LED z arduinoshop.cz

Ondrej

Re:LED z arduinoshop.cz
« Odpověď #1 kdy: 15. 10. 2016, 21:33:03 »
a proc jim nenapises nebo si je nenajdes na aliexpresu/dx od kud sou preprodavane?

jiwopene@gmail.com

« Odpověď #2 kdy: 15. 10. 2016, 21:41:15 »
a proc jim nenapises nebo si je nenajdes na aliexpresu/dx od kud sou preprodavane?

Mám v plánu větší objednávku od nich

nikdonic

« Odpověď #3 kdy: 15. 10. 2016, 22:32:37 »

U nich bych z principu nic nekoupil. Jako prodávat LED a nenapsat parametry? To je jako kdyby prodávali hřebíky.

Jestli bereš větší objednávku tak proč od překupníka? Vem to z ebay nebo aliexpressu.

nikdonic

Ondrej

« Odpověď #6 kdy: 15. 10. 2016, 22:45:56 »

tak kor si to kup na primo ne od prekupnika.
Btw ta barevna dioda je na prd, sviti podle toho kde zavedes minus cili se arduinem a pod spatne ovlada...

Hodor

« Odpověď #7 kdy: 15. 10. 2016, 23:00:52 »
U te IR LED mas datasheet.
Samozrejme je otazka, jestli datasheet pasuje k diode.

Starý Brůna

« Odpověď #8 kdy: 16. 10. 2016, 01:41:21 »
Btw ta barevna dioda je na prd, sviti podle toho kde zavedes minus cili se arduinem a pod spatne ovlada...
Já bych mínus přivedl na společnou katodu  :P

Kit

« Odpověď #9 kdy: 16. 10. 2016, 08:54:45 »
Všem běžným ledkám stačí 5 V z Arduina. Čím kratší vlnová délka, tím vyšší napětí. Proud je vždy nutné omezit sériovým odporem, který volím podle požadované svítivosti. Do 5 mA snesou všechy běžné ledky, ale často stačí 1 mA i méně.

Dohromady je mi tedy jedno, jaké má ledka parametry. Svítí vždy, jak potřebuji.

Jenda

« Odpověď #10 kdy: 16. 10. 2016, 12:56:30 »

Tak nevíme, co s tím tazatel chce dělat. Třeba vyzařovací úhel, maximální přípustný proud atd. fakt potřebuje znát. Pak ale asi není tento obchod nejvhodnější…

Proč se to špatně ovládá? AtMega snad neumí spínat do nuly nebo držet pin nahoře/ve vzduchu?

Mirek

« Odpověď #11 kdy: 16. 10. 2016, 13:02:34 »
Kup tady: https://www.gme.cz/led a nebo http://cz.farnell.com/led-produkty a máš to i s datasheety.

Kit

« Odpověď #12 kdy: 16. 10. 2016, 13:33:43 »

Proč se to špatně ovládá? AtMega snad neumí spínat do nuly nebo držet pin nahoře/ve vzduchu?

Taková dioda se špatně ovládá z TTL, ale to není náš případ.

Petr

« Odpověď #13 kdy: 16. 10. 2016, 14:20:10 »
Taky bych tam nenakupoval,  dostaly pokutu od ČOI

Ondrej

« Odpověď #14 kdy: 16. 10. 2016, 14:20:53 »

Tak nevíme, co s tím tazatel chce dělat. Třeba vyzařovací úhel, maximální přípustný proud atd. fakt potřebuje znát. Pak ale asi není tento obchod nejvhodnější…

Protože tyhle ledky maj společnou anodu a svítí podle toho jak zapojíš katodu. Tedy nelze ovládat nastavením 1 na pinu...