Co vás motivuje k programování?

javaman ((

Re:Co vás motivuje k programování?
« Odpověď #30 kdy: 08. 11. 2016, 21:27:31 »
Pokud myslíš v lopaťácké normě, tak to určitě nejsem. Je otázkou, jestli chceš rady k tomu být nejlepším a nebo ti stačej lopaťácké rady, které tě dostanou max tak na úroveň lopat. Takže nikam.

Stepan

« Odpověď #31 kdy: 08. 11. 2016, 21:39:28 »
na zaklade ceho posuzujes jestli je nekdo lopata nebo ne? a proc zrovna lopata? lopata je tva motivace?

javaman ((

« Odpověď #32 kdy: 08. 11. 2016, 21:47:07 »
Pokud to někomu myslí, tak není lopata. Takže tak 95 % populace je mimo hru. Naštěstí vývoji se věnuje ta schopnější část, takže třeba jen 90 % programátorů jsou lopaty. Nemyslí jim to, mají rádi naše školství, protože nahrává tupému memorování. Mají rádi pojmy junior a senior, protože si myslí, že když někde 3 roky dělají věci špatně, tak půjdou automaticky nahoru. Prostě něco jako komunismus, všechno je jasné a jednoduché. Nevýhodou je, že to tak ve skutečnosti nefunguje. Lopata zůstane lopatou navždy, i kdyby měla 20 let praxe.

60 až 80 tisíc je typická lopaťácká cena, protože jim nedojde, že za reálný vývoj jsou to drobné. Oni to nechápou, protože neumí vyvíjet a za to málo, co nabízí, je to super mzda.

Ještě nějaké otázky ohledně lopat?

Fantomas

« Odpověď #33 kdy: 08. 11. 2016, 21:55:44 »
Ještě nějaké otázky ohledně lopat?
Vzdycky jsem mel strach z lidi, kteri maji ve vsem jasno. Jedna takova parta ve tricatych letech radila v Nemecku a moc dobre to nedopadlo.

javaman ((

« Odpověď #34 kdy: 08. 11. 2016, 21:57:57 »
Přesně, to je jasným znakem lopat se zkušenostmi.

čumil

« Odpověď #35 kdy: 08. 11. 2016, 22:05:15 »
Javaman je maskot rootu, neber ho vážně.

A jak už to tady někdo napsal, najdi si ženskou, potom budeš muset živit dva krky a aspoň budeš mít existenční motivaci začít něco se sebou dělat a nehnít na FB.

A smaž FB, je k piči. Pořádnej developer nemá FB, FB je znak takovejch těch prochlastanejch smažek který tam pak postujou svoje zeblitý fotky a dementní statusíky.

« Odpověď #36 kdy: 08. 11. 2016, 22:07:00 »
Jedna takova parta ve tricatych letech radila v Nemecku a moc dobre to nedopadlo.
jo - protoze strileli za valky do vzduchu na vychodni fronte...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

javaman ((

« Odpověď #37 kdy: 08. 11. 2016, 22:13:37 »
Ženskou bych nehledal, protože ti to vypne i ten lopaťácký mozek a bude ještě horší. Správnou nelopatu stejně žádný ženský nechtěj, tak je to v pohodě. Vzpomenul bych Bleka, ale myslím, že už řadu let ho někdo fejkuje a on mezitím třeba už někoho šuká. Každopádně za starých časů to býval mág a podle toho o něj byl zájem.

Stepan

« Odpověď #38 kdy: 08. 11. 2016, 22:37:46 »
javamane proc se tady vyjadrujes, kdyz nemas neco k veci ohledne me otazky a kazdej je lopata podle tebe? co te motivuje? je to pracovni nastroj lopata, kdyz o nem porad pises? lidi, kteri pouzivaji lopatu jako pracovni nastroj jsou taky potrebni, protoze bez nich by jsme nemeli napr. internet, kdyz kabely jsou umisteny v zemi.

javaman ((

« Odpověď #39 kdy: 08. 11. 2016, 22:48:54 »
Samozřejmě vůbec potřební nejsou, protože kabely se pokládají stroji. Jen se používají, protože jsou levní. Jako ty běžné lopaty za 60. Místo abys nabral pár odborníků za 250.

asdasd

« Odpověď #40 kdy: 08. 11. 2016, 23:03:35 »
já tím žiju od 15ti a hrozně moc mě to baví. zatím stále chodím do školy a programuju na parttime a ještě dělám nějaký projektíky. ale kdybych měl po večerech čas, tak si koupím adruino a naučím se elektřinu a nízký věci. koupil bych si celou krabici se sučástkama, knížku a jedu. assembler jsem na škole nechápal a protrpěl. už od těch 15ti se pohybuju od céčka vejš...
nebo co bych dělal a co mě jako koníček moc baví je infrastruktura. servříky to je moje. třeba dneska zkoušet docker. nebo si zkusit provozovat eftípko, emailovej server nebo tak něco.
nebo je výborný špekulovat nad věcma o kterých nic nevíš. pořád používáš linux? jdi seriózně do MS a koukni co umí Azure, nebo sharepoint. programuješ v javě? jdi do pythonu nebo obskournosti typu go.

nebo se na to vyvy... a nauč se hrát třeba na kytaru. nebo se nauč dělat se dřevem a vyrob židli nebo skříň :)

čumil

« Odpověď #41 kdy: 09. 11. 2016, 00:04:36 »
já tím žiju od 15ti a hrozně moc mě to baví. zatím stále chodím do školy a programuju na parttime a ještě dělám nějaký projektíky. ale kdybych měl po večerech čas, tak si koupím adruino a naučím se elektřinu a nízký věci. koupil bych si celou krabici se sučástkama, knížku a jedu. assembler jsem na škole nechápal a protrpěl. už od těch 15ti se pohybuju od céčka vejš...
nebo co bych dělal a co mě jako koníček moc baví je infrastruktura. servříky to je moje. třeba dneska zkoušet docker. nebo si zkusit provozovat eftípko, emailovej server nebo tak něco.
nebo je výborný špekulovat nad věcma o kterých nic nevíš. pořád používáš linux? jdi seriózně do MS a koukni co umí Azure, nebo sharepoint. programuješ v javě? jdi do pythonu nebo obskournosti typu go.

nebo se na to vyvy... a nauč se hrát třeba na kytaru. nebo se nauč dělat se dřevem a vyrob židli nebo skříň :)
S M$ a celím azušitem si di do hajzlu, ...

kytara nebo skříň, oboje je nahovno když se ptal jak získat motivaci programovat, a ne motivaci vyrábět skříně

asdasd

« Odpověď #42 kdy: 09. 11. 2016, 08:11:47 »

S M$ a celím azušitem si di do hajzlu, ...

kytara nebo skříň, oboje je nahovno když se ptal jak získat motivaci programovat, a ne motivaci vyrábět skříně

proc mi nadavas? tak nereaguj kdyz se ti to zda offtopic

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 09. 11. 2016, 08:39:51 »

Go asi nebude zrovna obskurní, když na tom jede docela dost věcí na to jak mladý jazyk to je. Když už dělám v Pythonu, tak bych se šel asi na Javu podívat jedině s vidinou zisku. Je nějaký zásadní důvod, proč se jít podívat na Azure a ne na AWS?

hahaman

« Odpověď #44 kdy: 09. 11. 2016, 08:54:00 »
javaman :D