No, to je taková záludná otázka...
Zkusím odpovědět vyhýbavě - Kdybych si dneska kupoval PC a věděl, že na něm pojede Linux a chtěl si tam zahrát hry ve Wine (například Oblivion), tak bych vybral NVidii.
Měl jsem Radeon HD5570, jehož výkon ve Windows v konkrétních hrách mi není znám, ale i tak TVRDÍM, že Morrowind na něm musí šlapat jak hodiny, stejně tak Warcraft 3 (V Linuxu Morrowind 10fps, Oblivion 5fps, Warcraft nevím, ale plynule neběžel). Po výměně za GeForce GTS450 (nesrovnatelný v hrubym výkonu, GTS450 má několikanásobně navrch) jsem získal lepší výsledky - Morrwind jede na omezovači, Oblivion taky, Warcraft jak namydlenej blesk,.
Nemůžu říct, jestli je to tím obrovským rozdlem ve výkonu karet, nebo tím, že NVidia má líp vychytaný ovladače. Osobně ale sázím na druhou možnost a to proto, že na Radeonu mobility X700 běžel Morrowind a Oblivion úplně stejně jako na HD5570 (a mezi nima je hodně velkej rozdíl, ve prospěch 5570 - a ani tak nebylo vidět zlepšení = pro mě se stala ATi s jejíma ovladačema nepoučitelná a nepoužitelná).
Možná budeš zklamanej, že máš zrovna ATi, ale ono v NTB NVidia zase s grafikama moc neexceluje, takže sis vybírat moc nemohl...
Ještě musím dodat, že jsou i lidi, kterým ATi funguje v Linuxu dobře, ale já osobně nikoho neznám. Každopádně tu nechci hanit ATi, jen tu prezentuju svoje zkušenosti a můžu říct, že jsem se opravdu snažil to rozběhat.