CentOS vs Ubuntu > 24/7 Minecraft Server

prosteja

CentOS vs Ubuntu > 24/7 Minecraft Server
« kdy: 08. 11. 2016, 13:21:52 »
Cawte,
potrebujem poradiť chcem spustiť server pre Minecraft, a neviem sa rozhodnúť aké distro použiť a ktoré vycucá z môjho serveru maximum výkonu.. pokiaľ si myslíte že na to bude lepšie nejaké iné distro než tie dva dajte vedieť tiež..
Javu neriešte tú si dotiahnem od Oraclu (nepoužijem OpenJDK)..

Diki...

prosteja

Re:CentOS vs Ubuntu > 24/7 Minecraft Server
« Odpověď #1 kdy: 08. 11. 2016, 13:22:37 »
oh a aby som nezabudol bude to Spigot..

Kacernator

« Odpověď #2 kdy: 08. 11. 2016, 13:43:12 »
Podle testů na Phoronixu, je nejlépe odladěné distro pro intel HW jednoznačně Clear Linux.

https://clearlinux.org/

Jinak myslím, že výkonnostní rozdíl mezi CentOS a Ubuntu nebude skoro žádný.

Trupik

« Odpověď #3 kdy: 08. 11. 2016, 17:48:54 »
Tá Java od Oraclu bude skompilovaná pre všetky distrá rovnako, takže by bežať mala tiež rovnako (na tom istom HW). Vyber si takú distribúciu, v ktorej sa vieš pohybovať, nastavovať veci a zabezpečiť ju proti zneužitiu.

mat0909

« Odpověď #4 kdy: 08. 11. 2016, 17:49:45 »
Zvolil by som centos7, kvoli dlhej podpore (2024). Vykonovy rozdiel oproti ubuntu asi nebude dramaticky

Youda

« Odpověď #5 kdy: 08. 11. 2016, 18:52:04 »
V pripade Jawy je uplne jedno, na jakem distru pojede.
Hlavne at to nezere moc pameti (povypinat nepouzivane services) - tu pamet si sezere Jawa.
A at to ma co nejnovejsi kernel s poslednima driverama k chipsetu.
Nejvesti dopad na vykon bude tweak JDK startup parametru. Dej tomu prakticky veskerou RAM co na stroji je.

Jinak serverova Jawa ma i dynamickou HotSpot rekompilaci, ale IMHO se v tomto pripade neuplatni. Poradne si precti dokumentaci k serveru, nejvic zalezi na nastaveni jawy. Linux je v tomto pripade jenom hloupej spoustec.

jj

« Odpověď #6 kdy: 09. 11. 2016, 14:23:05 »
V pripade Jawy je uplne jedno, na jakem distru pojede.
Hlavne at to nezere moc pameti (povypinat nepouzivane services) - tu pamet si sezere Jawa.
A at to ma co nejnovejsi kernel s poslednima driverama k chipsetu.
Nejvesti dopad na vykon bude tweak JDK startup parametru. Dej tomu prakticky veskerou RAM co na stroji je.

Jinak serverova Jawa ma i dynamickou HotSpot rekompilaci, ale IMHO se v tomto pripade neuplatni. Poradne si precti dokumentaci k serveru, nejvic zalezi na nastaveni jawy. Linux je v tomto pripade jenom hloupej spoustec.

jen aby tu jawu nasel...

j

« Odpověď #7 kdy: 09. 11. 2016, 20:41:52 »
A mas tam pocitam aspon 64GB ram a naprosto minimalne R10 4x SLC SSD? Teda jako pokud to nepoustis pro sebe a souseda (jednoho).

Jestli totiz neco dokaze dat pokourit naprosto libovolnymu HW, tak prave minecraft. Proto defakto nenajdes (nebo jen naprosto vyjimecne) servery pro vic nez par desitek lidi. A i na nich je vetsinou striktne omezeno co se smi a co ne.