ja netvrdim ze to tehdy neslo bez uplatku, vim ze treba Tykac udelal prvni stamiliony jen tim, ze pendloval mezi nemeckem a cr vozil sem tam vyrazene 286 a tady je se ziskem prodaval .. celkem cista zalezitost kterou si umim predstavit ze jsem klidne mohl delat taky ... cili uznavam i chybu na me strane byl jsem malo prubojny .. to ze pak pouzil takto vydelane stamiliony v kuponovce (motoinvest .. ) aby z nich udelal desitky miliard to uz je jiny pribeh ...
jinak trosku jsem cetl (a priznavam ze jinde mam Vase komentare nejradeji) ale v tomto threadu mi pripadate uplne mimo zvlast pokud jde o Vase konspiracni a spiklenecke teorie .. doporucuji prostudovat teorii spontanniho radu a princip Occamovy britvy, imho se budete statisticky mene casto mylit nez pres svet zalozeny na sofistikovanych konspiracich a hrach tajnych sluzeb ...
Ad Wikomt, ti lidé co hodně zbohatli, měli ten sen, tomu podřídili vše, ale hlavně měli ten plán zbohatnout. Tehdy to i na počkání každému vykládali, čeho dosáhnou :-))) Žádný z nich ale nebyl lotrem od přírody, byli to normální schopní kluci s vysokými ambicemi, kteří se s režimem nijak zvlášť nezadali, na rozdíl od dnešních levičáků, kteří se nad nimi pohoršují a jediné na co se vzmůžou, je omezování ostatních.
Ale život není přece jen o penězích, ale taky o zajímavé práci, vědomostech, obyčejných radostech života. Nicméně lidi jako Trump potřebujeme, aby nás posouvali výše, díky svým ambicím.
Nejsou to spiklenecké teorie, ale historicky dokumenty podpořené fakty z polského prostředí, kde se to provalilo, a možná v tomto ohledu jsou na tom o něco hůře než my, možná se u nás jen o tom nemluví.
Například se letos v soukromém archivu vdovy po gen. Kisczakovi (jeden z členů vojenské junty, která vládla Polsku v 80. letech) našly složky Lecha Walesy, zakladatele Solidarity, kde vystupoval jako agent pod krycím jménem Bolek a za udávání bral peníze. Walesa to ani moc nepopíral, jen se omlouval, že tehdy byl mladý a měl děti.
Další nález, v polských archivech se našly desetisíce dokumentů se jmény sovětských důstojníků, kterým po válce byly popolštěny jména a i s rodinami byli přesídleni do Polska a zaujali místa v administraci.
Letos tam vyšla zajímavá kniha bývalého pracovníka UB (polská Stb), který pracoval na 11 správě, která měla na starost kontrolu opozičního hnutí, a ti přímo organizovali některé akce opozice, tiskli zakázané knihy, distribuovali je, zajišťovali kopírovací stroje ze zahraničí a podobné akce, které jim umožnili toto hnutí infiltrovat a kontrolovat.
Vše je to na Youtube, zadejte heslo Wronski. Na některých videích je konfrontován s tehdejší opozicí, kteří jeho přednášku navštívili a netváří se, že by mu nevěřili. A byly to legendy polského podzemního vydavatelského hnutí.
Svět zase bublá a my si tu spokojeně žijeme a nemáme o tom ponětí, jako v roce 1987. Ale tehdy už Ruml věděl, že za dva roky dojde ke změně režimu :-))) A Babiš pomalu utahuje šrouby. Naštěstí řízením osudu vyhrál Trump.