Němců zahynulo za 2. sv. války taky hodně a taky to nejsou naši kamarádi.
Zapomel's na malej detail= Nemci tu valku vyvolali, Rusove ne.
Někde jsem četl, že prezident Duterte nemá rád Amaričany protože ví, že za teroristickými útoky ve městě kde dělal starostu stála CIA. Američiné následně útoky využili jako záminku k umístění více jednotek na Filipínách.
To by celkem odpovidalo, CIA ma delani statnich prevratu a jineho bordelu tak nejak v popisu prace, a za ty roky jsou v tom opravdu dobri. Akorat v Turecku to drobet zpackali, zrejme podcenili mistni ruske agenty, protoze se mluvi o tom ze to byl Putin kdo Erdogana varoval a proto vyvazl i kdyz uz po jeho vrtulniku strileli. Zrejme i to byl duvod proc Erdogan jakmile pozaviral svy nejvetsi odpurce nazhavil cvicky a letel Putinovi samou vdecnosti padnout kolem krku

A ted jsou jak 2 hrdlicky.
Američané dál používají zájmy Filipín jako záminku k provokacím v Jihočínském moři. Duterte se přitom už dohodl s Čínou na rozdělení sfér vlivu. Všem ostatním zemím ukázal, že je výhodnější být neutrální. To mu Američané nejspíš neodpustí.
Americanum zrejme dodnes nikdo nevysvetlil PROC se to more jmenuje jihoCINSKE a nikoliv jihoAMERICKE.
Oni proste porad nechapou ze ta doba kdy delali po svete bordel a hrali si na celoplanetarniho policajta, teda spis celoplanetarniho inkvizitora zvolna odchazi... Laos ted po nich chce haldu milionu na vycisteni rozsahlych zaminovanych uzemi + odstraneni nevybuchlych bomb z doby kdy jim je Amici hazeli na hlavu ve dne v noci.
Mate spatne informace, dotycna dama predloni pul roku sedela na ministrestvu spravedlnosti a jinak je celkove hodne aktivni v Lumpenkavarne (VratteNamStat!, Kromerizska vyzva, Svobodu medii a.j.). Podle mych informaci se do politiky vratit chce, ale (jeji citace) "s nejakou lepsi partou"....
Aha-tak to mi uniklo, Marvanova se paktuje s prazskou kavarnou? Muj ty boze.....
Prave jsi me pripravil o posledni iluze

Vy jim chcete podlehnout, protožesi myslíte,že vámdají do ruky klacek, kterým budete mlátit své sousedy :-)))
Rikam ti ze je to huleni na tebe moc silny.
Ja obecne se sousedama vzdycky vychazel dobre = jsem dosti tolerantni clovek a to proto. protoze jsem poznal jiny kultury a mentality lidi. Nejsem tudiz zatizen (jako mnoho Evropanu a jeste vice Americanu) pocitem ze ja mam patent na rozum a tak jak ziju ja je to jediny spravny. Zit a nechat zit, tot' me kredo.
Však typy co tíhnou ke komunismu dobře známe :-)))
V komunismu -tedy presneji receno v realnem socialsmu jsem ja vyrustal jako jedno z tzv.Husakovych deti. Byla to hnusna doba a ten system jsem nenavidel. Oznacit me jako nekoho kdo tihne ke komunismu je blby i jako vtip!
O umístění cizích vojsk na našem území by se mělo rozhodovat v referendu. Stejně jako o členství v NATO.
Ano to je celkem logicka uvaha, aby se obyvatelstvo melo pravo vyjadrit k tomu jestli chce aby do jejich rodne zeme byla pozvana cizi vojska. Cesi s takovym experimentem maji ponekud neblahe zkusenosti, a s pritomnosti US army v Nemecku si Nemci taky uzili par neprijemnych zazitku nemluve o znasilnovani japonskych skolacek nadrzenymi americkymi vojaky na Okinawe coz vyvolalo masove protesty obyvatelstva. Jenze kdyz jednou vojska nalezou do cizi zeme tak uz se jim zpravidla nechce moc ven- viz Ceskoslovensko 1968-2003.
pokud jde o NATO to bylo zalozeno jako "..system of collective defence whereby its member states agree to mutual defence in response to an attack by any external party" Je tam sluvko defence= obrana, nevim jak to rezonuje s aktivnim bombardovanim suverennich statu v Africe jenom proto ze si to Americani usmysleli a Francouzi se potrebovali zbavit veritele kterymu dluzily miliony $ za odebranou a nikdy nezaplacenou ropu....?
Zajimavy je taky pribeh predchudce Stoltenberga, tim byl byvaly predseda vlady Danska jmenem Anders Fogh Rasmusen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Fogh_Rasmussen Tento pan se proslavil mimo jine tim ze zatahl Dansko PROTI VULI DRTIVE VETSINY OBYVATEL do valky v Iraku po boku Bushe a byl dokonce rychlejsi nez klasicky pro-americky ritni horolezci jako jsou Anglicani. To vyustilo v masove demonstrace jejichz vyvrcholenim byl utok aktivistu na jeho osobu primo v budove parlamentu kde na nej vychrstli kybl cerveny barvy se slovy "zatah' si nas do valky tak si zvykej ze na sobe budes mit krev!!" Jeho ochranka pak musela byt znasobena. Pikantni je ze aktivisti dostali od soudce akorat ulozenu nahradu skody

Zda se ze soudce byl rozumnej clovek a taky nesdilel to valecny nadseni predsedy vlady. No a jako spravny loajalni poskok Ameriky byl pak Rasmussen po par letech dosazen na post generalniho tajemnika NATO. No neni to nadhera?
Mate spatne informace, dotycna dama predloni pul roku sedela na ministrestvu spravedlnosti a jinak je celkove hodne aktivni v Lumpenkavarne (VratteNamStat!, Kromerizska vyzva, Svobodu medii a.j.). Podle mych informaci se do politiky vratit chce, ale (jeji citace) "s nejakou lepsi partou"....
Aha-tak to mi uniklo, Marvanova se paktuje s prazskou kavarnou? Muj ty boze.....
Prave jsi me pripravil o posledni iluze

Obyvatelstvo se nepromichalo, ale bylo zamerne Stalinem promichano. Stalin vsude nacpal Rusy, aby v zadne zemi Svazu nemelo puvoni obyvatelstvo absolutni vetsinu. Stalin mel Rusy rad, i kdyz jimi opovrhoval. Rikal o nich, ze vykonaji jakykoliv rozkaz - byli to idealni poskokove. A z premistenych Rusu se nepochybne rekrutovala rozsahla sit udavacu, coz je dalsi vec, kterou Rusove umi moc dobre.
Urcite se shodnem na tom ze v tehdejsim SSSR lidi museli drzet hubu a krok, jinak zahuceli do gulagu. Pak je dost hloupy jim zazlivat ze se octli nekde v jinych svazovych republikach, z cehoz mozna ani sami nadseni nebyli -nevim jak to tam tenkrat fungovalo, jen vim ze kdyz si chtel jet navstivit rodinu do vzdalenejsiho mesta tak si musel mit od uradu "bumazku", to kdyby te zastavili policajti a chteli vedet "proc jsi tak daleko od domova"

Tim ze se rozpad' SSSR tak se tyhle lidi stali imigranty v zemi v ktere dosud (casto dlouhy roky) zili a ja osobne jsem se setkal s ruskou holkou ktera od 8mi let bydlela tady v DK protoze jeji matka=Ruska tady dostala praci a pristehovali se z Tallinu= Estonsko kde se ta holka "ty rusky mensine" narodila. Rikala ze je nemozny dostat estonskej pas=obcanstvi (coz potrebovala aby mohla volne cestovat po EU) protoze ji jako etnickou Rusku Estonci nenavidej....
Tady je dobry pripomenout ze Estonci bojovali (stejne jako Finove) za WW2 na strane Hitlera.
A nebyli sami - existovala i 1 divize SS slozena vyhradne z Danu..... v pobaltskejch republikach je videt spousta danskejch hrobu.
Takze veci nekdy nejsou tak jednoduche jak se zdaji.
Neříkejte :-))) Rusové jsou národ, který během 50 let vyvraždil 80 miliónů vlastních lidí.
Kdybys nehulil tak silny svinstvo, snadno bys SAM zjistil ze kdyz dnes ma RF 143mil obyvatel tak za Stalina mela (taky diky valce pravdepodobne podstatne mene) cili 80mil ze 143mil by znamenalo i dnes ze by zabil vic nez kazdyho druhyho. Uznavam ze Stalin byl sice magor ale polovinu populace by zrejme zlikvidovat nedokazal.
A jeste pro upresneni: Stalin nebyl Rus ale Gruzinec, a to je sakra rozdil!
Neni mi jasne, proc by si Rusaci palili prsty s vrazdou nejakeho polskeho prezidenta. Zejmena, kdyz ten chytrak pry byl slyset na zaznamu z kokpitu, jak tam pilotum keca do rizeni a rozkazuje jim, co maji delat. A jestli se dobre pamatuju, tak o povetrnostnich podminkach bylo predem znamo, ze nejsou idealni, ale byl to pravbe soudruh prezident, kdo trval na tom, ze se poleti i tak.
Je to presne tak-soudruh prezident naridil pilotovi defacto pristat na poli naslepo.
Byla tam mlha ktera "by se dala krajet a dost mozna jeste dal"

Taky jim ten Lojza na vezi nekolikrat odmitnul povolit pristat protoze nebylo videt na krok a v ty zadeki nemeli elektronicky navadeni na pristani coz ma vetsina modernich letist'. Takze po 2hy otocce pan prezident prevzal osobne veleni a vysledek se vzapeti dostavil

Onehda jsem se bavil s 1 pilotem a ten rikal ze moderni letadla dokazou ve spolupraci s navadecim systemem letiste a pri OK pocasi samy pristat a dokonce i samy zajedou do gate kterou jim computer urci, ani mlha neni prekazkou, jen narazovej vitr ci cross-wind je velkej problem= to pocitac neumi a i dobrej pilot toho ma vzdycky plny brejle ->
https://www.youtube.com/watch?v=bMUdXJPUwm8 ...Ano, popisujete ruský scénář převratu.
pokud vim tak statni prevraty jsou specialitou AMERICKE CIA.....viz ten cerstve nepovedeny v Turecku a pred nim ten povedeny na Ukrajine. Pro dalsi priklady staci vzit jakoukoliv zemi v latinske Americe....
Podobný se připravuje i u nás a v Polsku...
No ja vidim jen medialni stvanici na pro-ruskeho Zemana+hazeni vajicek na jeho mitinku a mavani cervenymi kartami (pravdepodobne pochazejicimi z dilny Shapitoo fon US embassy)
zadne pro-ruske demonstrace jsem jaksi nezaznamenal.
Stejne, jako treba krestane odirali Zidy, kde se dalo. A Zidi se odmenovali tim, ze odirali krestany na lichve.
Jaka lichva? to je prece optimalni rozdeleni zdroju! Svet je dokonaly!
Kaczynsky spis naplnil svou soudruzskou povinnost a posilil prumerne IQ lidstva tim, ze se z vlastni blbosti odstranil z populace.

+100000000000
Bohuzel jeho bratr ten IQ level znovu oslabil protoze je dvojnasobnej blb oproti brachovi.
Ale do kostela chodi pravidelne to zas jo

...Vsichni, kteri protestuji proti tomu, aby na hrade sedel naprosto ostudny hulvat, jsou uzitecni idioti. Vlastne lidi maji narok na vlastni nazor jen tehdy, je-li tento totozny s nazorem Ivana Noveho.
Nahodou s Milosem je zadek. Ze jsem tak smelej- mas nejakej tip koho by's tam posadil ty?
Protoze ja jak se rozhlizim tak nejrozumnejsi volba je pak uz jen Kacer Donald anebo Maxipes Fik.