Xiaomi Mi4 s Windows 10

pato

Xiaomi Mi4 s Windows 10
« kdy: 11. 09. 2016, 09:17:20 »
Ahojte, chcel som sa opytat je na toto zariadenie (http://www.windowscentrum.sk/xiaomi-mi4-windows-10-mobile-recenzia/) mozne nainstalovat windows 10?
« Poslední změna: 12. 09. 2016, 08:09:46 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Xioami mi4 s windows 10
« Odpověď #1 kdy: 11. 09. 2016, 09:35:52 »
Pokud v tom je IA-32 nebo x86-64, hard disk, hafo RAM a dalsi HW obvykly v PC a umi to bootovat z USB, tak ano.

nobody(ten pravej)

Re:Xioami mi4 s windows 10
« Odpověď #2 kdy: 11. 09. 2016, 12:20:50 »
pato: zkus si precist ten clanek kterej linkujes az do konce ;)

Pavol

Re:Xiaomi Mi4 s Windows 10
« Odpověď #3 kdy: 12. 09. 2016, 22:40:01 »
Ahoj,

mal som Windows 10 mobile na LTE verzii (co asi nie je to co hladas) asi 3-4 mesiace, stailita dobra ale zalostne malo applikacii.

Kozzi

« Odpověď #4 kdy: 13. 09. 2016, 00:29:12 »
Ahoj,

mal som Windows 10 mobile na LTE verzii (co asi nie je to co hladas) asi 3-4 mesiace, stailita dobra ale zalostne malo applikacii.

Toto me hodne fascinuje jak furt nekdo narika jak je na ten ci onen system malo aplikaci. Zvlastni je ze skoro nikdo nenapise co presne za aplikace mu chybelo. Skoro mi to prijde jako by to lidi papouskovali dokola. Samozrejme vim ze pro android je vice aplikaci (a tim nemyslim jen pripady notepad na 1000 zpusobu). Ale ze zkusenosti v okoli vidim ze vetsina lidi by si vystacila jen s prohlizecem, nejakej kecalek, mailovac (zde uz jen urcita sirta lidi kupodivu) a aplikace na dopravu (pubtran, idos ...).

Asi nejcastejsi co slysim ze lidem na platforme xyz chybi je mobilni bankovnictvi, ze to na androidu je. A kdyz se jich zeptam jak casto to pouzivaji tak vetsina to uz nema ani nainstalovane LOL.

Na druhou stranu ja osobne uz bych do WP nesel, on ho MS docela zabiji a te jejich jednotne platforme zatim moc neverim.

tomasfuk

« Odpověď #5 kdy: 13. 09. 2016, 00:51:56 »
To co je v Androidu na 1000 způsobů, je na Windows telefonu na 100 způsobů.

On Microsoft asi ani tak nezabíjí Windows na telefonech, ale svojich vlastních 100 modelů telefonů, které jsou dedictvím od Nokie. Pokud se nepletu, stále se chystá nějaký Surface phone, takže to vypadá, že prostě MS bude dělat pár Top modelů, ve stylu Apple, a zbytek nechá dalším výrobcům. Pár se jich určitě najde, MS jim třeba odpustí výpalné za Android. Zrovna tohle Xiaomi je tak trochu příkladem, že to jde a že o systém je zájem.

Je to vcelku zajímavé řešení, protože dneska je spousta, po HW stránce skvělých telefonů, zabita děravým, neaktualizovaným a zastaralým androidem.

Bankovnictví na Androidu bych opravdu neprovozoval, z bezpečnostního hlediska tomu systému neveřím.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 13. 09. 2016, 07:27:01 »
Bankovnictví na Androidu bych opravdu neprovozoval, z bezpečnostního hlediska tomu systému neveřím.
A to samý se dá říct i o Win a o iOS a o čemkoliv. Nejbezpečněji z toho nakonec vychází skladování peněz ve slamníku.

kdr

« Odpověď #7 kdy: 13. 09. 2016, 08:47:45 »
Milé děti, santa není.... eehhhh... úvahy typu "bankovnictví na androidu bych neprovozoval" je stejná hovadina, jako řešit "jakou značku disku si mám koupit, aby moje data byla v bezpečí". Normální člověk takový krávoviny neřeší - protože je ani vyřešit nejde -a důsledně zálohuje. S bankovnictvím  - nejen tím elektronickým -je to přesně to samý - prostě si to musím vhodně naskládat (účty, karta, el. bankovnictví, autentizace, množství penez na účtech, možnosti operací na účtech),  aby případná ztráta byla co nejmenší.

Největším nebezpečím je samotný uživatel a stejně jako se ztrácely peníze v vkladních knížek na heslo a jméno (protože leckdo si ten papírek s heslem strčil do vkladní knížky a tu do do kredence hned vedle občanky s vošmudlanou fotkou)  se budou ze stejných důvodů ztrácet peníze i z elektronickýho bankovnictví.

---------------
A jinak systém, kde si nemůžu stáhnout aplikaci je mi zcela nanic (na mobilu+tabletu, na desktopu je mi to zcela jedno).

SB

« Odpověď #8 kdy: 13. 09. 2016, 09:17:26 »
Slyšeli jsme slova odborníka.

tomasfuk

« Odpověď #9 kdy: 13. 09. 2016, 09:55:40 »
Běžný člověk má jeden účet a na něm všechny peníze. Autentizační kódy ti chodí do telefonu, ze kterého zadáváš příkazy přes aplikaci nebo browser. Pokud se ti do telefonu dostane nějaká aplikace s root právama, která lze na androidu získat ve většině případů velice snadno, má taková aplikace přístup k údajům do bankovní aplikace, k zadávání příkazů i k autentizačním kódům. A že v google obchodu už bylo nalezeno moře škodlivých aplikací.

Pochopitelně, největším bezpečnostní rizikem je člověk, pro celou planetu...

Tuxik: Oni zase běžní zloději budou peníze ve slamníku hledat. A on taky slamník i peníze dobře hoří.

Nakonec je asi bezpečnější zakopat zlato ve sklepě. Ale to se zase v sámošce špatně rozměnuje.

Nakonec je asi lepší nemít žádný peníze, ani telefon... ;D

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 13. 09. 2016, 10:08:25 »
Tuxik: Oni zase běžní zloději budou peníze ve slamníku hledat. A on taky slamník i peníze dobře hoří.

Nakonec je asi bezpečnější zakopat zlato ve sklepě. Ale to se zase v sámošce špatně rozměnuje.

Nakonec je asi lepší nemít žádný peníze, ani telefon... ;D
Největším nebezpečím pro naše peníze je naše vláda a EU :D Peníze mít budeme. Hodně. Ale nekoupíme za ně nic :D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 13. 09. 2016, 10:13:55 »
No, vzhledem k tomu, z EU, i se svymi cetnymi chybami, je to, co asi vladu drzi na uzde.... EU dokonce vysetruje agenta Hnizda, zatimco ceska justice si lame hlavu tim, jak by co nejrychleji potrestala lidi, kteri se niceho nedopustili a nechala z haku lidi, kteri uz z kriminalu do smrti nemeli vylezt.

kdr

« Odpověď #12 kdy: 13. 09. 2016, 13:57:23 »
Běžný člověk má jeden účet a na něm všechny peníze. Autentizační kódy ti chodí do telefonu, ze kterého zadáváš příkazy přes aplikaci nebo browser. Pokud se ti do telefonu dostane nějaká aplikace s root právama

To bude tem samý běžný člověk, jako ten, kdo měl před 30 lety vkladní knížku na heslo a když se někdo dostal k heslu na papírku položeném vedle či uvnitř vkladní knížky, tak mu vybral celoživotní úspory.

Krucifix, člověk co není padlej na hlavu má na takovým účtě třeba jen 5 tisíc a používá ho pro operativní účely a ty peníze si tam, operativně přesune z jiného - spořícího a daleko líp zabezpečeného účtu. A jedno, zda platí mobilem a nebo platební kartou, protože oboje se dá napadnout stejně a daleko pravděpodobnější je spíš krádež či ztráta toho šmatlafounu s podobnou škodou.

tomasfuk

« Odpověď #13 kdy: 13. 09. 2016, 14:23:23 »
Ano, ten samý běžný člověk to bude. Nemyslím si, že se podíl běžných lidí v populaci za posledních 30 let nějak výrazně změnil, určitě se nesnížil.

Obávám se, že situace není zcela ideální a běžný člověk je v podstatě vždy padlý na hlavu.

Bezpečnost jde vždy stranou když jde o pohodlí, takže pokud chce pohodlný běžný člověk posílat někomu peníze a přitom ležet v poseli, použije aplikaci na šmatlafounu. A je mu zcela jedno, kolik má účtů, protože je v tom šmatlafounu obsluhuje všechny.

O to víc je mu jedno, že na tom telefonu má 2 roky starou verzi androidu, leze z něj na pochybné stránky, a provozuje na něm aplikace a hry z pochybných zdrojů.

No a proč by si pamatoval složité heslo, když si může nastavit jednoduché a ještě si ho zapsat. No aby se papírek neztratil, dá co nejblíže kolonky na heslo, ať je to hezky pohromadě.

To je bežný uživatel, ne?