Bezpečný program pro IM a videohovory

We are Legion

Bezpečný program pro IM a videohovory
« kdy: 04. 09. 2016, 17:51:07 »
Telegram, Tox, Ring, Signal a dalsi... Na text je jednoduche doporucit treba Pidgin s OTR, ale u videa je situace slozitejsi.

1. Co pouzivate misto Skypu pro komunikaci s ne-ovcany?
2. Kolik uvedomelych kontaktu tam mate? :)
« Poslední změna: 04. 09. 2016, 18:16:20 od Petr Krčmář »

jeniceek

Re:Bezpečný program pro IM a videohovory
« Odpověď #1 kdy: 04. 09. 2016, 19:00:51 »
VoIP na vlastní ústředně s H264 videem :(
Video je problém, protože to jsou slušné datové toky (i více než 2 Mbit/s) a nikdo to moc nedává zdarma.

aoam

« Odpověď #2 kdy: 04. 09. 2016, 21:41:21 »
Asi rok jsem pouzival tox, 6znamych na nem, ale nejak jsem prestal komunikovat a kdyz potrebuju neco resit musim zapnout fb/skype

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #3 kdy: 04. 09. 2016, 22:27:28 »
Ring – líbí se mi výměna kontaktů přes QR kódy a že se nemusím nikde registrovat (vygeneroval se mi pár klíčů a tím jsem získal ID v tomto systému).

We are Legion

« Odpověď #4 kdy: 05. 09. 2016, 06:13:55 »
Ring mi nefunguje, zkousel jsem Android - Linux a Android - Android. Nazev je naprosto debilni kvuli vyhledavacum.

We are Legion

« Odpověď #5 kdy: 05. 09. 2016, 12:38:36 »
Tak Tox muzu taky vyloucit, protoze kvalita videa a klientskych programu vubec je otresna. Neumim si predstavit, jak toto nekdo mohl pouzivat rok, kdy bugu bylo nejspis mnohem vic.

VojtechP

« Odpověď #6 kdy: 05. 09. 2016, 12:56:09 »
Já používám Ring, je to je pecka.

Honza1

« Odpověď #7 kdy: 07. 09. 2016, 23:49:46 »
Jenom ne Skype, nebo dokonce WhatsApp (vlastní FB), či Facebook.

Na textové zprávy Jabber klient Gajim (taky snadno vymažeš data v /users/USER_NAME/AppData/Roaming/ nebo v xp. Doccuments and Settings/USER_Name/Application_Data/Gajim/). Vždy tuto složku (Gajim) smažeš s Shifft-Delete nebo Delete+vysypání koše.

Jabber podporuje šifrování, ne všechny jabber servery ale šifrují (největší jabber.cz (+ přidružené domény) dokonce uchovával / uchovává hesla jako plain text, ne jako hash).

Také program talk mezi uživatel, co jsou přihlášeni na daném serveru. Je to textový komunikátor na terminálu a bez hisorie, přihlášní pomocí ssh, ve Widlích putty. Oba uživatelé musí být při použití nalogováni na dalém Linuxovém serveru. SSH (port 22) je šifrovaný a blokován je obvykle jen na wifinách v obchodních centrech, jinde moc ne.

Pro profesionály také TorChat, ale to nevim jak funguje, nezkoušel jsem.