Doma mám šesťročný AMD Phenom II X6 1055T + 16 GB RAM, SSD na systém, L2arc a ZIL pre raidz1, dáta sú na platňových diskoch, AMD K9 grafiku. SSD a disky som dokupoval priebežne, grafiku som menil pred 2-3 rokmi, ked som pridal druhý monitor.
Zatiaľ vôbec nepočítam s výmenou procesora a dosky, možno doplním RAM na 32 GB, pokiaľ je ešte DDR3 k diskozícii.
V súčasnosti sú odozvy systému aj programov sú viac ako dostačujúce, v porovnaní s kolegom, ktorý má wydle 10, i7 a 16 GB RAM je môj stroj (aj podľa kolegu) oveľa svižnejší (a aj všetko lepšie vyzerá).
Notebook mám 9-ročnú Toshibu s Dual Core T2370 a 1 GB DDR2, ktorý používam u svokrovcov a doma dvojročné Lenovo E450 s core i3-4005U. Na ňom som si doplnil RAM na 12 GB a vymenil pomalý 500GB HDD za 60GB SSD.
Všade mám Gentoo, vždy je to pôvodná inštalácia asi z roku 2002-2004, ktorú postupne upgradujem z KDE3 cez KDE4, v súčasnosti už mám všade KDE5 (na Toshibe LXQT)
P.S.: by som rád videl ako Jurdo upgraduje wydle xp/sp1 /32bit na wydle 10 /64bit, procesor z Intelu na Amd, grafiku z SIS->NVIDIA->ATI bez reinštalácie systému, samozrejme online počas bežného používania systému.
Tiež by som rád videl ako si urobí tar / partície, rozbalí na druhý disk, nainštaluje zavádzač, vloží do nového PC a do minúty naštartuje pôvodný systém na celkom novom železe.