SW pro odhad počtu shromážděných lidí

Ivan Nový

Re:SW pro odhad počtu shromážděných lidí
« Odpověď #2265 kdy: 23. 12. 2016, 13:44:24 »
A to je ten správný přístup. Čtěte ještě Bibli, abyste se rozhodl správně a uměl rozlišit dobro a zlo podle našich kulturních tradic a ne těch východních či jiných.

Já vám ale nelžu :-)))
Četl jsem i Bibli i Korán. V obou případech se jedná o nesmyslné nekonzistentní kraviny, schválně stvořené tak, aby se dal význam vždy přiohnout dle aktuální nálady společnosti. Mnohem víc se cítím obohacen spíš Buddhismem, Taoismem, Džinismem a jejich knihami a texty, nicméně k žádnému náboženství se nehlásím.
Dobro a zlo posuzuji dle vlastních kritérií, do kterých si nenechám kecat a které jsou samozřejmě velkou měrou ovlivněny prostředím a podmínkami, ale přesto jsou některé mé názory spíš radikální a obecně odmítané.
A jinak lžeš. Každý, kdo neprokáže, že mluví pravdu, tak lže. A pravda je jen jinou formou lži, proto se její pravdivost dokázat nedá.

No to nemáte tak úplně pravdu, ta zdánlivě nekonzistentní pravidla vytváří kulturu, obdobu feromonu, které vede na nějaké chování kolektivu. Historie trhu ukázala, že nejvíce kognitivních schopností má kolektiv ovlivněný protestanstvím. Jedině ten vytvořil naši technologickou civilizaci.

Na vás je rozhodnout se, zda je to dobře, nebo špatně.

Výsledky ostatních kultur jsou dlouhodobě stabilní a velice podobné, na vytvoření technické civilizace nevedou. A to proto, že vůli jednotlivce podřizují kolektivu, čímž nedojde k nastartování optimalizačního algoritmu a kolektiv nezíská potřebné kognitivní funkce, aby dospěl k vyššímu výkonu.

Ale to jednotlivec nemůže ovlivnit, je zasazen do nějakého jemu vymezenému času a prostředí, jak se s tím popasuje je na něm. Proto je dobré držet se kultury z které pochází, ta někam směřuje. Ta naše byla zatím nadmíru úspěšná.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2266 kdy: 23. 12. 2016, 13:45:39 »
Čtěte ještě Bibli, abyste se rozhodl správně a uměl rozlišit dobro a zlo podle našich kulturních tradic a ne těch východních či jiných.

Clovek, ktery dobro a zlo rozlisuje podle biblickych navodu, muze skoncit se znacne zkreslenou predstavou o tom, co je zlo a co je dobro.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2267 kdy: 23. 12. 2016, 13:49:06 »
Prominte, ale Mongolove zadnou kuluru nemeli nebo mozna jen velice omezenou. Byla to banda brutalnich hrdlorezu, ktera sama nic nevytvorila. Po Mongolech se nezachovaly prakticky zadne pamatky. Nic nepostavili, nevytvorili zadne umeni, ktere by stalo zato. Vse je prevzate a vytvorili to jimi porobene narody.
https://en.wikipedia.org/wiki/Buddhism_in_Mongolia#/media/File:Ulan_Bator.-_Gandan_Monastery_(3).JPG

Socha ovšem pochází z roku 1913. Takže o žádnou původní mongolskou památku nejde, že. A ruská povaha se utvářela ve 13. století po nájezdu Mongolů - za Čingischána.

Nehlede na to, ze budhismus pochazi z Indie a to z doby tak 1000 let pred Dzengis Khanem.

Unknown

« Odpověď #2268 kdy: 23. 12. 2016, 13:52:08 »
Mám zbraň a nebojím se ji použít, když bude třeba a to na kohokoliv.

Oooooo.... HRDINO!!!!!

Vy byste se bez boje vzdal?

Co budu delat v nejake situaci se rozhodnu az ta situace nastane nebo se bude blizit, ale rozhodne se tim nehodlam chvastat na internetu....

Ivan Nový

« Odpověď #2269 kdy: 23. 12. 2016, 13:57:33 »
Čtěte ještě Bibli, abyste se rozhodl správně a uměl rozlišit dobro a zlo podle našich kulturních tradic a ne těch východních či jiných.

Clovek, ktery dobro a zlo rozlisuje podle biblickych navodu, muze skoncit se znacne zkreslenou predstavou o tom, co je zlo a co je dobro.

Ano, protože má svobodnou vůli, je to jeho zodpovědnost. Řídíte-li se cizími příkazy, či interpretacemi, zodpovědnost vám zůstává, jen nemáte volbu, ztratíte kontrolu nad vlastním osudem. pro jednotlivce je dobro kolektivu, tedy optimální rozdělení zdrojů prakticky nepoznatelné, je to NP problém, snadno poznáte špatné řešení, najít správné je časově náročné, nad vaše fyzické a reálné možnosti.

A Biblí proto, že to řízení bylo úspěšné, jako jediná kultura za 70 000 let, vygenerovala technickou civilizaci a vědu. Takže asi na ní není všechno špatně.

Ivan Nový

« Odpověď #2270 kdy: 23. 12. 2016, 13:58:38 »

Oooooo.... HRDINO!!!!!

Co budu delat v nejake situaci se rozhodnu az ta situace nastane nebo se bude blizit, ale rozhodne se tim nehodlam chvastat na internetu....

Dobrá odpověď. Ještě potřebujete dobrý kompas, který vám ukáže směr.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2271 kdy: 23. 12. 2016, 14:00:34 »

Oooooo.... HRDINO!!!!!
To není o hrdinství, to je o odvěké úloze muže. Pro někoho je možná dneska důležitý, jestli má trencle a ponožky hugo boss a 10 kilo gelu na hlavě. Pro mě je důležitý postarat se o rodinu a to nejen finančně. A ručím za to, že až mi přes plot přeleze kdokoliv jinej, než vožralej soused nebo sousedovic děti, tak ze zahrady ho budou odnášet v tom lepším případě s prostřelenou nohou.

Unknown

« Odpověď #2272 kdy: 23. 12. 2016, 14:27:28 »

Oooooo.... HRDINO!!!!!
To není o hrdinství, to je o odvěké úloze muže. Pro někoho je možná dneska důležitý, jestli má trencle a ponožky hugo boss a 10 kilo gelu na hlavě. Pro mě je důležitý postarat se o rodinu a to nejen finančně. A ručím za to, že až mi přes plot přeleze kdokoliv jinej, než vožralej soused nebo sousedovic děti, tak ze zahrady ho budou odnášet v tom lepším případě s prostřelenou nohou.

Tak to je urcite super pristup. Nakonec se muze ukazat, ze na ulici se nejakej pomatenec ohanel nozem a jakysi nebozak si skokem pres plot do Vasi zahrady zachranoval zivot. Tohle Vam muze lehce vynest leta kriminalu a vycitky svedomi nadosmrti. Nicmene kdo chce kam....

Unknown

« Odpověď #2273 kdy: 23. 12. 2016, 14:30:39 »

Oooooo.... HRDINO!!!!!

Dobrá odpověď. Ještě potřebujete dobrý kompas, který vám ukáže směr.

O muj kompas se nebojte, urcite mi umi ukazat vic nez jen dva smery (Pravota/Levota, NewYork/Moskva, Sparta/Slavie, .........)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2274 kdy: 23. 12. 2016, 14:40:07 »
Ano, protože má svobodnou vůli, je to jeho zodpovědnost. Řídíte-li se cizími příkazy, či interpretacemi, zodpovědnost vám zůstává, jen nemáte volbu, ztratíte kontrolu nad vlastním osudem. pro jednotlivce je dobro kolektivu, tedy optimální rozdělení zdrojů prakticky nepoznatelné, je to NP problém, snadno poznáte špatné řešení, najít správné je časově náročné, nad vaše fyzické a reálné možnosti.

A Biblí proto, že to řízení bylo úspěšné, jako jediná kultura za 70 000 let, vygenerovala technickou civilizaci a vědu. Takže asi na ní není všechno špatně.

Tak prave proto, ze se nehodlam ridit cizimi prikazy, nebudu zlo a dobro vykladat podle Bible. To, ze se odstrani mezivrstva oficialniho vykladu Vatikanu, z Bible nedela zdroj referenci dobra a zla. Ostatne i vas vlastni vyklad toho, co je v Bibli zlo a co je zlo, je ovlivnen vasim vnimanim, ktere je zavisle na prostredi, ve kterem jste vyrustal. Takze s klidem to, co vy v Bibli vidite jako zlo, muze clovek z jine kultury vykladat jako totalne normalni vec nebo dobro.

Vy pochazite z prostredi, ktere bylo hodne formovane Bibli a podle zvyklosti tohoto prostredi vykladate Bibli. Je to trochu jako dokazovat A a k dukazu pouzit A. To byste musel Bibli vystrelit na jinou planetu mezi mimozemstany, kteri s ni nikdy neprisli do styku a pak se zeptat na jejich vyklad. To by teprve bylo zajimave, kdyz by se videlo, jake tam vidi zlo a dobro.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2275 kdy: 23. 12. 2016, 14:47:43 »
Tak to je urcite super pristup. Nakonec se muze ukazat, ze na ulici se nejakej pomatenec ohanel nozem a jakysi nebozak si skokem pres plot do Vasi zahrady zachranoval zivot. Tohle Vam muze lehce vynest leta kriminalu a vycitky svedomi nadosmrti. Nicmene kdo chce kam....
Aha... já úplně zapomněl na korektnost... člověk zamotanej drátama volající Allahu Akbar může být jen troll oplácanej plastelínou, jakákoliv zbraň může být neškodná plastová hračka, nůž může být z gumy atd.
Ale já to rozhodně zjišťovat nebudu. Člověk zachraňující si život přelejzáním cizího plotu se asi bude chovat malinko jinak, než parchant, kterej ho přelejzá s nekalýma úmyslama. Předpokládám, že obzvláště teď, v tomto svátečním čase, máš dům plnej chudáků bezdomovců, kteří nemají kam jít a přes léto jejich nedostatek doplňuješ ubytováním nebohých uprchlíků.
« Poslední změna: 23. 12. 2016, 14:50:56 od Tuxik »

Unknown

« Odpověď #2276 kdy: 23. 12. 2016, 21:02:46 »
Člověk zachraňující si život přelejzáním cizího plotu se asi bude chovat malinko jinak, než parchant, kterej ho přelejzá s nekalýma úmyslama.
O chovani nebyla rec, psal ze usetrite pouze opileho souseda a jeho (strizlive???) deti. Na vsechny ostatni jste hodlal neprodlene zahajit palbu....

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2277 kdy: 23. 12. 2016, 21:48:20 »
Člověk zachraňující si život přelejzáním cizího plotu se asi bude chovat malinko jinak, než parchant, kterej ho přelejzá s nekalýma úmyslama.
O chovani nebyla rec, psal ze usetrite pouze opileho souseda a jeho (strizlive???) deti. Na vsechny ostatni jste hodlal neprodlene zahajit palbu....
Ne, děti musí být taky na šrot, jinak střílím. Za střízliva by to byl promyšlený akt omezení mé svobody, což nedopustím.

mmm

« Odpověď #2278 kdy: 24. 12. 2016, 00:39:55 »
Radit nestačí. Jádro protestujících jsou vždy profesionálové za peníze. Poté, co jich CIA několik zabije se k nim přidají i užiteční idioti (lidé jako vy). Myslící a neuplacená většina se může jen bezmocně dívat, jak svrhávají jejich prezidenta.
To zní skvěle, když to říká někdo, kdo sem zcela záměrně šíří KGBácké lži. A podle dalších příspěvků je postižen konspiračními nesmysly a mluví zde o dekadenci západu :-) Ale odstěhovat se na ten skvělý východ jistě nechcete, zato zavádět východní pořádky tady, to by se vám líbilo.

Jak sorosovská propaganda vysvětluje ty odposlechy?

Jirka1

« Odpověď #2279 kdy: 24. 12. 2016, 15:50:05 »
Jak sorosovská propaganda vysvětluje ty odposlechy?
Mně se líbí, jak si KGB vymyslí Sorose jako jednoho z ďáblů, a vy to jak osel stále opakujete :-)