Librem 15 (laptop, i7-5557U, 32GB RAM)

tomasv

Librem 15 (laptop, i7-5557U, 32GB RAM)
« kdy: 15. 10. 2016, 17:39:45 »
Prodám Librem 15 (https://puri.sm/product/librem-15/), starý cca 4 měsíce.

* CPU: i7-5557U
* 32GB RAM
* 250GB SSD (Samsung EVO)
* integrovaná grafika

Další parametry detailně viz. https://puri.sm/store/.

Původní cena ~$2200 (+19% DPH), používaný minimálně - nevyhovuje mi klávesnice, apod.

Dvě drobnosti - lehce ťuknutý roh (téměř neznatelně), ulomený jeden killswitch (není problém vyměnit).

Petr

Re:Librem 15 (laptop, i7-5557U, 32GB RAM)
« Odpověď #1 kdy: 15. 10. 2016, 18:29:32 »
Cena a fotky?

tomasv

« Odpověď #2 kdy: 05. 11. 2016, 01:42:55 »
Fotky notebooku jsou tady. Na poslední je vidět lehce ťuknutý roh.

upload images free

Co se týká ceny, představoval jsem si tak 40.000, původně mne přišel tak 65000 (včetně cla z USA apod.).

tomasv

« Odpověď #3 kdy: 09. 11. 2016, 01:54:09 »
Případně navrhněte cenu kterou považujete za přijatelnou.

sads

« Odpověď #4 kdy: 09. 11. 2016, 04:22:26 »
ehm 40000 je trochu moc kdyz seberu, ze za tu cenu se dalo uz 2 roky dozadu sehnat i7 8 jadrovej (4 jadra + intel vylepseni na vykon 8 jader), a k tomu ta ram jse da na hocijakem work ntb doplnit pokud to podporuje mb. disk - sorry ale 256gb na ssd je malo, to i wd black edition 750gb je lacnejsi a vic se tam oplati....
taky pises ze je fyzicky poskozenej..........

to bych dal maximalne kdyby nekto mel zajem tak za 20000 a mene.

muj notas je od lenova, 8 jadrove i7, ma 1.5 roku, nema zadne fyzicke poskozeny, disk menenej na vykonnej wd black 750gb, 20 gb ssd cache, ram upgradnuta na 16gb, a k tomu samozrejme i druha gpu vykonna a jine hw doplnky. kdybych chtel mam tam nastalo linux (zatim iba na usb) a mam lepsi ntb jak ty//

takze jak jsem rekl 20000 a mene, totiz muj stal 20000 1.5 roka dozadu a je hw bohatsi//
za tu cenu co tu davas by si skorej predstavoval nejakej apple macbook pro (ten stoji 75000 maximalna edice a k tomu nejnovejsi a dokonca tady z cech...).

takze sorry za kritiku ale 40 000 fakt hodnotu nema//

sads

« Odpověď #5 kdy: 09. 11. 2016, 04:34:41 »
doplnuju jakej notas si muze dnes clovek koupit za 30 000// NOVEJ!

https://www.czc.cz/msi-px60-2qd-044cz-prestige-stribrna/172899/produkt

tomasv

« Odpověď #6 kdy: 09. 11. 2016, 21:49:21 »
Sorry, ale takhle to srovnávat nejde - resp. pokud chceš srovnávat jenom papírové parametry tak prostě nejsi cílová skupina projektu puri.sm, který se snaží vyrobit laptop s minimem proprietárního software, včetně driverů apod. (Jasně, 100% to zatím dosáhnout nejde a třeba mikrokód CPU to prostě vyžaduje). Což mimo jiné v podstatě vylučuje i dedikované GPU, protože jak AMD tak Nvidia vyžadují binární ovladače - mně osobně nicméně absence GPU naopak u laptopu z mnoha důvodů vyhovuje (nižší spotřeba, žádné problémy s drivery, ...) a počítám že nejsem sám.

Každopádně je to vyráběné v menších sériích, a tudíž za vyšší ceny - aktuální cena téhle konfigurace na stránkách projektu je ~$2300, tj. cc 56k Kč, takže při zohlednění cla ho nabízím o cca 40% levněji než na kolik vyšel dovoz. To poškození rohu je vyloženě kosmetické, na fotce to vypadá hůř než ve skutečnosti, ten ulomený spínač povoluje/zakazuje přepis BIOSu, což je potřeba asi tak 1x za 10 let. Neříkám že nejsem ochoten ještě něco slevit, ale zase než abych ho prodal za 20k to ho radši věnuju někomu z rodiny, byť třeba nedocení tu otevřenost.

Každopádně pokud ti jde jenom o papírové pamametry, klidně si kup to MSI. Ale ohánět se tím tady je celkem nesmysl.

Sadd

« Odpověď #7 kdy: 09. 11. 2016, 22:18:41 »
Btw, má to jěště záruku ?

sads

« Odpověď #8 kdy: 09. 11. 2016, 22:56:24 »
neboj neplanuju koupit ani msi//
to byla jen ukazka ceny//
ja si rovno koupim apple macbook pro 2016 maximalny config//
jiste zaplatim 3x vice nez beznej notas, ale nebudu mit jen linux, ale komercni linux, s dedikovanou gpu a jinymi vyhodami jako taky optimalizovanim linuxem presne pro ten hw// samozrejme to az o pul roku a neskorsi jelikoz jeste muj notas - hw skoro jak mini servr akurat s gpu a jinyma vecma navyse stale funguje a je to win7//

sads

« Odpověď #9 kdy: 09. 11. 2016, 23:01:39 »

jednoducha odpoved - budes to na zaruku posilat do usa?

zaruka v eu je 2 roky, v usa 1 rok, a co je z usa musis z eu poslat spet do usa kdyz chces uplatnit zaruku//
tot obchodne zakony platne ve svete//

sads

« Odpověď #10 kdy: 09. 11. 2016, 23:18:57 »
jinak takovej tip jak to ve svete it a elektroniky vseobecne chodi.....
kdyz neco koupis a jdes to prodat jeste v zaruce tak po pul roku/roky, bez poskozeni, ziskas za to max 50 pct puvodni ceny. kdyz to je poskozene tak mozna 25-30. tohle jsou me realne skusenosti jako prodejce kdyz jsem mel starsi techniku//

zakaznici jako normalny lide jsou jeste narocnejsi nez spolecnosti, takze za vyssi cenu kupujou jen nove a neposkozene//

tomasv

« Odpověď #11 kdy: 10. 11. 2016, 00:07:19 »

jednoducha odpoved - budes to na zaruku posilat do usa?

zaruka v eu je 2 roky, v usa 1 rok, a co je z usa musis z eu poslat spet do usa kdyz chces uplatnit zaruku//
tot obchodne zakony platne ve svete//

V záruce to je - laptop mám doma od května, takže ještě cca 6 měsíců.

Ano, je pravda že v případě reklamace může být nutné poslání zpátky do USA, což není moc praktické. Nicméně osobní zkušenost je že když nějak záhadně odešla baterka tak jsem jim napsal stručnou diagnostiku problému a novou baterku mi poslali poštou zdarma a během cca týdne jsem ji měl doma.

No ale jasně - pokud chcete NBD on-site, tak to ne.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #12 kdy: 10. 11. 2016, 00:23:27 »
neboj neplanuju koupit ani msi//
to byla jen ukazka ceny//
ja si rovno koupim apple macbook pro 2016 maximalny config//
jiste zaplatim 3x vice nez beznej notas, ale nebudu mit jen linux, ale komercni linux, s dedikovanou gpu a jinymi vyhodami jako taky optimalizovanim linuxem presne pro ten hw// samozrejme to az o pul roku a neskorsi jelikoz jeste muj notas - hw skoro jak mini servr akurat s gpu a jinyma vecma navyse stale funguje a je to win7//

mam trochu pochybnosti o tvem "zdravi" ;) ponecham stranou proc reagujes ve vlakne kde nemas co rict...

pokud ukazujes cenu tak logicky ukazuj za kvalitu kterou pozadujes, ne za nejake smecko ;) nebo snad kdyz chces poridit Porche tak bezne poukazujes na cenu Dacie?

kdyz poridis MacBookPro 2016 tak zaplatis 3x vice a budes mit 3x mene konektoru, a to se vyplati, po vecerech s tim muzes chodit venku aby kazdej videl ze ses borec ;)

OSX/macOS NENI Linux, takze nebudes mit zadnej, natoz komercni Linux, nebudes mit optimalizovanej Linux... OSX/macOS je Unix-like postavenej nad castecne BSD...  ze je to jedno? no neni, vis co je zkratka Linux? Linux Is Not UniX ;)

a ze mas notas s hw skoro jak mini server? to je asi hodne slabej notas, protoze vetsina serveru je slabsich nez prumernej notas ;)

sads

« Odpověď #13 kdy: 10. 11. 2016, 00:41:43 »
1. notas kterej dnes nema 8 jadrove cpu (i kdyz pres hyper thread), pro mne neny notas//
2. ram mam vzdy 16gb (i kdyz to znamena pridat do existujici 8gb navyse vobcas)
3. na konektory jse muzu vykaslat, mam usb-c a thunderbold - na vse jine si jendoduse koupim dock station
4. macos ze neny linux? ok, souhlasim neny to plnekrevnej linux, ale na to prave mam bootcamp a k tomu si muzu dam vmware workstation kde si dam linux jakej chci
5. na macos narozdil od beznyho linuxu funguje kopa hw na grafiku a spol co dela beznemu linuxu potize
6. taky na macos spustim i sw kterej napr. linux beznej nema - macos je delano na praci a praci s grafikou a spol, nejen na terminal a servry (jo linux ma gui, ale to nikdy nemelo plnou nahradu funkcnosti gui z windowsu - to je tak na network apps a zvysek i tak delas pres terminal)
7. k tym servrum, jo, souhlasim jsou servri kde jsou treba jen 2 jadra na cpu ale to nejsou servri... to jsou obycejne kancelarske pc vhodne pro win 10 a word a excel, ne na serioznou praci//
8. nebudu se s mac chvalit, budu ho maximalne pracovne a vykonovo vytazovat, hlavne se zbavim ty korytnacky co nas tady otravuje roky zvane microsoft a pritom si zachovam vsechny vyhodi aplikaci a hw// kdyby nebyl macos delan jen pro mac, klidne bych si koupil licensi a zbavil se win 7, win7 mi totiz jako poslednej umozne mit mix pracovny/grafickej ntb pri moznosti optimalizovat vykon bez smirovani z ms (aktualizace vypnute, aero vypnute, gui z win 95 pro performance, a jine upravy na os pro vykon a security)

ps: muj notas je hw i7 8x2.1ghz-3.4ghz, ram 1600 16gb co se tyce cpu/ram. a zvysek samozrejme musi byt vykonnej taky// (proto i disk mam vymenenej za performance a endurance serii).

tnr

« Odpověď #14 kdy: 10. 11. 2016, 06:22:55 »

Celkem mi unika, proc tu spamujes diskusi. Onen ntb evidentne koupit nechces, zcela nesmyslne tu porovnavas nesrovnatelne (o dany ntb zajem sice nemam - ale cena, kterou nastavil OP, je v celku rozumna), naprosto netusis rozdil mezi Linuxem a Unixem, Mac si podle toho, co pises, v zivote nevidel a je to jen tvuj vlhky sen, ze si na neho nasetris a snazis se tu tim machrovat (seriously, Macbookem, to je jako nejaky luxus?)...