rikam, nemas na surface pro tak tady hazis rukama
Surface je nepouzitelna hracka, nejde o to na co mam, ale co povazuju za sr&cku
ja mam X220 Tablet a to je skoro bezkonkurencni stroj na praci, klavesnice bezkonkurenci (ne ty s "zdvih" ~1mm srackotlacitka na Surface), ma to dotykove otocitelne LCD s wacom vrstvou, v tele zasunute wacom pero... k tomu mam Dell IPS monitor... kdyz chci neco maleho tak vyndam z kapsy Viliv N5, kdyz chci tablet tak sahnu po HP Touchpad, Apple iPad, nebo HP ElitePad (byl tam Windows nez se dementni Windows update rozhodli ze zrusej UEFI a je z toho cihla, do te doby to byl prehravac medii na zachod, tedy sve k svemu)... misto HP Elitepad sem poridil Lenovo Yoga, jako takovej terminal, obcasne na cokoliv, samozrejme Windows zformatovane vcetne recovery, protoze si nehraju, ale je tam jako na vsech dalsich pocitacich, notebookach, telefonech Linux... takze smula chlapce, jestlil nemas na to pochopit ze mam jine priority nez slintat na microsoftima nedodelkama tak je to tvuj problem 
Nemyslim si ze Surfacebook je uplna sracka . To ze to povazujes za sracku celkom chapem ,asi nemas rad produkty ktore po rozbaleni a zapnuti mozes rovno pouzivat a nemusis 2 dni rozmyslat co ako nakonfigurujes ako sa s tym vymazlis, ako si to vypiplas k predstavam svojim. ale uznavam niekto ma rad ten pocit toho ze si to skoro urobil sam . co osobne mne sa nechce.
Ak hovoris ze to x220 je dobry myslim si ze SurfaceBook je lepsi , jednak ma kompaktnejsie rozmery , mozes polozit ten display na stol a nie vykopit otocit a zaklopit a prilozit z boku 1500 stranovu knihu "programovanie v C" aby si mal ruku ako tak v rovnakej vyske ako je display po ktorom chces smrdlat perom , kedze ten display od tela asi neodpojis, co surface v pohode. co sa tyka stisku klavesnice, je to osobna preferencia , mne sa pise lepsie na klavesniciach s malym stiskom , ako sa pretlacat az do hlbin jadra (zeme ) :-D. O designe nehovoriac ,ale to je osobna preferencia . design z 93 je asi o znacnej nostalgii a povedomy ze pravy geek ma ThinkPad asi .
Rovnako nie som zmutovana kengura aby som mal na kazdy device vacok ( kapsu ) , preto nechcem vela devicov , staci mi jeden , ktory dobre sluzi.
Rozumiem a ani ja neslintam na microsoftom ,ale na druhej strane, podla specifikacie ten surface book vyzera viac ako zaujimavo a plus by som uvital peknu alternativu k macbookom prihladnuc k zelaniu ,ze ked jeden vyrobca robi aj HW aj SW ,tak to bude slapat ako svajciarske hodinky.
Inak mam podobnu skusenost ako ty, ale s Lenovo tabletom a Windows 8.1, i ked si myslim ze vacsia cast vinny pada na vyrobcu ,lebo to vykazovalo chyby HW razenia , raz nefungoval touch screen , inokedy kamera , najlepsie boli funkcne tlacitka , ktore ked prestali fungovat , tak to neslo vobec vypnut a mohol som cakat kym sa vybije baterka aby sa to restartlo, potom to zase nabehlo . ale uznavam mozno som mal zly kus. To bolo fakt na palicu , s tym stojom sa nedalo normalne fungovat