Co vás motivuje k programování?

čumil

Re:Co vás motivuje k programování?
« Odpověď #15 kdy: 08. 11. 2016, 08:36:40 »
Ono to není ani tak o motivaci, ta funguje jenom chvilkově. Pak je to spíš o sebedisciplíně. Pokud jí nemáš, tak se dá vybudovat - sice ne snadno, ale jde to. Úplně stejně, jako sis doteď vybudoval zvyk prokrastinovat. Člověk samozřejmě není robot, aby pracoval 100% času, ale je dobré mít na paměti, že každá další hodina zahozená prokrastinací tě v tom pomyslném závodě zase o kousek vzdálila od lidí na špičce, ti jí totiž radši věnovali práci nebo sebevzdělávání.
tohle je pekne napsany a mate 100% pravdu. jak tak premyslim, tak cas plyne a ja jenom prokrastinuji a neposouvam sa dal. jenom jdu do prace, tam programuji, ale doma uz ne a casu mam hodne. jenom se mi nechce, rikam si, ze zacnu zitra, a to zitra ne a ne prijit.
V tehle fázi sem byl taky, ... Je to vstupenka k tomu aby ti ujel vlak. Vzpamatuj se nebo se přestaneš vyvíjet a neseženeš job v budoucnu. Dělej na svejch projektech třeba proto že sou hezký, dobře navržený a nikdo ti do tveho dila nežvaní.

Frontstart

« Odpověď #16 kdy: 08. 11. 2016, 08:44:24 »
Citace
tohle je pekne napsany a mate 100% pravdu. jak tak premyslim, tak cas plyne a ja jenom prokrastinuji a neposouvam sa dal. jenom jdu do prace, tam programuji, ale doma uz ne a casu mam hodne. jenom se mi nechce, rikam si, ze zacnu zitra, a to zitra ne a ne prijit.

V práci pracovat musíš, máš kolem sebe další lidi, šéfa, termíny... Doma nic z toho nemáš. A tam právě potřebuješ sebedisciplínu. Jediná věc, kterou ti můžu poradit, je začít hned. Prostě se na sebe naštvat a pustit se do toho hned. Ne za hodinu, ne za půl dne, ale hned. Klidně jenom na hodinu, ale už ten fakt, že jsi ten vybudovaný zvyk prokrastinace přerušil, tě posune směrem jinam. Ze začátku to bude bolet, ale po určité době se z toho stane nový zvyk, prospěšný, který nahradí ten starý, zhoubný. Všechno je to jenom o změně uvažování.

Stepan

« Odpověď #17 kdy: 08. 11. 2016, 09:01:09 »
vy programujete neco doma, nebo se jinak vzdelavate, kdyz prijedete z prace? napr. jednou z pricin prokrastinace je zasranej FB. tam si pisu s kamaradama, a nekdy je to uplne o nicem, kdyz se nad tim zamyslim.

Frontstart

« Odpověď #18 kdy: 08. 11. 2016, 09:12:19 »
Jsem živnostník, 100% práce dělám z domu. Všechno jsou to osobní zkušenosti. FB nemám, ovšem platí tam +/- to samé, co už jsem napsal dřív. Ono ani nic dalšího nemá cenu psát, máš tam celý návod. Jestli si z toho něco vezmeš nebo o tom budeš jenom dál diskutovat, to už je na tobě. Já se loučím, jdu něco dělat ;-)

Fantomas

« Odpověď #19 kdy: 08. 11. 2016, 09:18:48 »
Je to tezky, ale kazdy ma sve hranice nasazeni jinde. Nekomu staci devet hodin v praci a nekdo tomu venuje vice jak pulku dne. Udrzet krok s dobou je dost slozite, protoze tech technologii je hrozne moc a poslednich deset let byl vzestup primo raketovy. Problem spise dnes je si spravne vybrat a tomu se opravdu venovat, ne vzdy je do dobre placene :-)

v

« Odpověď #20 kdy: 08. 11. 2016, 09:19:29 »
radím zvolit si něco hodně odlišného od toho co děláte profesionálně a tak aby vás to bavilo a nemusel jste se do toho nutit, mě živí c/c++ (komunikační protokoly), pet project tvořím v haskellu (překladač)

dustin

« Odpověď #21 kdy: 08. 11. 2016, 09:20:39 »
Část (u mě většina, bohužel i doma) té prokrastinace bývá vyplněna čtením nějakých článků na webu, obvykle stejně z IT/oboru zájmu. I v těch diskusích se člověk spoustu přiučí, tedy pokud nejsou zaneřáděné žvanily - fundamentalisty, jako někteří místní.

Stepan

« Odpověď #22 kdy: 08. 11. 2016, 09:30:38 »
Jo take si ctu clanky z oblasti IT a diskuze pod clankem. Jenom ty diskuze nekdy povazuji za stratu casu protoze nekteri diskuteri, neni se co od nich ucit.
Kazdopadne vam dekuji za vyjadreni vaseho nazoru. Musim se zamyslet nad sebou a zacit konecne neco delat. Zivot je kratkej a jenom jeden, proto je zapotrebi vyuzit ho co nejlip.

D3ad

« Odpověď #23 kdy: 08. 11. 2016, 10:56:59 »
V praci delam v C/C++. Jednoho krasneho dne mi to zaclo lezt krkem a potreboval jsem oddych, tak jsem si zacal doma bastlit v assembleru. Pocit z prvniho fungujiciho programu(strlen) byl k nezaplaceni.

Jinak motivace je, ze me to proste bavi.

Re:Co vas motivuje k programovani?
« Odpověď #24 kdy: 08. 11. 2016, 11:10:17 »
Motivace je také od narození. S tím se prostě rodíš a pokud to nemáš, tak budeš prokrastinovat navždy. Proto různé knihy na zlepšení motivace jsou podvod.
Vychova a pusobeni okoli pri nejmensim stejne silne.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #25 kdy: 08. 11. 2016, 11:38:06 »
jenom jdu do prace, tam programuji, ale doma uz ne a casu mam hodne. jenom se mi nechce, rikam si, ze zacnu zitra, a to zitra ne a ne prijit.
pokud v zamestnani programujes a nejsi uplny novacek tak neni duvod jeste makat doma. radsi si najdi babu.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

jejda

« Odpověď #26 kdy: 08. 11. 2016, 11:40:39 »
Doma co mě motivuje?? Jak se přinutím?? Proč bych se nutil? Doma programuju to, co chci (potřebuju), takže to udělám rád, protože to chci mít. A pak mám radost, že "ten krám pracuje za mne". :-)

Stepan

« Odpověď #27 kdy: 08. 11. 2016, 12:40:27 »
babu mam uz dost dlouho. novacik taky nejsem, jenom vim, ze se mam jeste co ucit a nekdy mam pocit, ze i tak se vsechno nestihnu naucit. doba IT pokrocila, vsechno se vyviji tak rychle.

javaman ((

« Odpověď #28 kdy: 08. 11. 2016, 19:13:04 »
Pokud máš babu, tak z tebe nic moc nebude a určitě se toho už moc naučit nestihneš. Všechno se vyvíjí rychle, ale to řeší jen lopaty, protože logika je pořád jen jedna.

Stepan

« Odpověď #29 kdy: 08. 11. 2016, 21:09:21 »
jsem tady novy, ale javamane, ty asi nebudes celkem v poradku, nebo se mylim?