Kdyby nebyl ZoEk a predesle pravni upravy, tak by nebylo mozne vubec nic zavest. Pisu to jako byvaly podnajemnik nekolika prazskych bytu kdy jedna majitelka mela dokonce tu drzost zakazat mi vyuzivat jiz natazenou zasuvku pevne linky (tehdy neaktivni a nezapojene). Nema na to pravo, protoze toto vedeni vlastni(narozdil od pravnich uprav jinych statu napr.USA) vzdy nejaky momentalni telekominik (nyni CETIN). Podobne to muze byt i u UPC kde demarkacni bod je zasuvka.
ZoEk znamena co?
Vim ze je tema stare ale nechci zakladat nove. Takze muze prijet Cetin do baraku, po setreni technik zjisti ze natahneme kabel napr v listach ze sklepa do 4 patra. Nejake listy a draty uz tam jsou. Pokud ale bude muset pro me natahnout, aby mi sel internet vyssi rychlosti, pokud to nebudu resit s majitelem, jaky pruser mi hrozi?
Jde o to ze ne s majitelem to resit nechci, proste natahnout kabel, dirka, zase kabel, nejak to zadelat aby to nebylo videt a je to. Nejde tak o byt, ale o spolecne prostory.
Fakt majitely to rict nemuzu, uz jsem s nim jednou resil kdysi upc a bylo to neskutecne. Ve stylu, ja jsem stary clovek, co to zase je, prece staci pevna linka a je to levne. Kdez to pokud se vyresila nejaka drobnost potichu, byl uz klid. Jo prisel mi jednou na neco, ale rekl aha a proc tak, njn tak dobre a byl klid.
Problem je kdyz veci nerozumi, uvidi to jako obrovsky zasah, kdy asi jede ceta lidi sekat dum, do toho podpis papiru na 10 let a rekne... vsak to mate dobre internet staci jak je pres telekom
pozn. pripadne to bych i radeji zaplatil neco za to tj dani do puvodniho stavu aby to vypadalo, nekdy to muze byt levnejsi nejaka tisicovka nez se hadat a resit mesic jestli se muze nekde natahnout kabel.