Dobrý den všem,
Mám webhosting u jedné nejmenované společnosti.
na FTP serveru mám dvě složky "session" a "tmp"
Nikdě nemůžu najít k čemu tyto složky přesně slouží jen vím že se tam ukládají dočasné informace.
A také by mě zajímalo jak se tyto soubory promazávají jetli se to děje autoaticky nebo to musím dělat ručně
Děkuji za informace
Toto sú dobré otázky, akurát si ich položil nesprávnemu publiku. Na čo presne slúžia na serveri danej spoločnosti a ako sa premazávajú, musia v tej spoločnosti vedieť najlepšie.
Vo všeobecnosti session v kontexte webového servera sú malé dočasné súbory na uloženie premenných webovej aplikácie. Viď napríklad session_start() v PHP. Tieto session súbory sa môžu, ale nemusia ukladať do tmp.
Tmp potom slúži všeobecne na dočasné súbory. Webový server sem ukladá napríklad subory, ktoré prídu cez <input type="file"> a je úlohou programátora si ich potom z tohoto dočasného miesta prevziať a uložiť na trvalé úložisko. V PHP sa to robí príkazom move_uploaded_file().
Dôvod, prečo máš tmp a session vo svojom adresári je najskôr taký, že týmto spôsobom hostingová spoločnosť môže oddeliť jednotlivých zákazníkov aby si navzájom nevideli súbory. V spoločnom tmp by to musela riešiť nejakým iným spôsobom, možno zložitejšie, alebo menej bezpečne.