Rozpoznávání SPZ pomocí open source

bumbo

Rozpoznávání SPZ pomocí open source
« kdy: 09. 11. 2016, 16:07:30 »
Ahoj, existují nějaké opensource systémy pro rozpoznávání SPZ aut ? Máte někdo zkušenosti s něcím konkrétním ? Bumbo.
« Poslední změna: 09. 11. 2016, 16:12:09 od Petr Krčmář »

Youda

Re:Rozpoznávání SPZ pomocí open source
« Odpověď #1 kdy: 09. 11. 2016, 16:53:22 »
Ahoj, existují nějaké opensource systémy pro rozpoznávání SPZ aut ? Máte někdo zkušenosti s něcím konkrétním ? Bumbo.

Znas Google?
Doporucuju, je to uzitecna sluzba.

Prvni odaz co mi to naslo.

http://www.openalpr.com/

m.

« Odpověď #2 kdy: 09. 11. 2016, 18:38:38 »
Znas Google?
Doporucuju, je to uzitecna sluzba.

Prvni odaz co mi to naslo.

http://www.openalpr.com/

Jedna vec je znat google a druha vec je ho umet pouzit. Nasel jsi akorat nejakou placenou sluzbu.

m.

« Odpověď #3 kdy: 09. 11. 2016, 18:40:42 »

« Odpověď #4 kdy: 09. 11. 2016, 18:44:51 »

Pro jaky ucel to chces? Pro nejake davkove zpracovani mensich dat by taky mohlo vyjit levneji pouzit mechanickeho Turka, nez se patlat s integraci nehajeho OSS.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #5 kdy: 09. 11. 2016, 18:50:12 »
Jedna vec je znat google a druha vec je ho umet pouzit. Nasel jsi akorat nejakou placenou sluzbu.

a ty se muzes naucit na strance najit odkaz ;) protoze na te strance co on nasel, je odkaz na ten github nahore pod "Pages/OpenALPR Code" a podruhe dole pod "Product/OpenALPR Code" ;)

dustin

« Odpověď #6 kdy: 09. 11. 2016, 18:57:46 »
Moc spolehlivě mi to obrázky z google images nerozpoznávalo. Ale možná se to dá nějak potunit, leč žádné vhodné přepínače jsem nenašel.

m.

« Odpověď #7 kdy: 10. 11. 2016, 00:28:47 »

a ty se muzes naucit na strance najit odkaz ;) protoze na te strance co on nasel, je odkaz na ten github nahore pod "Pages/OpenALPR Code" a podruhe dole pod "Product/OpenALPR Code" ;)
nojo sem slepej

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 10. 11. 2016, 02:02:38 »
Moc spolehlivě mi to obrázky z google images nerozpoznávalo. Ale možná se to dá nějak potunit, leč žádné vhodné přepínače jsem nenašel.

Jak jsem si vsiml, tak jim to moc spolehlive nechodi treba na letistich, kde u vstupmi brany maji OCR na SPZ, kterou pak tisknou na listek. SPZ je rozpoznana treba jen castecne AND/OR s chybami. Asi to nebude tak uplne trivialni.

dustin

« Odpověď #9 kdy: 10. 11. 2016, 06:56:11 »
Nové modré zóny v Praze na tom stojí, tak bych čekal, že to aspoň někdo umí. I policajti se prsí, že jim to pořád skenuje vše kolem oktávek. Ale předpokládal bych, že komerční řešení budou úspěšnější. I když...

Medo

« Odpověď #10 kdy: 10. 11. 2016, 08:22:27 »
Off-top
Kamos pracovat na  rozpoznavani SPZ na dialniciach na SK.
Do akej miery to bolo zlozite som s nim nerozoberal, ale uspesnost je tam asi dobra.
BTW - OSS OCRka by neslo pouzit ? Zrovna 2 tyzdne dozadu som sa s tym hral .. nakopnutie napr. http://www.soom.cz/clanky/551--Captcha-Seznamu-prolomena
SPZky by mohli byt (aj napriek uhlu natocenia a vizualnemu znecisteniu bordelom z ciest) jednoduchsie, nie su tam rozne ztazujuce ciary a znaky ...

JmJ

• 326
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 10. 11. 2016, 08:27:01 »
Nevim, jaky je presny zamer, jen podotykam, ze rozpoznani SPZ mohou umet samotne kamery. Na vjezdech do parkovist se bezne pouzivaji.