Levná domácí tiskárna

robotron

Re:Levná domácí tiskárna
« Odpověď #15 kdy: 16. 10. 2016, 23:05:22 »
S Xeroxem skvela zkusenost, i kdyz ne s modelem do 3k.

Trident

« Odpověď #16 kdy: 17. 10. 2016, 07:53:58 »
Koupit zase starou laserovou HP nekde na bazozu a nebo nekde sehnat nahradni dily na stavajici. Stare laserove HP jsou nejlepsi tiskarny. Osobne mam HP LJ 2300dn. Pro mne cena tenkrat cca 1200kc vcetne plneho toneru.Stari je cca 10 let, najeto 50000 ve firme. Umi PCL5 i PS. Ma printserver(jetdirec/lpr/ipp) a duplexni tisk. Umi dokonce v menu i jakysi zapomenuty stredoevropsky slovansky jazyk.
Do novych bych nesel. I u drahych tiskaren se davaji kurvitka. Snad jedine Brother nebo OKI jeste drzi nejaky level.

M.

« Odpověď #17 kdy: 17. 10. 2016, 08:37:41 »
Souhlasím, že staré HPčka jsou držáky, sám jsem dlouho doma provozoval také HP LJ 2100dn (nebo to možná bylo 2200/2300dn?), duplex, postscript, Ethernet v sobě,  CUPS bez problémů. U toho to chce někoho, kdo to vyčistí a doladí pár plastů (já měl bazar kus, co uváděl asi 200.000 vytištěných stran) a pak to člověka přežije.
Aktuálně mám cca 5 let Brother MFC-J6910DW, což je A3 inkoust multifunkce (potřeboval jsem scan A3) a také naprosto OK (k dokonalosti snad chybí jen třetí záobník na papír a automatický duplexní scan v A3, ten funguje jen pro A4, tisk je duplex na všechny formáty). S linuxem jsem řešil jen tisk, s CUPS také jede. Máme nějakou i ve firmě a také OK.
Tchýni jsem před půl rokem dával A4 laser multifunkci Brother MFC-L2700DN (PCL6, tisk, kopírka ,fax ,bar.skener, dupl.tisk, USB, Ethernet) cca za 3 kKč a vypadá to také celkem dobře. Linux jsem u ni řešit nemusel.

Petr

« Odpověď #18 kdy: 17. 10. 2016, 09:31:21 »
S Xeroxem skvela zkusenost, i kdyz ne s modelem do 3k.

Ja mam s xeroxem (Xerox WorkCentre 3045NI) pod linuxem opacne zkusenosti. Oficielne podpora v linuxu je (posledni verze driveru z 11. 10. 2011) , nicmene ten driver nefunguje a xerox na jakekoli podnety nereaguje. Respektive jedina rada/pomoc byla prechod na windows. Nakonec jsem to vyresil pomoci w2k8r2 a Ghostscriptem -  https://www.stat.tamu.edu/~henrik/GSPSprinter/GSPSprinter.html a jsem spokojen.

k1k1n

« Odpověď #19 kdy: 17. 10. 2016, 10:04:21 »
Já mám už pěkných pár let xerox phaser 3117 a jsem s ním celkem spokojený.
Mám ho připojený k "servříku" s Debianem, rozjet to nebyl problém. Drivery sice trochu starší (afaik 2013), ale fungujou.
Občas ale dělá problémy, když se snažím tisknout PDF z Windows 7 - tvrdošíjně to ignoruje. Po nějaké době se ale umoudří a zase funguje. Vůbec nevím čím to je, není to moc častý problém, a než si udělám čas to vyřešit, tak to zase funguje.
Tipuju to ale na nějaký problém s Windows drivery, protože na Win 8/10 (novější drivery, které na Win7 nejsou) to problémy nedělá nikdy.
Tonery kupuju buďto repas, nebo rovnou jenom tonerový prášek (dosypání je sice trochu špinavější, ale jednoduché), takže je to za pár korun.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 17. 10. 2016, 13:30:05 »
z Brna nejsem, ale stějně bych radši něco nového ze zárukou.

Divala jsem se, a i mezi Xeroxy (Phaser) by se asi něco dalo vybrat. Podporu pro Linux mají v popisu, máte  s nimi někdo zkušenosti ?
Jana

Podpora? Binární filtry pro cups zkompilované pro určité verze dister u mě není podpora. Dostanete se tak snadno do problémů stejně, jako se dostávají uživatelé Windows. Vyjde nová verze OS a ejhle, ovladač nefunguje. Pokud to nemá rozumný tiskový jazyk (PCL, PS, ...) nebo to nemá FOSS ovladače/filtry, kdy se podařilo ty jejich GDI "jazyky" rozkódovat reverzním engeneeringem či nějak získat, tak bych do toho nešel, za ty problémy, které dřív nebo později nejspíše nastanou to nestojí. Ale každý svého štěstí strůjcem.

Jinak o cosi dražší Xeroxy bez problémů, ale právě díky tomu, že třeba umějí PCL6 ;-).