměly problém. Buďto je nezahrají vůbec, nebo si občas zaduní.

Vezmi nějaké větší 2.0 s dřevěnou ozvučnicí. Plastová chřestítka vyřaď předem. Subwoofer v téhle kategorii nic zajímavého navíc nepřinese.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #5 kdy: 04. 01. 2011, 11:53:13 »
K těm MC-2150 - mají vstup jak na 2xcinch, tak 3,5mm jack a jsou k nim oba kabely (jack-jack a jack-2xcinch). Já je kupoval na Alze, ale už je nemají. Má je třeba lan-shop.cz (mají i pobočku v Plzni, to bylo pro mě výhodné, proto ho jmenuju) za něco málo pod 1800,- Další obchody jsem nezjišťoval, mě by se to nevyplatilo kvůli placení dopravy (Alza 1699,-, Lan-shop ~1780). Možná se ještě jinde sženou za nižší cenu.

K reakci Nomena: Já se taky rozhodoval mezi 2.0 a 2.1. Genius se mi obecně líbí, ale docela poslední dobou jdou dolu, hlavně co se logiky týče (ovládání zboku, šíleně zářící modré LED, tlačítko na vypnutí vzadu, ... tohle myslím obecně, ne ke konkrétnímu typu, jsou asi i výjimky). Ale jejich zvuk je dobrý, o tom nepochybuju (slyšel jsem jich víc různých). Nakonec jsem ale sáhnul po bednách se satelity (prostě menší repro u LCD), subwooferem a uvítal jsem i dálkové ovládání (většina 2.1 repro má ovládání vyřešeno úplně strašně).

Jen tak mimochodem, v testu (formát PDF, doporučuju přečíst) repro 2.0 jsem si taky vyhlédnul favorita, Redstar RS-220 (dostupnost v e-shopech nevím), ale nakonec jsem vzal ty Modecomy.

Nomen

« Odpověď #6 kdy: 04. 01. 2011, 12:38:25 »
Pavouk106:
Konkrétně mám SP-HF2.0 1201A - černé, na čelní straně bohužel lesklé, ovládání vpředu, bassreflex vzadu (chtějí tedy trochu odstup, ale stačí pár coulů), zapínají se ovladačem hlasitosti. Modrá kontrolka je, pravda, hodně výrazná, ale ve světle monitoru a lampičky se to ztratí. Kdybych chtěl mermomocí rýpat, tak ovladač hlasitosti by mohl být zdrsněný, aby tolik neklouzal v ruce.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #7 kdy: 04. 01. 2011, 13:30:51 »
Nomen: Jo, já právě nemůžu říct zkušenost s konkrétníma repro. Každopádně jsem jich pár slyšel a hrajou dobře, po zvukový stránce bych je bral. Ale vždycky, u každých, to zkazila nějaká drobnost, jak jsem už psal. U těch, který máš Ty, by mi vadila ta lesklá čelní strana (+ ta LED, ta ale hodně - jsem prostě puntičkář, dost velkej :-) ).