SW pro odhad počtu shromážděných lidí

Radovan.

Re:SW pro odhad počtu shromážděných lidí
« Odpověď #1410 kdy: 27. 11. 2016, 12:24:24 »
To co uvádíte jsou jen zlostné výkřiky, nikoliv argumenty. Taky snaha využít násilí a překřičet realitu. Typicky levicové.
Lžeš bote! Snaha využít násilí a překřičet realitu je typicky pravicová. Po celou historii lidstva.

Radovan.

« Odpověď #1411 kdy: 27. 11. 2016, 12:28:34 »
Z mého modelu reality vyplývá toto.
Jestli ten model pochází z orgo-netu, tak možná. Ale jinak jsi pořád na úrovni Elizy: https://www.youtube.com/watch?v=CJWOOTMt4ko

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1412 kdy: 27. 11. 2016, 12:47:40 »
Z mého modelu reality vyplývá toto. Pokud se vám to zdá nelogické, argumentujte prosím vlastními poznatky. Nějaké vyčteninky z třetí ruky z děl lidí co to odněkud opsali, aniž by o tom přemýšleli, aby dostali doktorát a vědecká obec je uznala, mě opravdu nezajímají. Viz třeba dnešní poměry na amerických univerzitách a množství nesmyslů a nepravd, které dnes produkují.

Cim je podlozen ten mdel reality? Panuje o nem vedecky konsensus? Mel byste nejaky model reality, ktery by vysvetlil zanik dinosauru?

Now, to another matter; the record levels of unemployment. Many say that unemployment is the result of government mismanaging and underspending. Nothing can be further from the truth. We all know the real cause of unemployment, don't we gentlemen? Unemployment, in this country, is caused by pixies.

Lama

« Odpověď #1413 kdy: 27. 11. 2016, 14:26:18 »
Každá neoptimální alokace zdrojů snižuje pravděpodobnost přežití systému.

Počujte, Kefalín. A čo si vy predstavujete pod takým slovom "optimálný".

Ivan Nový

« Odpověď #1414 kdy: 27. 11. 2016, 14:33:09 »
To co uvádíte jsou jen zlostné výkřiky, nikoliv argumenty. Taky snaha využít násilí a překřičet realitu. Typicky levicové.
Lžeš bote! Snaha využít násilí a překřičet realitu je typicky pravicová. Po celou historii lidstva.

Jen křík. Váš.

Levota je zlo sama o sobě.

Ivan Nový

« Odpověď #1415 kdy: 27. 11. 2016, 14:36:04 »
Každá neoptimální alokace zdrojů snižuje pravděpodobnost přežití systému.

Počujte, Kefalín. A čo si vy predstavujete pod takým slovom "optimálný".

Nejlepší možný. Ale co je optimální z hlediska celku je pro nás nepoznatelné. To umí najít jen trh, ovšem my nikdy ze své pozice nenahlédneme, kdy je systém právě v tomto stavu.

Co nám přisluší je se řidit vlastními zájmy a na zájem celku nehledět, ten se ustaví sám, bez ohledu na to, zda o to budeme či nebudeme usilovat, je to něco co je mimo nás.

Ivan Nový

« Odpověď #1416 kdy: 27. 11. 2016, 14:39:38 »
Z mého modelu reality vyplývá toto. Pokud se vám to zdá nelogické, argumentujte prosím vlastními poznatky. Nějaké vyčteninky z třetí ruky z děl lidí co to odněkud opsali, aniž by o tom přemýšleli, aby dostali doktorát a vědecká obec je uznala, mě opravdu nezajímají. Viz třeba dnešní poměry na amerických univerzitách a množství nesmyslů a nepravd, které dnes produkují.

Cim je podlozen ten mdel reality? Panuje o nem vedecky konsensus? Mel byste nejaky model reality, ktery by vysvetlil zanik dinosauru?

Now, to another matter; the record levels of unemployment. Many say that unemployment is the result of government mismanaging and underspending. Nothing can be further from the truth. We all know the real cause of unemployment, don't we gentlemen? Unemployment, in this country, is caused by pixies.

Čím je podložen můj model reality? Logikou. Mnou. Já vám popisuji svůj model. Mě docela vyhovuje. O konsensus nestojím, ten je k ničemu, podstatné na každém modelu je, jak úspěšně modeluje realitu. Vy jistě máte svůj model reality a víte jak je spolehlivý, jak díky němu dokážete realitu hodnotit a předvídat její vývoj. Já se svým modelem jsem spokojený.

Ivan Nový

« Odpověď #1417 kdy: 27. 11. 2016, 14:44:38 »
Zánik dinosaurů? Špatně alokované zdroje. Evoluce v případě dinosaurů šla směrem, který se za jistých podmínek ukázal jako neživotný. Byli příliš velicí. Obratlovci nebo menší dinosauři stejnou katastrofu přežili. Evoluce díky nim taky. Vidíte, že i evoluce nespoléhá na jediný směr vývoje, neřídí vývoj centrálně, nesází jen na jednu kartu, protože sama nezná budoucnost a jak se podmínky změní. Evoluce funguje stejně jako trh, paralelně provádí mnoho různých pokusů a některé z nich se ujmou, jiné ne.

Radovan.

« Odpověď #1418 kdy: 27. 11. 2016, 15:15:02 »
Levota je zlo sama o sobě.
Zvlášť ta pravicová.

moralkomando

« Odpověď #1419 kdy: 27. 11. 2016, 15:21:21 »
Co nám přisluší je se řidit vlastními zájmy a na zájem celku nehledět, ten se ustaví sám, bez ohledu na to, zda o to budeme či nebudeme usilovat, je to něco co je mimo nás.

Tenhle princip vyznava satanismus, nerikam, ze je na tom neco spatnyho. Nicmene to co pisete je vrcholem pokrytectvi a ignorance. Protoze nehledet na zajmy celku muze vest k fatalnim promenam. Rekl bych, ze jakejkoliv fanatik at uz z historie nebo soucasnosti ma/mel stejnej nazor. Problemem "trhu" je, ze si mysli, ze neco tady bude navzdy, coz vedlo k nesmyslu jako je patentovy zakon, ktery zamerne brzdi a nici inovace (pravo silnejsiho at uz z pohledu penez nebo pravniku). Lec se to nebude nekomu libit ani majkrosoft nebude vecny (v te podobe v jake je) ani gugl ani fizlbuk ani nic podobneho, dojde k jejich zaniku, drive nebo pozdeji, to je soucast cyklu. Aspon, ze ta smrt je spravedliva a prijde si pro vsechny (snad).

Kdyz mate tak rad optimalni alokace zdroju, tak se asi shodneme, ze korporat je spatnej, protoze ty opice co ho ridej, maj presne ten samej pohled na vec jako vy. Nezajima je co ostatni, dulezita je vlastni kapsa a jejich prosperita. Takze je nekolik moznosti bud ty korporace regulovat, nebo je nechat vlastnit nase zivoty a hrat s nima monopoly. Nevsiml jsem si, ze korporatni dane by se platily nebo aplikovaly, jelikoz system ma sve "mouchy", tak se zdroje prealokuji do "danoveho raje" a vsichni jsou spokojeni, je to legalni, nic se nestalo. Hodnoty a inovace, ktere pracovnici vytvori se neoptimalne realokuji na nejaky "ostrov".

Nejvetsi problem pro korporat/firmu/pracovnika je, ze uz nejsou treba jeho sluzby. Krasnym prikladem toho je farmaceuticky prumysl, me se libil model ze stare Ciny nebo Egypta, kde jste doktorovi platil, kdyz jste byl zdravi (za to ze jste byl zdravi). Fatalni chyby managementu, ktere predvedl VW at uz obchazeni pravidel nebo spis ta sranda s klicema. Opice zaveli, musim uspokojit akcionare, vyvojar udelat proof of concept a jde to na linku sup ... ten Deepwater Horizon a Fukushimu uz jsem zminoval. Snad nekdo brzo napise A.I. co vyhladi lidi, fakt by to bylo treba a zacit znovu, fandim strojum, budete nahrazen je to jenom otazka casu, cela vase optimalni realita pujde pod zem.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1420 kdy: 27. 11. 2016, 16:13:35 »
Čím je podložen můj model reality? Logikou. Mnou. Já vám popisuji svůj model. Mě docela vyhovuje. O konsensus nestojím, ten je k ničemu, podstatné na každém modelu je, jak úspěšně modeluje realitu. Vy jistě máte svůj model reality a víte jak je spolehlivý, jak díky němu dokážete realitu hodnotit a předvídat její vývoj. Já se svým modelem jsem spokojený.

Holt vic hlav vic vi, akorat kdyz se jedna o trh a ekonomii vubec, tak tu mame Noveho. Novy do vlady!

karlik

« Odpověď #1421 kdy: 27. 11. 2016, 16:52:48 »
Zánik dinosaurů? Špatně alokované zdroje. Evoluce v případě dinosaurů šla směrem, který se za jistých podmínek ukázal jako neživotný.

Hele, až tady budeš tak dlouho jako dinosauři, tak můžeš něco povídat o "neživotném směru".  ;D

Ivan Nový

« Odpověď #1422 kdy: 27. 11. 2016, 17:00:32 »

Holt vic hlav vic vi, akorat kdyz se jedna o trh a ekonomii vubec, tak tu mame Noveho. Novy do vlady!

Vláda by se ekonomikou neměla vůbec zabývat, může generovat jen poruchy. Starostí vlády by mělo být snižování rozpočtu a množství služeb, které stát poskytuje.

Ivan Nový

« Odpověď #1423 kdy: 27. 11. 2016, 17:01:19 »

Jen zoufalci něco čekají od státu, potažmo vlády. Vláda a stát může jen překážet.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1424 kdy: 27. 11. 2016, 17:26:02 »
Hele, až tady budeš tak dlouho jako dinosauři, tak můžeš něco povídat o "neživotném směru".  ;D

Nekecejte mu do toho, Novy uz osidluje Mars (kde se bude prodavat vzduch obyvatelum) a pomoci nanobotu tezi uhlovodiky v nejake vzdalene p​r​d​e​li ve vesmiru, tusim rikal na Evrope, pokud si to nepletu s tim mistem, kde Novy hodla tezit vodu a delat z ni kyslik, abychom ty uhlovodiky mohli spalit.