reklama

Zpracování souborů z formuláře v PHP

Syntel2

Zpracování souborů z formuláře v PHP
« kdy: 02. 10. 2016, 07:54:46 »
Nazdar.

Potreboval by som malu pomoc s php. Pouzivam nieco taketo ked chcem klasicky spracovat formular resp. subor s neho

Kód: [Vybrat]
if(isset($_POST['upload']))
    {
     
          $file=$_FILES['file'];
          $attachment_id = upload_user_file( $file );

    }

Problem je z by som chcel nacitavat priamo obrazky so suboru. A tam som sa zasekol.
Kód: [Vybrat]
if(isset($_POST['upload']))
    {
     
          $file="xxxx/kvader.png";
          $attachment_id = upload_user_file( $file );

    }

Kde mi to spadne. Vedel by niekto poradit?

Dakujem
« Poslední změna: 02. 10. 2016, 21:25:57 od Petr Krčmář »

reklama


Ivan Nový

Re:Mala pomoc s php
« Odpověď #1 kdy: 02. 10. 2016, 08:14:40 »
Zde máte ucelené řešení http://www.w3schools.com/php/php_file_upload.asp

php uploaduje soubory do daného adresáře jako dočasné s náhodným jménem, nejčastěji /tmp, odtud pak jej musíte překopírovat tam kam potřebujete, popřípadě zkontrolovat zda se jedná o obrázek.

 

reklama