Návod jak začít s Javou (pro nevývojáře)

nevyvojar

Návod jak začít s Javou (pro nevývojáře)
« kdy: 24. 10. 2016, 21:01:29 »
Ahojte, momentalne sa venujem programovaniu len vo volnom case (pracujem, niesom na VS) a ucim sa zaklady v jave ... na strednej som uz nejake zaklady v cpp mal, takze zhruba to co som vedel v cpp viem aj v jave (napr. praca s retazcami, cyklami, triedami, subormi, ...).
Chcel by som nejak postupne prejst na webove aplikacie no bodli by mi nejake rady kde zacat, a nejaky hruby popis technologii ktore sa pri tom vyuzivaju, aby som sa do toho lahsie dostal .. teda ak by si nasiel niekto chvilku :)

Tiez by ma zaujimalo ako je to s pracou? Myslite si ze ma v praxy takyto samouk sancu sa uchytit, alebo je ta VS potrebna?

Dakujem za odpovede
« Poslední změna: 24. 10. 2016, 21:11:04 od Petr Krčmář »

balki

Re:Návod jak začít s Javou (pro nevývojáře)
« Odpověď #1 kdy: 24. 10. 2016, 23:06:30 »
Ahojte, momentalne sa venujem programovaniu len vo volnom case (pracujem, niesom na VS) a ucim sa zaklady v jave ... na strednej som uz nejake zaklady v cpp mal, takze zhruba to co som vedel v cpp viem aj v jave (napr. praca s retazcami, cyklami, triedami, subormi, ...).
Chcel by som nejak postupne prejst na webove aplikacie no bodli by mi nejake rady kde zacat, a nejaky hruby popis technologii ktore sa pri tom vyuzivaju, aby som sa do toho lahsie dostal .. teda ak by si nasiel niekto chvilku :)

Tiez by ma zaujimalo ako je to s pracou? Myslite si ze ma v praxy takyto samouk sancu sa uchytit, alebo je ta VS potrebna?

Dakujem za odpovede

Odporucam naucit sa po slovensky, to vzdy pomoze :)  Potom radim naucit sa poriadne java standard edition. A potom riesit az webove frameworky atd...

K vysokej skole, radim pozriet napriklad na profesia.sk, ake vzdelanie sa vyzaduje a tak sa zariadit. (Spoiler: vysoku skolu treba) Nemat vysoku skolu je pri pozicii java developera hendikep. Ale ak je clovek velmi zrucny, tak tipujem, ze dokazu ocko privriet a prijat aj cloveka bez VS. Alebo skusit freelance?

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 24. 10. 2016, 23:47:17 »

Dakujem za odpovede
Doporučuju podívat se na JSP, což je jednoduchá a osvědčená technologie. Jinak pro elementární základy stačí nějaká základní knížka o Javě (SE).

nevyvojar

« Odpověď #3 kdy: 25. 10. 2016, 00:05:01 »
Ako som povedal, nejake zaklady uz mam a rad by som na to zacal nabalovat webove veci (asi java ee?) ... len neviem kde zacat ... na tie jsp sa pozriem, vdaka

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 25. 10. 2016, 00:55:26 »
Ako som povedal, nejake zaklady uz mam a rad by som na to zacal nabalovat webove veci (asi java ee?) ... len neviem kde zacat ... na tie jsp sa pozriem, vdaka
EE bych nechal na později, na začátku doporucuju JSP a servlety.

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25. 10. 2016, 07:55:26 »
EE bych nechal na později, na začátku doporucuju JSP a servlety.
JSP a servlety nejsou EE ?

spasitel

« Odpověď #6 kdy: 25. 10. 2016, 08:28:53 »
tvl dalsi flame. tazatel se pta jestli je VS potrebna, aby mohl byt programatorem. To je otazka na uplne cistej flame.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 25. 10. 2016, 09:58:44 »

Dakujem za odpovede
P.S. VŠ je důležitá (v podstatě nezbytná) pro kreativní činnost, na plácání webů ne. Když potřebuju na stavbě vykopat díru, taky VŠ nepotřebuju, ale navrhnout Eiffelovku už bez vzdělání nejde.

r233

« Odpověď #8 kdy: 25. 10. 2016, 10:21:16 »
Pokud chceš dělat web, tak se už něco co je webovou technologií. To java není a už nikdy nebude, je přežitá.

alda

« Odpověď #9 kdy: 25. 10. 2016, 10:29:48 »
Kdyz se tak divam na vetsinu prispevku z jakekoliv oblasti, tak mam pocit, ze spousta lidi ma alespon 9 VS

« Odpověď #10 kdy: 25. 10. 2016, 10:36:39 »
Pokud chceš dělat web, tak se už něco co je webovou technologií. To java není a už nikdy nebude, je přežitá.

Co presne zpusobilo, ze je java (na backendu) prezita?

« Odpověď #11 kdy: 25. 10. 2016, 10:39:15 »
Zacatecnikum v Jave jsem tradicne doporucoval zacit pekne od piky a nebat se trebas ani Head First edice.

Se zmenami v Jave 8 si uz tak jisty nejsem, zatim jsem zadnou dobrou uvodni ucebnici nepotkal (ne ze bych tomu venoval moc energie) a preci jenom koncepcni skok mezi 7 a 8 je dost znacny, takze nektere veci je lepsi se "odnaucit".

perceptron

« Odpověď #12 kdy: 25. 10. 2016, 10:55:41 »
Citace

ked chcete zacat pracovat java svete zacnite ako tester / qa.

prace je hafo

webovych technologi je hafo. su diametralne odlisne. jednoduche uz nikto nepouziva /servlety/. naucte sa nejaky mvc framework /spring mvc/

« Odpověď #13 kdy: 25. 10. 2016, 12:01:11 »
Nechat si poradit od javamana.
(a pak udělat pravý opak)

balki

« Odpověď #14 kdy: 25. 10. 2016, 12:03:13 »
Kdyz se tak divam na vetsinu prispevku z jakekoliv oblasti, tak mam pocit, ze spousta lidi ma alespon 9 VS

No, co ja viem, ja som dost hlupy, mam len jednu vysoku skolu. Ale co som mal kamaratov, tak si v ramci rekreacie  okrem softveroveho inzinierstva / kablikarciny robili  este aj meneznement. Jedna moja spoluziacka s gympla mala vystudovanu informatiku a religionistiku.