MacBook vs. klasický notebook s Ubuntu

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
Re:MacBook vs. klasický notebook s Ubuntu
« Odpověď #75 kdy: 24. 10. 2016, 07:47:20 »
myslim ze to zde jeste nepadlo, ale casto je z vetsinu uhlu nejvhodnejsi reseni poridit repasovany(s 2letou zarukou) Thinkpad rada *20, dle potrebne velikosti obrazovky a/nebo rozsireni X220, T420, T520, W520...

ma to 7mi radou klasickou klavesnici, block insert/delete/home/end/pgup/pgdon jako na stolni klavesnici, hw tlacitka pod touchpadem(leve a prave) a nad touchpadem(leve,prostredni,prave), trackpoint ktery muze nekomu vyhovovat vice nez touchpad takze nepotrebuje mys,  da se rozsirit RAM na 16GB, ma to klavesnii odolnou politi, pevne panty, pevne sasi ze slitiny magnesia, moznost SDD mSATA + SSD/HDD 2.5"SATA + dalsi 2.5"SATA v sachte pro CD/DVD mechaniku (krome X220), moznost dockovaci stanice, snadne rozebiratelnnosti, dostupnosti nahradnih dilu... a samozrejme bezproblemove provozovani GNU/Linuxu... jednoduse se da rict ze za 1/2 cenu(=~10000Kc) noveho stredne draheho modelu(za ~20000Kc) to ma kvalitu minimalne jako 2x drazi nove notebooky(za +-40000Kc) ale s mnohem lepsi klavesnii ;)

nepripojis externi 4K monitor

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
Re:MacBook vs klasicky notebook + ubuntu
« Odpověď #76 kdy: 24. 10. 2016, 07:55:52 »
pokud bych chtel investovat 1600 euro do laptopu tak bych urcite nekupoval nic jineho nez macbook

pro wintel laptop je dostacujici 300 euro zbytek je vyhazovani penez

https://www.alza.cz/acer-aspire-es15?dq=4476209&catid=18842920

diky, timto mam jistotu ze tve nazory v ostatnich vlaknej jsou myslene take jako pokus o vtip :-D

a vazne, Thinkpady T/W/X, Dell Latitude/Precision/XPS to jsou masiny za ktere se vyplati dat prachy, ne ten tvuj Acer co je tak na "tubko a fejse woe" ale nedoporucuje se zavirat viko a mackat kalvesy ;)

mysli si co chces proste ten co jsem uvedl za ty penize nema chybu

pokud bych chtel neco "lepsiho"tak bych opet ignoroval tvoje znacky a koupil acer nitro black edition 15 nebo 17 1-3 generace dle pozadavku a penezenky, opet bych byl s cenou max. kolem 20-25

za 25 ma alza 13 aira a imho pro nenarocneho uzivatele to neni spatna volba

« Odpověď #77 kdy: 24. 10. 2016, 08:56:28 »
X220, T420, T520, W520...
nepripojis externi 4K monitor
[/quote]
pripojis, ale je to nejaky liny potom (asi 30Hz)
Děkuji za možnost editace příspěvku.

jurdo

« Odpověď #78 kdy: 24. 10. 2016, 09:07:21 »
Pokud chceš objektivní kritérium, zaznělo tu už minimálně dvakrát: penetrace Maců mezi vývojáři je - zdá se - o dost vyšší než jejich penetrace v obecné populaci.
...a pokud to pořád není dost objektivní, tak:

Mac OS X 26.2%
Linux       21.7%
http://stackoverflow.com/research/developer-survey-2016

Pomohlo ti to? Myslím že by nemělo, zkušenosti jiných lidí se od tvé můžou disametrálně lišit.
pri tejto ankete ale treba zdoraznit, ze v roku 2015 este dominoval windows 7. nastupom windows 10 zacali windows 7 ustupovat a v 2016 maju windows 10 viac ako 20% podiel. dalsim rokom to bude viac.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #79 kdy: 24. 10. 2016, 09:15:08 »
U těchto repasů se celkem rychle pozná zastaralost hw.... Akcelerace grafiky a tak... nemyslím si, že je to v tomto případě vhodné řešení... :)

Ne kazdy potrebuje vykon jak ze Star Treku. To si musi kazdy zvazit sam.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 24. 10. 2016, 09:18:07 »
Jako ti, co si koupili MB Pro s defektnim grafickym chipem
defektni grafiky se vyskytuji naprosto pravidelne napric vsemi vyrobci(jak notebooku tak tech cipu samotnych). Zcela vyjimecne potkam mezi chciplyma notebookama takovy kde by chciplo neco jineho nez grafika. Chapu, ze treba clovek co dela nejaky 3D modelovani potrebuje certifikovanou grafarnu, ale jako vyvojar bych se obloukem vyhnul cemukoliv co neni ryze intel.

Ovsem za ty prachy, co stal MB Pro, bych cekal, ze se k nim Apple zachova jinak, nez casto zachoval. Pristup Apple byl ten, ze se treba i soudil, i kdyz je to pak stalo vic, nez vymena moba, pricemz jeste museli vymenit to mobo.

balki

« Odpověď #81 kdy: 24. 10. 2016, 09:40:14 »
Jako ti, co si koupili MB Pro s defektnim grafickym chipem
defektni grafiky se vyskytuji naprosto pravidelne napric vsemi vyrobci(jak notebooku tak tech cipu samotnych). Zcela vyjimecne potkam mezi chciplyma notebookama takovy kde by chciplo neco jineho nez grafika. Chapu, ze treba clovek co dela nejaky 3D modelovani potrebuje certifikovanou grafarnu, ale jako vyvojar bych se obloukem vyhnul cemukoliv co neni ryze intel.

Ovsem za ty prachy, co stal MB Pro, bych cekal, ze se k nim Apple zachova jinak, nez casto zachoval. Pristup Apple byl ten, ze se treba i soudil, i kdyz je to pak stalo vic, nez vymena moba, pricemz jeste museli vymenit to mobo.

Pristup bol taky, ze som odniesol mbp do servisu. Na druhy den som si mbp zo servisu odniesol opraveny, s novym motherboardom.

jurdo

« Odpověď #82 kdy: 24. 10. 2016, 10:11:15 »
MacBook su zbytocne vyhodene peniaze. Kupovat si notebook lebo Apple, lebo cool, tak je to plytvanie penazi. Ak odhliadnem od faktu, ze velmi IN su 13" Macbooky, tak neviem si predstavit vyvijat na takom malom displeji. vsak to je na produktivitu prace uplny zabijak. Za 2200e si kup Allienware a aj sa zahras. A mozes mat dualboot, nie ako pri Macbooku. Najlepsi su ti, ktori maju Macbook a jedine co s nim robia, pozeraju internet, facebookuju, alebo urobia zopar prezentacii. Ale ich hlavne kredo je byt COOL

« Odpověď #83 kdy: 24. 10. 2016, 10:19:18 »
velmi IN su 13" Macbooky, tak neviem si predstavit vyvijat na takom malom displeji. vsak to je na produktivitu prace uplny zabijak.
ale kecko... vetsina lidi si to kupuje protoze chce MOBILITU. no a kdyz jsou v kaclu tak to pripoji pochopitelne na monitor. problem solved.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #84 kdy: 24. 10. 2016, 10:29:08 »
http://stackoverflow.com/research/developer-survey-2016
pri tejto ankete ale treba zdoraznit, ze v roku 2015
Treba zdoraznit, ze rok 2016 je i v url a u kazdeho grafu.

A mozes mat dualboot, nie ako pri Macbooku.
Na MacBooku nemůžeš mít dualboot?!

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #85 kdy: 24. 10. 2016, 10:35:38 »
Pristup bol taky, ze som odniesol mbp do servisu. Na druhy den som si mbp zo servisu odniesol opraveny, s novym motherboardom.

Takto to probehlo v pripade, ze stroj jeste dokazal nabootovat z USB ten jejich program, ktery ovril verzi chipu. Nicmene rada stroju uz nenabootovala a jediny zpusob, jak chip overit by byla demontaz, coz nedelali. Na nekterych strojich i pry dochazelo k odtaveni chipu, kdy cin mohl nalezt nekam jinam a zpusobit zkrat, ze stroj byl zcela mrtvy. Lidi, jejich stroj nenabootoval, poslal Apple do zakonceni zazivaciho traktu. Stroj z defektni serie jsem mel take a Apple se k tomu postavil presne takto.

« Odpověď #86 kdy: 24. 10. 2016, 10:36:14 »
MacBook su zbytocne vyhodene peniaze. Kupovat si notebook lebo Apple, lebo cool, tak je to plytvanie penazi. Ak odhliadnem od faktu, ze velmi IN su 13" Macbooky, tak neviem si predstavit vyvijat na takom malom displeji. vsak to je na produktivitu prace uplny zabijak. Za 2200e si kup Allienware a aj sa zahras. A mozes mat dualboot, nie ako pri Macbooku. Najlepsi su ti, ktori maju Macbook a jedine co s nim robia, pozeraju internet, facebookuju, alebo urobia zopar prezentacii. Ale ich hlavne kredo je byt COOL

..on so many levels

spasitel

« Odpověď #87 kdy: 24. 10. 2016, 10:42:23 »
dej si bacha pri OSx, kdyz budes delat update SDKcka, aby se ti to nerozjebalo, jak to bejva zvykem ;)

« Odpověď #88 kdy: 24. 10. 2016, 11:28:48 »
U těchto repasů se celkem rychle pozná zastaralost hw.... Akcelerace grafiky a tak... nemyslím si, že je to v tomto případě vhodné řešení... :)

Ne kazdy potrebuje vykon jak ze Star Treku. To si musi kazdy zvazit sam.

Nikdo nemluvil o výkonu jako ze StarTreku... Ale už jen když si pustíte video ve vyšším rozlišení, tak poznáte rozdíl, a nejen při videích... jednak baterka poletí dolů rychleji, ale hlavně se bude produkovat víc tepla -> nároky na chlazení budou vyšší -> vyšší hlučnost... Já třeba o své Skylakové i5 vůbec nevím, dokud si nepustím hry jako Mafia II či Shogun 2... A nevím, mně přijde tichý notebook jako fajn věc. ;)

I See Sharp

« Odpověď #89 kdy: 24. 10. 2016, 14:11:03 »
ahoj

tak podla mna zalezi kolko chces investovat ,ako spominali ini predomnou , macbook su pekne stroje a dobra kvalita, ja mam MB Pro 2016 13" a maximalna spokojnost, zatial najlepsi stroj s ktorym som pracoval ,a to som toho mal, acery,samsung , lenovo , ibm , HP.
Vobec nelutujem ,ze kupu macu, za tie prachy to stalo . predtym som bol nauceny robit s mysou , az na macu som pocitil aky je touchpad super na tom a pracujem uz bez mysi a som rovnako rychly ako s mysou . ten touchpad je fakt super,ziadny ntb co som mal predtym nemal tak dobry touchpad.
inak skus sa pozriet aj po Microsoft Surface ci ako sa to vola ten ich novy notebooko tablet. nemal som ho este v rukach ,ale vyzera to velmi solidne. ale cenovo sa radi k tym macbookom.
stastnu ruku pri vybere ;-)