Chtít víc peněz po skončení zkušební doby?

qwertz

Re:Chtít víc peněz po skončení zkušební doby?
« Odpověď #15 kdy: 19. 11. 2016, 15:24:15 »
Nikoliv minimální, ale naopak maximální.

no jasně, asi jsem už myslel na výpovědní lhůtu, ta je naopak minimální.  ;)

Jose D

• 898
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 19. 11. 2016, 15:40:11 »
Vydírání je silné slovo, ale v pořádku to není.

šel bys týden před koncem záruky reklamovat zboží? Je to nefér?

Já jo. Možná bych z toho měl blbej pocit, kdyby to obchod mýho kamaráda, ale u běžnýho komerčního zelenýho mimozemšťana by mi to bylo jedno. Obě strany se nějak smluvně dohodly, a ta dohoda platí pro všechny.

Na druhý straně taky většinou žádní mirkové dušínové nejsou - korporát ve kterým jsem pracoval najal omylem nějakýho fakt levýho člověka - tak se mu zadaly nějaký jednodušší práce který bylo potřeba udělat a den (+-) před ukončením zkušební doby - bye bye bez nějakýho předchozího varování.

TVL

« Odpověď #17 kdy: 19. 11. 2016, 16:47:25 »
Vydírání je silné slovo, ale v pořádku to není.

šel bys týden před koncem záruky reklamovat zboží? Je to nefér?
Problém s přirovnáními je, že většinou situaci spíš zamlží. Pokud mi někdo prodá zboží s tím, že je v pořádku a že mám právo ho do určitého data reklamovat, pokud v pořádku nebude, tak není absolutně nic neseriozního jít reklamovat.

Pracovní smlouva je dohoda, která říká, že u vás budu pracovat za tolik a tolik. Je v pořádku v souladu s dohodou do 3 měsíců říct - nechci zde pracovat. Ale říct - chci zde pracovat, ale chci oproti dohodě více peněz, to seriozní není.
Něco jiného by bylo, kdyby ten zaměstnanec přišel a řekl - tyhle a tyhle konkrétní věci nejsou tak, jak jsme se dohodli - za těchto podmínek jsem tady ochoten zůstat za X tisíc navíc, jinak jdu jinam. To je v pořádku (pokud ty nesplněné sliby nejsou jenom hloupé záminky). Rozdíl mezi seriozním a neseriozním jednáním může záviset na mnoha věcech.

Já jo. Možná bych z toho měl blbej pocit, kdyby to obchod mýho kamaráda, ale u běžnýho komerčního zelenýho mimozemšťana by mi to bylo jedno. Obě strany se nějak smluvně dohodly, a ta dohoda platí pro všechny.
Proč bys měl mít blbý pocit, reklamovat zboží u kamaráda? Blbý pocit by měl mít pouze on a to pouze v případě, kdy ti vědomě prodal zboží o kterém ví, že kolem konce záruky odchází (a neřekl ti to).

Na druhý straně taky většinou žádní mirkové dušínové nejsou - korporát ve kterým jsem pracoval najal omylem nějakýho fakt levýho člověka - tak se mu zadaly nějaký jednodušší práce který bylo potřeba udělat a den (+-) před ukončením zkušební doby - bye bye bez nějakýho předchozího varování.

Člověk byl levý, tak se ho v souladu s dohodou zbavili. Nevidím zásadní problém. Jak dopředu člověka varovat, co s ním zamýšlím, to by bylo na samostatnou diskuzi.

javaman ()

« Odpověď #18 kdy: 19. 11. 2016, 16:56:34 »
Ono jít pracovat kamkoli není vůbec risk. Určitě ti na pohovoru řeknou, že jejich dream team je plný lopat za 40 tisíc. Kód mají hnusný, testy, které ti ukázali, byly ty jediné. Nic jim tam nefunguje a nejvíc se tam hledají chyby přes debugger. Manažer je lempl, který vůbec neví, co se děje. Architektura není vůbec připravená, i když se všichni tváří, že prodávají reketoplány. A tak podobně. Oni na pohovoru nekecali, jen jsou prostě tak neschopní, že je to nenapadlo zmínit, že jim nic nefunguje.

TVL

« Odpověď #19 kdy: 19. 11. 2016, 17:45:26 »
Ono jít pracovat kamkoli není vůbec risk. Určitě ti na pohovoru řeknou, že jejich dream team je plný lopat za 40 tisíc. Kód mají hnusný, testy, které ti ukázali, byly ty jediné. Nic jim tam nefunguje a nejvíc se tam hledají chyby přes debugger. Manažer je lempl, který vůbec neví, co se děje. Architektura není vůbec připravená, i když se všichni tváří, že prodávají reketoplány. A tak podobně. Oni na pohovoru nekecali, jen jsou prostě tak neschopní, že je to nenapadlo zmínit, že jim nic nefunguje.

Člověk neví, jestli jsi trol, nebo blb, čte tě tady, jak bojuješ mezi vtipností a trapností - a většinou prohráváš. Ale dneska jsi vyhrál. Díky za tvůj příspěvek.

javaman ()

« Odpověď #20 kdy: 19. 11. 2016, 17:48:45 »
Tak ty jdeš do práce mezi své a nemůžeš minout. To je pak těžké. Ale ne každému stačí průměrný tým plný neschopných lidí, kteří pracují jen pro peníze.

karlik

« Odpověď #21 kdy: 19. 11. 2016, 18:31:41 »
Nezlob se, ale každý pracuje jen pro peníze.  ;D

Tomáš Roll

« Odpověď #22 kdy: 19. 11. 2016, 18:55:19 »
Jako bývalý majitel firmy ti říkám, že to je v pohodě. Já jsem zase měl právo tě bez udání důvodů nepřijmout.

Jose D

• 898
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 19. 11. 2016, 19:07:45 »
Člověk neví, jestli jsi trol, nebo blb, čte tě tady, jak bojuješ mezi vtipností a trapností - a většinou prohráváš. Ale dneska jsi vyhrál. Díky za tvůj příspěvek.

:)) +1 !!

javaman ()

« Odpověď #24 kdy: 19. 11. 2016, 19:11:50 »
Nezlob se, ale každý pracuje jen pro peníze.  ;D

Myslíš každá lopata? Pak by to dávalo smysl. Ale špičkoví odborníci nemají peníze jako motivaci.

čumil

« Odpověď #25 kdy: 19. 11. 2016, 19:59:07 »
blbej nápad

dohod si blbý podmínky tak si je vyžer

třeba budeš příště vyjednávat chytřejc

uvědomuješ si, jaký reference ti ten aktuální zaměstnavatel asi tak může dát ? Dobrý asi ne. Já neříkám že je fajn když je zaměstnanec odíranej firmou, ale i ten zaměstnanec by měl splnit určitá morální kriteria a podle těch se chovat aby měl co kecat když mu někdo začal ubližovat

ten plat kterej si vyjednal při nástupu prostě budeš mít, pokud má firma růst platů, mužeš se někam hnout, když ne, budeš se muset za cca 2 roky někam hnout ty a příště už trošku chytřejc vyjednat plat.

javaman ()

« Odpověď #26 kdy: 19. 11. 2016, 20:22:29 »
Jasný, ses vrátil tak o 40 let zpátky, kámo ;D

n

« Odpověď #27 kdy: 19. 11. 2016, 20:29:53 »
blbej nápad

dohod si blbý podmínky tak si je vyžer

třeba budeš příště vyjednávat chytřejc

uvědomuješ si, jaký reference ti ten aktuální zaměstnavatel asi tak může dát ? Dobrý asi ne. Já neříkám že je fajn když je zaměstnanec odíranej firmou, ale i ten zaměstnanec by měl splnit určitá morální kriteria a podle těch se chovat aby měl co kecat když mu někdo začal ubližovat

ten plat kterej si vyjednal při nástupu prostě budeš mít, pokud má firma růst platů, mužeš se někam hnout, když ne, budeš se muset za cca 2 roky někam hnout ty a příště už trošku chytřejc vyjednat plat.

Lol, vsak on to prave dela. Zjistil ze blbe vyjednal, tak jde vyjednavat jinam. Jeste ma dost slusnosti, ze jako prvni da vedet firme, kde pracuje, ze jde vyjednavat jinam jine penize.

Nikdo tu firmu nenutil davat mu zkusebku. Kazdopadne zkusebka je "ochranna lhuta" jak pro firmu, tak pro zamestnance.
Zamestnani je obchod jako kazdy jiny a kdyz firma mela dost drzosti dat za praci neadekvatne nizky plat, tak je zcela ferove, ze zamestnanec ktery i po case na to prisel odchazi. Pokud jsi dostatecne dementni zamestnavatel, ktery rad sdira zamestnance - tedy neplati jim adekvatne, tak nevidim zadny moralni duvod zamestnance pred tebou ohybat hrbet. A to rikam ze strany toho, ktery naopak lidi nabira.

TVL

« Odpověď #28 kdy: 19. 11. 2016, 21:01:12 »
a kdyz firma mela dost drzosti dat za praci neadekvatne nizky plat

Asi víte něco, co my nevíme, protože původní tazatel nic takového netvrdí.

n

« Odpověď #29 kdy: 19. 11. 2016, 21:33:31 »
a kdyz firma mela dost drzosti dat za praci neadekvatne nizky plat

Asi víte něco, co my nevíme, protože původní tazatel nic takového netvrdí.
Ma smysl zadat o neadekvatni vyplatu ke sve praci? Kdyz bude chtit vic, nez je jeho prinos, tak ji proste nedostane a pujde pryc...