MacBook vs. klasický notebook s Ubuntu

Ivan Nový

Re:MacBook vs. klasický notebook s Ubuntu
« Odpověď #180 kdy: 28. 10. 2016, 09:12:12 »
No jasne, protoze linuxem se nebude nikdo zabejvat ;)
Protože je to na Linuxu zdarma a nejde přes nevidomé podojit stát.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #181 kdy: 28. 10. 2016, 09:16:34 »
Nobody ty trotle, to ze tobe nevyhovuje klavesnice na surface pro, to neznamena ze nekomu jinemu take ne. Ja to fakt nekteri lidi nepochopim  :o

Tak oni se najdou i lide, kterym vyhovuje i dotykova klavesnice. Nekteri lide jsou strasne nenarocni ve svych pozadavcich.

No jasne, protoze linuxem se nebude nikdo zabejvat ;)

Me by hlavne zajimalo, proc se jim tady zabyvas ty. Mas byt prece na widloforu a s dalsimi vzajemne si pritakavajicimi jedinci diskutovat o tom, jak jsou Widle nejlepsi a den ode dne lepsi.

spasitel

« Odpověď #182 kdy: 28. 10. 2016, 09:21:12 »
Tak jak to delate vy tady, jardo? :D

« Odpověď #183 kdy: 28. 10. 2016, 10:32:17 »
ale je pravda ze obcacs premejslim to podsvetleni nejak dobastlit :)
to ti nestaci ta lampicka?

Kup si USB lampicku.
pan jarin se opet musi vyjadrovat ke vsemu i kdyz o tom vi totalni kulovy - https://en.wikipedia.org/wiki/IBM_ThinkPad_ThinkLight
« Poslední změna: 28. 10. 2016, 10:35:08 od to_je_jedno »
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #184 kdy: 28. 10. 2016, 10:39:02 »
A pokud jde o sleponě tak teorie je sice fajn, ale praxe je trochu jina. Situace je hodne roztristena.

Udelat jen pitomej web idealne tak, aby byl pro ne opravdu dobrej je v podstate nemozne. Jasne mas WCAG guidelines atd. To jsem si taky myslel, ale pak jsem neco resil s jednim tyflocentrem a byl vyveden z omylu do reality.

Detaily by vam vysvetlil nejlip nekdo z praxe protoze to co se da vycist neni zdaleka vse (prestoze samozrejme vim treba o moznostech Ubuntu jako je Orca tak si netroufnu se poustet do detailu)

« Odpověď #185 kdy: 28. 10. 2016, 10:40:03 »
Nobody ty trotle, to ze tobe nevyhovuje klavesnice na surface pro, to neznamena ze nekomu jinemu take ne. Ja to fakt nekteri lidi nepochopim  :o

Tak oni se najdou i lide, kterym vyhovuje i dotykova klavesnice. Nekteri lide jsou strasne nenarocni ve svych pozadavcich

Tak já nevím, mně třeba taky vyhovují (na psaní) klávesnice s nižším zdvihem - píšu na nich rychleji a dělám míň překlepů. Ale musí být dobře udělaná, ne to co má Apple na Macbooku, nebo některé "plovoucí" klávesnice na některých noteboocích od Lenova :)

« Odpověď #186 kdy: 28. 10. 2016, 10:43:17 »
A pokud jde o sleponě tak teorie je sice fajn, ale praxe je trochu jina. Situace je hodne roztristena.

Udelat jen pitomej web idealne tak, aby byl pro ne opravdu dobrej je v podstate nemozne. Jasne mas WCAG guidelines atd. To jsem si taky myslel, ale pak jsem neco resil s jednim tyflocentrem a byl vyveden z omylu do reality.

Detaily by vam vysvetlil nejlip nekdo z praxe protoze to co se da vycist neni zdaleka vse (prestoze samozrejme vim treba o moznostech Ubuntu jako je Orca tak si netroufnu se poustet do detailu)

Souhlasím. Navíc, co se třeba webů týče, tak kdo si při vývoji připlatí tolik peněz, aby byl web připraven i pro tyto lidi? Nehledě na to, že když už by někdo do toho chtěl ty peníze a čas vrazit, tak stejně nenajde vývojáře, co by to byl schopen udělat...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #187 kdy: 28. 10. 2016, 11:49:09 »
pan jarin se opet musi vyjadrovat ke vsemu i kdyz o tom vi totalni kulovy - https://en.wikipedia.org/wiki/IBM_ThinkPad_ThinkLight

Think light stoji za hovno. Pri takove bludicce clovek vidi akorat starou belu, coz je dane take tim, ze je ThinkPad cely cerny. Je to sice lepsi nez dratem do oka, coz je asi to nejlepsi, co se o tom da rici. I na fotce z tveho odkazu muzes videt jak to jakztakz osvetluje jen kus klavesnice. Pote, co jsi oslnen monitorem typicky s bilym pozadim, na cerne klavesnici uvidis prd. Jeste tak mozna kdyz se hrabes v cernem terminalu.

BTW, je opravdu tezke rozhodout, ktery ThinkLight stoji vic za hovno. Jestli dnesni bily nebo starodavny zluty.

Ivan Nový

« Odpověď #188 kdy: 28. 10. 2016, 11:50:17 »

Souhlasím. Navíc, co se třeba webů týče, tak kdo si při vývoji připlatí tolik peněz, aby byl web připraven i pro tyto lidi? Nehledě na to, že když už by někdo do toho chtěl ty peníze a čas vrazit, tak stejně nenajde vývojáře, co by to byl schopen udělat...

Abyste si udělali představu, stačí si spustit Links, textový browser. Takže bych použil ten, a měl bych web pro slabozrakého hned. Jen text.

« Odpověď #189 kdy: 28. 10. 2016, 11:59:15 »
I na fotce z tveho odkazu muzes videt jak to jakztakz osvetluje jen kus klavesnice.
Neuč orla lítat... Kdyz potrebuju zapnout thinklight tak mam samozrejme jas displeje na minimum. Fotky svedci leda tak o nicem pokud se jedna o tyhle hratky se svetlem. Na prehled po klavesnici je thinklight (aspon u me T420) naprosto v pohode. a kdyz je rec o osvetlene klavesnici tak asi neresime kdyz clovek neco hleda v papirech.

« Odpověď #190 kdy: 28. 10. 2016, 12:00:51 »
Abyste si udělali představu, stačí si spustit Links, textový browser. Takže bych použil ten, a měl bych web pro slabozrakého hned. Jen text.
Myslet znamena hovno vedet. To, ze si neco myslis neznamena, ze neco vis. Tahle tvoje teorie je sice hezka, ale v praxi uplne k hovnu. Kolik webu jsi spachal primo se slepyma? Evidentne 0.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #191 kdy: 28. 10. 2016, 12:13:09 »
Neuč orla lítat... Kdyz potrebuju zapnout thinklight tak mam samozrejme jas displeje na minimum. Fotky svedci leda tak o nicem pokud se jedna o tyhle hratky se svetlem. Na prehled po klavesnici je thinklight (aspon u me T420) naprosto v pohode. a kdyz je rec o osvetlene klavesnici tak asi neresime kdyz clovek neco hleda v papirech.

Hele, ThinkLight jsem zkousel a diky, nemusim to mit. Mozna jednou, jestli zacnou delat svetle klavesnice s cernym popisem. Me osobne cerna klavesnice vadi i pri normalnim svetle. Udelam na ni mnohem vice preklepu nez na svetle.

Kolemjdoucí

« Odpověď #192 kdy: 28. 10. 2016, 12:18:59 »
Me osobne cerna klavesnice vadi i pri normalnim svetle. Udelam na ni mnohem vice preklepu nez na svetle.

A co takhle se naučit psát na klávesnici poslepu? To je jedna z nejlepších věcí kterou jsem kdy udělal pro produktivitu při práci s počítačem, vřele doporučuji všem!

David

Re:MacBook vs klasicky notebook + ubuntu
« Odpověď #193 kdy: 28. 10. 2016, 12:30:21 »
Nevím jakou představu máš o odolnosti, ale spadl jsem  s ním z motorky v cca 40km/h. Umístěný byl v cordurovém batohu a pouzdru ACME vyráběné přímo pro něj. Po tom batohu jsem jel na zádech nějakých 30m a počítač je do dneška úplně ok. Batoh byl na hadry. A co se týká ceny, tak jsem koupil MAC, protože byl při výběru výrazně levnější než druhá varianta od Fujitsu U90x. Pravda, že oproti předcházejícímu carbonovému VAIU, to má nějaké mouchy, ale oni už je nedělají nebo alespoň ne v carbonovém šasi.

Macbooky jsou neodolný, předražený, poruchový sráče.  To jít radši do nějakýho thinkpadu, do kterýho můžeš nainstalovat normální OS, má normální konektory a přežije i horší zacházení. Ale nový delly xps nevypadaj taky špatně.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #194 kdy: 28. 10. 2016, 12:39:08 »
A co takhle se naučit psát na klávesnici poslepu? To je jedna z nejlepších věcí kterou jsem kdy udělal pro produktivitu při práci s počítačem, vřele doporučuji všem!

Ano, to by bylo nejlepsi, ale jaksi uplne poslepu se mi to nejak nedari. Kdyz mam svetlou klavesnici pisu napul poslepu, na cerne jsem v riti. Treba polovicka pise uplne poslepu, pricemz se diva na cloveka se kterym vede konverzaci, uplne mimo screen. A kdyz udela preklep, tak o tom bez koukani vi a bez koukani ho opravi.