Vhodné mini PC na smart zrkadlo

Mirror

Vhodné mini PC na smart zrkadlo
« kdy: 07. 11. 2016, 09:45:21 »
Dobry den.

Rozhodol som sa poskladat si "smart" zrkadlo. Teda klasicky LCD monitor + miniPC a snimac pohybu.
Problem je ze na nete je asi 758 navodov ako na to ale vsetci referuju na stare Rapsbery. To mi maximalne nevyhovuje lebo jedna spotreba, jednak potrebujem + wifi modul atd...

Otazka je smerovana teda takto. Vedel by niekto poradit alternativu k Rapsbery s wifi, HDMI v rozumnej cenovej relacii? Vykon tam az tak potreba nebude ide skorej o konektivitu
« Poslední změna: 07. 11. 2016, 10:43:09 od Petr Krčmář »

I See Sharp

Re:Vhodné mini PC na smart zrkadlo
« Odpověď #1 kdy: 07. 11. 2016, 11:11:33 »
to mas jednoduche ... kup si raspberry pi 3, ma build in BT a WiFi... funguje super s raspian , o Windows 10 IOT moc nerozmyslaj , lebo zatial je to len vizia , nemaju zatial rozbehanu podporu grafickeho cipu , nefunguje pi cam atd atd.

miracle

« Odpověď #2 kdy: 07. 11. 2016, 11:53:42 »
No rpi3 nechcem. príde mi to brutálne predražené a príliš výkonné na to co potrebujem. pozerám sa po orange ten spĺňa presne moje požiadavky ale chyba tomu HDMI. Iná alternatíva?

I See Sharp

« Odpověď #3 kdy: 07. 11. 2016, 13:03:49 »
hmm , ono ale je otazne , ze ked si zozenies nieco podobne ako rpi t.j. nejaky mini arm pocitac s wifi od nejakeho maleho producenta,aku mas podporu , co je na rpi super , ze ma to siroku podporu , co asi pri ineovocie pi az tak dobre nebude. takze mozno usetris 10 $ na HW , ale na svojom case pri rieseni problemov prerobis.
Pozri si Banana pi , ale to je cenovo podobne.
Potom raspberry PI zero + wifi dongle , nieco obdobne na toto
http://www.instructables.com/id/How-to-give-an-internet-access-to-Raspberry-Pi-Zer/, ale podla mna ta to cenovo vyjde podobne. menej sa dostane na PiZero + ESP-12 alebo podobne , ale na druhej strane potrebujes do toho dat svoju robotu/cas.
Takze byt ja tebou , kupim Banana alebo Raspi s wifi a hrajem sa so zrkadlom , ako s tym ,ze budes travit cas nad tym aby si vobec spravil funkcny system. V tych cenovych relaciach tomu financnemu setreniu nerozumiem , a ze ma rpi super vykon . radsej mat v zalohe vykon ako casom bedovat nad tym , ze musim zhanat novy HW , lebo ten stary uz nema taky vykon.
Este mas jednu moznost , skus najst nejaky stary ntb atom ,ten vykonny urcite nie je na tom 1 jadre :-) do 1000 Kc nejaky jazdeny urcite najdes .
A nesposlenda moznost je , teraz ESP vydalo nove ESP32 , co ma byt 2 jadrovy WifiBT cip, ale tam by si musel zpachat , nejako ten HW interface na HDMI , s cim ti ale google urcite pomoze.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 07. 11. 2016, 13:17:09 »
No rpi3 nechcem. príde mi to brutálne predražené a príliš výkonné na to co potrebujem. pozerám sa po orange ten spĺňa presne moje požiadavky ale chyba tomu HDMI. Iná alternatíva?

Tyhle male strojky dela take Olimex. Netusim ale, jak jsou na tom s HDMI.

Trupik

« Odpověď #5 kdy: 07. 11. 2016, 13:30:13 »
Príliš výkonné - možno. Ale predražené? Za 38 USD aj s poštovným, na ebay-i...
Koľko je Tvoj limit na to, aby to nebolo "predražené"?

miracle

« Odpověď #6 kdy: 07. 11. 2016, 13:48:13 »
tu nejde o to co stoji rpi. pointa je v tom to spraviť co najlacnejšie.  to je cieľom projektu. kúpiť si nový 24 palcový  monitor k tomu nie akú základnú dosku za 200e a cele to na pchať do rámu nie je pointa ani môj cieľ.  cieľ je zužitkovať staré 22 palcové LCD s HDMI.  použiť niečo nenáročné, niečo  sa naučiť a pri troške šťastia potešiť osobu mne blízku. Napríklad nové orange je super cena 7dolacov ma to WiFi, dosť pamäte ale nemá HDMI. Preto mi škatuľka v štýle rpi kde mam síce ethernet a ďalších 500 veci ale musím dokúpiť napríklad WiFi dongle príde ako predražené riešenie. za cca 40 e.  Je to hobby projekt takže zameraní v štýle máš  čas  sa niečo naučiť

hu

« Odpověď #7 kdy: 07. 11. 2016, 14:00:50 »
Doporučuji vytáhnout ze sklepa Teslu Rubín a PMD-85, to by mělo být dostatečně low cost. Jako zdroj energie bych neváhal použít elektrocentrálu s motorem z Tatry 603, spotřeba činí pouhých 45 litrů za hodinu a celé se vám to možná vejde i do obýváku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 07. 11. 2016, 14:41:05 »
... a pri troške šťastia potešiť osobu mne blízku....

Tak jestli to ma byt zenska, ktera uz ma pubertu za sebou, tak bych to videl ponekud blede. Si predstavuju ten dlouhy ksicht.

jj

« Odpověď #9 kdy: 07. 11. 2016, 15:12:24 »
... a pri troške šťastia potešiť osobu mne blízku....

Tak jestli to ma byt zenska, ktera uz ma pubertu za sebou, tak bych to videl ponekud blede. Si predstavuju ten dlouhy ksicht.

Kdyz to spacha na RPi, tak muze prebytkem vykonu online kompenzovat pripadne nedostatky obliceje... treba i ten dlouhy ksicht :-D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 07. 11. 2016, 15:42:19 »
Kdyz to spacha na RPi, tak muze prebytkem vykonu online kompenzovat pripadne nedostatky obliceje... treba i ten dlouhy ksicht :-D

No, mohl by na obraz aplikovat matematicke funkce a udelat z toho zrcadlo, jako ty, co maji pod Petrinskou rozhlednou.

I See Sharp

« Odpověď #11 kdy: 07. 11. 2016, 19:19:03 »
tu nejde o to co stoji rpi. pointa je v tom to spraviť co najlacnejšie.  to je cieľom projektu. kúpiť si nový 24 palcový  monitor k tomu nie akú základnú dosku za 200e a cele to na pchať do rámu nie je pointa ani môj cieľ.  cieľ je zužitkovať staré 22 palcové LCD s HDMI.  použiť niečo nenáročné, niečo  sa naučiť a pri troške šťastia potešiť osobu mne blízku. Napríklad nové orange je super cena 7dolacov ma to WiFi, dosť pamäte ale nemá HDMI. Preto mi škatuľka v štýle rpi kde mam síce ethernet a ďalších 500 veci ale musím dokúpiť napríklad WiFi dongle príde ako predražené riešenie. za cca 40 e.  Je to hobby projekt takže zameraní v štýle máš  čas  sa niečo naučiť

ok , nechapem co sa chces na tom naucit ? zasunut do seba konektory ,alebo nieco nasadit na header ?
what ever , tak ked nechces platit za rpi , neostava ti nic ine ako cinsky klon :-) takze hura OrangePi, BananaPi , WhatEverFruitPi...
napr , ma to vsetko co chces , a dokonca ti ostane aj na zmrzlinu .
https://www.aliexpress.com/item/Orange-Pi-Lite-Support-ubuntu-linux-and-android-mini-PC-Beyond-and-Compatible-with-Raspberry/32662738571.html?spm=2114.12010108.1000013.6.5RWPrZ&scm=1007.13339.60109.0&pvid=9eed3d99-8da8-4b51-b604-2bf42f961a7b&tpp=1 a ked si zabrowsujes mozno najdes aj o par centov lacnejsie.

inak fakt , sprav to na jednej doske , ked nemas skusenosti s elektronikou , dovolim si tvrdit s cislicovou elektronikou , nema zmysel lepit do seba rozne komponenty a dufam ze to raz bude behat . plus daleko lepsie to bude vyzerat , ako guca kablikov ;-)

hele a odkial budes mat obojsmerne zrkadlo ?

Lol Phirae

« Odpověď #12 kdy: 07. 11. 2016, 19:23:41 »
tu nejde o to co stoji rpi. pointa je v tom to spraviť co najlacnejšie.

Tak za nula Kč kopni do zádelu tu nádheru, co potřebuju "smart zrcadlo", a za ušetřené prachy se běž vožrat nebo zasunout do bordelu.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #13 kdy: 07. 11. 2016, 19:39:57 »
[...]Preto mi škatuľka v štýle rpi kde mam síce ethernet a ďalších 500 veci ale musím dokúpiť napríklad WiFi dongle príde ako predražené riešenie. za cca 40 e[...]

Raspberry Pi3 obsahuje Wifi a Bluetooth onboard...
Tvuj pocit ze je to zbytecne vykone? pokud mas potrebu venovat spoustu casu tomu najit neco o 15$ levnejsi a nebudes na to pak mit mainline kernel, zadnej vyber systemu, zadne aktualizace systemu, zadka komunita... ;)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #14 kdy: 07. 11. 2016, 20:00:47 »
jinak kdyz se ti zamlouva Orange Pi Zero, tak zkoukni Orange Pi One (13.6$, ma HDMI + Ethernet), nebo Orange Pi Lite (15.6$, ma HDMI + Wifi)... oboje ma H3 CPU a je na to Armbian, ale neni(zatim(?)) mainline jadro takze je dostupne jen historicke 3.4...