OpenStack vs VMware vCenter?

Trump

OpenStack vs VMware vCenter?
« kdy: 18. 11. 2016, 12:11:44 »
Mam desat ESXi hypervizorov. Oplati sa mi nasadit OpenStack, aby som mal jeden management dashboard? Vsetko su to nekriticke sluzby na starych serveroch s vlastnym uloziskom. Aku reziu ma OpenStack? Odhadom kolko CPU a RAM na moj setup? Migracia na iny hypervizor nie je mozna. Existuje ina lightweight alternativa?

Re:OpenStack vs VMware vCenter?
« Odpověď #1 kdy: 18. 11. 2016, 13:16:14 »
OpenStack je zaměřený spíše směrem který razí Amazon AWS. Je náročnější na správu a jeho výhoda je právě v aplikacích, které dokážou běžet v clusteru (jsou napsané na míru). Proč raději nezkusit tu RedHatí virtualizaci nebo Proxmox?

Mam desat ESXi hypervizorov. Oplati sa mi nasadit OpenStack, aby som mal jeden management dashboard? Vsetko su to nekriticke sluzby na starych serveroch s vlastnym uloziskom. Aku reziu ma OpenStack? Odhadom kolko CPU a RAM na moj setup? Migracia na iny hypervizor nie je mozna. Existuje ina lightweight alternativa?
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

m

« Odpověď #2 kdy: 18. 11. 2016, 16:07:44 »
A neni nahodou aj v openstacku potrebne mat vcenter server?

Beňo

« Odpověď #3 kdy: 19. 11. 2016, 21:50:38 »

Co takto vyskusat OpenNebulu? Je to pouzitelne s (prakticky) lubovolnym hypervizorom a pripada mi to trochu jednoliatejsie, nez OpenStack. Viac na www.opennebula.org

m

« Odpověď #4 kdy: 20. 11. 2016, 00:42:52 »
Aj v pripade OpenNebula je potrebne pouzit vCenter server.

Beňo

« Odpověď #5 kdy: 20. 11. 2016, 09:31:54 »
Aj v pripade OpenNebula je potrebne pouzit vCenter server.

Neplet si OpenNebulu a vOneCloud - vCenter potrebujes pre vOneCloud, pre OpenNebulu iba v pripade, ak chces pouzit live migration s hypervizorom ESXi. Ak nepotrebujes live migration, alebo pouzijes live migration s hypervizorom KVM, tak vCenter nepotrebujes. Preto hovorim, ze sa treba na to pozriet a zvazit funkcionalitu, co mi to ponuka a co z toho viem / chcem vyuzit. Ak doteraz nemal jednotne riadenie, pouzival iba desiatku strojov s ESXi a teraz hlada nejaky jednotny dashboard na to, tak live migration nepouzival a mozno ani nehlada. Na to mu OpenNebula bohate staci a kompletnu funkcionalitu ma pod jednou strechou (compute + storage + network), na rozdiel od OpenStacku, kde je to rozhodene medzi viac - menej samostatne projekty a navyse implementacia OpenStacku je rozna podla toho, kto za nou stoji (HP, komunita, ...). Ale je to uz dlhsi cas, co som sa OpenStacku trosku pozeral na zubok - mozno sa situacia medzitym zmenila ...:-)

Home at Cloud

« Odpověď #6 kdy: 01. 12. 2016, 14:34:26 »
Dobrý den,
obávám se, že nasadit OpenStack nad holým ESXi skutečně nejde, musí tam být vCenter. Koukal jsem se teď do aktuální dokumentace.
Pokud ale nejsou Vaše virtuální servery nějak závislé na VMware a hardware je skutečně starý, mohlo by dávat smysl je přemigrovat někam jinam. Můžete si vyzkoušet cloud OpenStack nad hypervizorem KVM třeba u nás v https://www.homeatcloud.cz/cloud. Na požádání týden na zkoušku zdarma.

citanus006

« Odpověď #7 kdy: 01. 12. 2016, 20:53:10 »
Jestli ma 10 hypervizoru, tak bych predpokladal ze ma vcenter.

Beňo

« Odpověď #8 kdy: 02. 12. 2016, 16:48:14 »
Ak by vCenter uz mal, tak sa asi nepyta, ci je vyhodne pouzit OpenStack, alebo vCenter ...

OpenStack povazujem za urcitu nahradu vCloud Directora a prave preto je pod nim pozadovany vCenter. Ak by skusil OpenNebulu, vCenter nepotrebuje (len v pripade, ak nechce / nepotrebuje vyuzit live migration nad ESXi).

blb

« Odpověď #9 kdy: 02. 12. 2016, 17:07:30 »
Proxmox ti mimo jine taky umozni jeden dashboar pro vice serveru.

MarSik

« Odpověď #10 kdy: 02. 12. 2016, 17:47:40 »
Ještě by se mohl kouknout třeba na ManageIQ (nebo podporovanou verzi pod názvem CloudForms): http://manageiq.org/
To je jen čistě nadstavba nad existujícím prostředím a VMware je podporován.

PetrR

« Odpověď #11 kdy: 02. 12. 2016, 23:01:58 »
Tak OpenStack je kanon na vrabce. Bud redhati RHEV - pokud je treba nejake to SLA, nebo proste oVirt (komunitni zalezitost). Rozdily jsou male - nejvetsi asi ten, ze oVirt nema skoro zadne testovani, kdezto RHEV je zpomaleny (nejen kvuli testovani {ale take nekolika drobnym funkcim} - pridanym nastrojum a celkove proste podporou).

Trump

« Odpověď #12 kdy: 04. 12. 2016, 13:37:29 »
Vcenter nemam. Na vase odporucanie skusim OpenNebulu.

Beňo

« Odpověď #13 kdy: 05. 12. 2016, 10:18:52 »

Pani - vsetci, co radite Proxmox / oVirt / RHEV : skuste si este raz precitat povodnu poziadavku, kde je jasne uvedene, ze migracia na iny typ hypervizora nie je mozna. Takze vsetko, co je pevne naviazane na KVM, je mimo temy (aj ked uznavam, ze taky Proxmox je velmi sikovna vecicka, oVirt blizsie nepoznam) a do uvahy prichadzaju iba produkty ponukajuce dashboard aj nad ESXi.

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 05. 12. 2016, 17:42:20 »

Pani - vsetci, co radite Proxmox / oVirt / RHEV : skuste si este raz precitat povodnu poziadavku, kde je jasne uvedene, ze migracia na iny typ hypervizora nie je mozna.

Je klidně možné, že to nepřehlédli, ale programově to ignorují jako nefunkční požadavek a tudíž věc, která nakonec nemusí vůbec platit.