Odpojení VPN po přihlášení jiného uživatele

mytrix

Odpojení VPN po přihlášení jiného uživatele
« kdy: 30. 08. 2016, 11:13:13 »
Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda někdo již neřešil podobný problém - vlastnost - Windows.

1) Uživatel A přihlášený přes RDP vytvoří VPN připojení ke vzdálenému serveru.
2) Uživatel B se přihlásí přes RDP. VPN připojení vytvořené uživatelem A se odpojí.

Jsem přesvědčený, že se jedná o vlastnost / bezpečnostní opatření. Nicméně netuší někdo, zda to lze nějak obejít?
Ano, je možné to připojení vytvořit znova, nicméně rád bych se tomu vyhnul. Rád bych, aby to VPN připojení zůstalo aktivní bez ohledu na to, kdo a kdy se přihlašuje.

MP

Re:Odpojení VPN po přihlášení jiného uživatele
« Odpověď #1 kdy: 30. 08. 2016, 12:06:12 »
Nepouzivat VPN na urovni uzivatele.

ehmmm

« Odpověď #2 kdy: 30. 08. 2016, 12:14:23 »
A co to je za VPN? Standardni windowsi pptp neno ipsec? Nebo nejake cisco? Nebo openvpn? Nebo neco jineho?

mytrix

« Odpověď #3 kdy: 30. 08. 2016, 12:46:40 »
Zapomněl jsem uvést. Jedná se o klasické PPTP připojení.
Není možné zvolit jiný způsob - VPN není naše.

Do zálohy mám vymyšleno, že bych připojení zprovoznil na jiném PC popřípadě routeru, například Mikrotiku, a následně provoz z windows směřoval tam. Ale to je až krajní řešení.

Ještě se mi podařílo najít https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/2833997
Ale to zdá se na Windows 10 nefunguje :/

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 30. 08. 2016, 14:43:48 »
Zapomněl jsem uvést. Jedná se o klasické PPTP připojení.
Není možné zvolit jiný způsob - VPN není naše.

To nebude nikdy fungovat z principu PPTP. Krom toho, PPTP je mnoha let zcela kompromitované, takže se na VPN můžete rovnou vysrat a připojovat se nešifrovaně.

mytrix

« Odpověď #5 kdy: 30. 08. 2016, 14:54:17 »
Myslíte si, že by šlo odpovídat k věci? Jednou jsem napsal, že naše VPN to není. Je mi úplně jedno jak je to kompostovatelné, potřebuji jen vyřešit jasně daný problém. Diskuze okolo je zbytečná.

Lol Phirae

« Odpověď #6 kdy: 30. 08. 2016, 15:23:07 »
To, že nepochopíte, že někdo odpovídá k věci, ještě neznamená, že k věci neodpovídá.

1/ PPTP za NATem je zcela rozbité. Na jednu veřejnou IP serveru se připojí přesně JEDEN klient. Když se připojí druhý, tak se ten první odpojí.

2/ Nikdo soudný tu věc nepoužívá, protože krom toho, že je rozbitá (viz výše) je taky totálně děravá.

Opravdu nevím, proč řešíte odpojování zcela zbytečné VPN. Prostě ji nepoužívejte a nebude se odpojovat. Žádnou funkci už léta neplní.

mytrix

« Odpověď #7 kdy: 30. 08. 2016, 17:39:56 »
Nezlobte se, ale já vážně asi nepíšu česky. Ale i když to není podstatné, tak Vám popíši, proč jsou Vaše poznámky o bezpečnosti a dalších nevýhodách zbytečné.

Byla jednou jedna nadnárodní firma, která má spoustu prodejen po celé Evropě. V těchto prodejnách probíhá vzdálený monitoring technických zařízení. Tato nadnárodní firma Vám jako jediný přístup dá právě připojení přes PPTP abyste mohl tyto zařízení monitorovat. Žádné jiné. Nemůžete si zvolit, nemáte absolutně žádnou moc cokoliv udělat. Vaši prací je jen se připojit. Jediné co je jisté, že pokud se nepřipojíte, nebudete moct odvádět svou práci a dostanete za to mega pokuty.

Takže stále si myslíte, že mi Vaše poznatky k něčemu jsou? NEJSOU. Opravdu netuším kde žijete, připadá mi, že jste trochu mimo realitu. Prostě podmínky jsou dané a já to musím s tím co mám vyřešit.

Lol Phirae

« Odpověď #8 kdy: 30. 08. 2016, 19:42:16 »
Opravdu netuším kde žijete, připadá mi, že jste trochu mimo realitu. Prostě podmínky jsou dané a já to musím s tím co mám vyřešit.

Asi žiju tam, kde se nesjednávají smlouvy s milionovými pokutami za to, že nejsem schopen se připojit přes totálně rozbitou a neopravitelnou "VPN". Tak řešte dál, no. Každý svého štěstí strůjcem.

zaba v mixeru

« Odpověď #9 kdy: 30. 08. 2016, 21:48:24 »
VPN musi byt oznaceno, ze ho smi pouzivat vsichni uzivatele.
A pptp jsem opravdu uz leta nezkousel (a klasickym bych ho teda nenazval :) ), ale na protokolu snad nezalezi.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\RasMan\Parameters]
"KeepRasConnections"=dword:1

e3k

« Odpověď #10 kdy: 30. 08. 2016, 23:22:29 »
Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda někdo již neřešil podobný problém - vlastnost - Windows.

1) Uživatel A přihlášený přes RDP vytvoří VPN připojení ke vzdálenému serveru.
2) Uživatel B se přihlásí přes RDP. VPN připojení vytvořené uživatelem A se odpojí.

Jsem přesvědčený, že se jedná o vlastnost / bezpečnostní opatření. Nicméně netuší někdo, zda to lze nějak obejít?
Ano, je možné to připojení vytvořit znova, nicméně rád bych se tomu vyhnul. Rád bych, aby to VPN připojení zůstalo aktivní bez ohledu na to, kdo a kdy se přihlašuje.
bezne spravanie windows home edition. pouzivaj nejaku win server edition alebo sa na win celkom vyser!